در گفتوگو با ایلنا اعلام شد؛
وجود مشکل در تامین مواد مصرفی دندانپزشکی در مناطق سیلزده
![وجود مشکل در تامین مواد مصرفی دندانپزشکی در مناطق سیلزده](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/QPft5KahxGqY/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pgzZxpNu5mZl7otfNPZWXfo,/%D8%AD%D9%85%DB%8C%D8%AF-%D8%B5%D9%85%D8%AF%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87.jpg)
رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: کمبود تجهیزات در مناطق سیلزده نداریم، اما مواد مصرفی بنابر شرایط اقتصادی گران شده و تهیه آن مشکل است، اما درحال تأمین آن هستیم.
حمید صمدزاده (رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص خدمات و اقدامات انجام شده برای مناطق سیل زده گفت: تاکنون ۱۰ هزار خدمت بهداشت دهان و دندان از جمله معاینات، آموزش بهداشت، کشیدن و پرکردن دندان، عصب کشی و جرمگیری در استانهای گلستان، مازندران، خوزستان و لرستان، سیستان و بلوچستان (زابل و ایرانشهر) انجام شده است.
وی اظهار کرد: تعدادی آمبولانس دندانپزشکی به صورت سیار در مناطق داریم که یک مطب کامل در آنها وجود دارد.همچنین ٨ دستگاه موبایل کلینیک مشغول فعالیت استد و تعدادی یونیت سیار که به صورت چمدانی و قابل حمل هستند، نیز در نظر گرفته شده است.
رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: مراکزی که دچار آسیب شدند به سرعت بازسازی شده و مشغول ارائه خدمات هستند. همچنین آمبولانسها در مناطق و کمپهایی که مردم حضور دارند در استانهای گلستان، لرستان و خوزستان مستقر و به ارائه خدمات میپردازند. پکهای بهداشت دهان و دندان شامل خمیردندان و مسواک میان مردم در مناطق سیلزده توزیع شده است.
وی با بیان اینکه استقبال مردم از خدمات دندانپزشکی در مناطق سیلزده زیاد است، تصریح کرد: زمانی که آمبولانسها و یونیتهای سیار فعال میشوند مراجعه کنندگانی زیادی دارند، حتی برخی از افرادی که سیلزده نیستند از مناطق اطراف هم به مراکز ما مراجعه و خدمات دریافت میکنند، چرا که نمیتوانیم در آن شرایط، ارائه خدمات را تفکیک کنیم، از همین رو حجم مراجعان بسیار زیاد است و در تصاویر منتشر شده مشهود است، افرادی بسیار در صف انتظار برای دریافت خدمات هستند.
او با اشاره به هزینههای گران مواد مصرفی دندانپزشکی گران است، اظهار کرد: هزینههای مواد مصرفی را دانشگاههای علوم پزشکی مناطق سیلزده و معاونت بهداشتی وزارت بهداشت پرداخت میکنند. تاکنون بیش از یک میلیارد ریال مواد مصرفی استفاده شده است و بیش از یک میلیارد تومان خدمات به صورت رایگان ارائه شده است.
وی همچنین افزود: کمبود تجهیزات برای مناطق سیلزده نداریم، اما مواد مصرفی بنابر شرایط اقتصادی گران شده و تهیه آن مشکل است، اما در حال تأمین آن هستیم، زیرا بنابر گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت باید خدمات تداوم داشته باشد تا مردم از کمپها خارج و به اسکان دائمی خود بروند.
صمدزاده گفت: تا زمانی که کمپها برپاست، در مناطق حضور داریم و خدمات ارائه میدهیم. در گلستان تقریبا۸۰ درصد کمپها جمعآوری شده و مردم بازگشتهاند، اما در استان خوزستان جمعیت درحال افزایش است و زمان ارائه خدمات بستگی به شرایط دارد.