خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با ایلنا:

دانشگاه‌ها به دلیل بدهی‌ و تاخیر در پرداخت بودجه به زانو درآمده‌اند

دانشگاه‌ها به دلیل بدهی‌ و تاخیر در پرداخت بودجه به زانو درآمده‌اند
کد خبر : ۷۵۲۶۶۲

رئیس دانشگاه تربیت مدرس از به زانو درآمدن دانشگاه‌ها به دلیل بدهی‌ و تاخیر در پرداخت بودجه خبر داد.

محمدتقی احمدی (رئیس دانشگاه تربیت مدرس) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به پیگیری بودجه کمک‌هزینه تحصیلی دانشجویان پزشکی که موجی از اعتراضات را در پی داشته است، گفت: دانشجویان پزشکی در زمینه کمک‌هزینه‌ تحصیلی نگرانی داشتند، گرچه دانشگاه تربیت مدرس از منابع خود برای این کمک‎ها مبلغی را در نظر می‌گیرد، اما این میزان در قیاس با سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کمتر است، از این رو دانشجویان ما تقاضا داشتند این مقدار کمی رشد کند. ما نیز به دانشجویان اعلام کردیم این کمک‌هزینه نسبت به مقدورات بودجه دانشگاه تنظیم شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته رشد شش تا هفت درصدی را برای این کمک‌هزینه در نظر گرفتیم و امسال نیز با توجه به رشد بودجه، یک رشدی را در نظر می‌گیریم، ولی باید این را در نظر داشت که دانشگاه‌های علوم پزشکی با توجه به اینکه بیمارستان دارند و از محل این بیمارستان‌ها کسب درآمد می‌کنند، دست‌شان در کمک‌هزینه‌ها بازتر است، اما ما محدودیت‌های زیادی داریم و تنها دانشگاه وزارت علوم هستیم که گرفتار مسئله رشته‌های پزشکی شده ایم.

وی ادامه داد: در زمان انتخاب رشته به داوطلبان اعلام کردیم تا بدانند دانشگاه ما راجع به مقیاس این کمک‌هزینه‌ها با توجه به بودجه و امکانات خودش تصمیم می‌گیرد و اینطور نیست که تابع ضوابط وزارت بهداشت باشد. دانشجویان نیز این مسئله را قبول کردند به شرطی که این هزینه‌ها به تعویق نیفتد و عیدی‌های آنها نیز داده شود که همه اینها نیز مرتب انجام می‌شود.

احمدی در پاسخ به این سوال که آیا اعتبارات بودجه‌ای دانشگاه تربیت مدرس به طور مرتب داده می‌شود، گفت: وعده‌های خوبی مطرح می شود که این اعتبارات می‌رسد، اما همه دانشگاه‌ها از این بابت به زانو درآمده اند، زیرا ده‌ها میلیارد بدهی ایجاد شده و مدت‌هاست راجع به هزینه‌های غذا و اجاره‌های خوابگاه‌ها بدهکاریم. دولت محترم هم قول داد و بعضا با مکاتباتش تایید کرد که بودجه ما را می‌دهد و ما هم تعهدات دریافت صد درصدی بودجه را ایجاد کردیم، ولی هنوز خبری نشده است.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به تعامل این دانشگاه با جامعه گفت: دانشگاه ما سابقه همکاری خوبی با بنگاه‌ها و دستگاه‌ها در رفع مسائل جامعه داشته است که یکی از نمونه‌های آن هیأت جامع پلاسکو بوده است. دانشگاه ما در این پروژه به عنوان هیأت ملی انتخاب شد و من مسئول اداره آن بودم که در یک زمان مشخص گزارش مهمی را به رئیس جمهور دادیم و روی سایت‌ها نیز منتشر شد.

احمدی افزود: مسئله مهم این بود که یک گروه علمی و دانشگاهی بی‌طرف بدون وابستگی به سازمان‌های اجرایی می‌بایست مسئله را بشکافد تا کمبودها و کاستی‌های سازمان‌ها را بیان کند. این کار را تا به حال هیچ‌کس انجام نداده بود، ولی دانشگاه ما آن را انجام داد. این کار تقریبا فصل‌الخطابی بود تا دعواهایی که می‌توانست مشکلات سیاسی ایجاد کند، کنترل شود. نزدیک به ده‌ها هزار ساعت توسط 140 نفر روی این امر تحقیق کردند. این گروه برای اینکه دیگر اتفاقاتی چون پلاسکو رخ ندهد و کارهای زیربنایی آینده دچار مشکل نشوند، یکسری تحقیقات را تهیه و تقدیم کردند.

وی در خصوص این تحقیقات گفت: چند پیشنهاد مطرح شد که می‌دانم دو، سه مورد از آنها پیش رفت. یکی از آن پیشنهادات بحث ساختمان‌های موجود در تهران است که بایستی ایمنی آنها قاعده‌مند شده و شهرداری  برای اجرای آن وارد عمل شود. در تاریخ کشور هیچ کس تا به حال دنبال این کار نرفته بود و حتی وزارتخانه‌ها نیز در انجام آن کوتاهی می‌کردند.

احمدی با اشاره به پیشنهاد دیگری که از سوی هیأت پلاسکو برای جلوگیری از اتفاقات مشابه ارائه شده بود، گفت: یکی دیگر از پیشنهادات بررسی عملکرد مدیریت ستاد بحران تهران بود که با عنوان «شهر بزرگ» ارائه شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت. همچنین  شهرداری تهران و اداره آتش‌نشانی از دستورالعمل‌های آن استفاده کردند.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس در پایان تاکید کرد: یکی دیگر از کارهایی که دانشگاه ما آن را انجام داده این است که از دو سال پیش برنامه جامعی را به نام دانشگاه پاک به معنی دانشگاه پاسخگو، اشتغالزا و کارآفرین تعریف کرد و مورد تصویب مجلس نیز قرار گرفته است. این طرح به مسائلی از جمله آسیب‌های اجتماعی، سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی، موضوع آب و دو، سه محور دیگر به دولت خدمت رسانی خواهد کرد که در وزارت کشور و دفتر ریاست جمهوری در حال بررسی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز