خبرگزاری کار ایران

گویا در گفت‌وگو با ایلنا:

گزارشی از شیوع بیماری‌های عفونی در مناطق سیل زده نداشته‌ایم/ اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از مار و عقرب‌ گزیدگی

گزارشی از شیوع بیماری‌های عفونی در مناطق سیل زده نداشته‌ایم/ اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از مار و عقرب‌ گزیدگی
کد خبر : ۷۴۶۰۵۱

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه دراستان‌های لرستان و خوزستان تمهیدات لازم را برای جلوگیری از عقرب‌گزیدگی و مارگزیدگی انجام داده‌ایم، گفت: حدود ۲۰۰ نفر در استان گلستان دچار حیوان‌گزیدگی شده بودند که اقدامات لازم برای همه آنها انجام شده است.

محمد مهدی گویا درگفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره  وضعیت بهداشتی درمانی مردم آسیب‌دیده در مناطق سیل‌زده گفت: خوشبختانه تاکنون هیچ موردی مبنی بر شیوع بیماری‌های عفونی در این مناطق نداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه آمادگی‌های لازم را برای مقابله با خطر هر نوع احتمال شیوع بیماری در این مناطق در مراکز ما ایجاد کرده‌ایم، ادامه داد: همکاران ما آماده هستند تا چنانچه طغیانی از یک بیماری در این مناطق ایجاد شد بلافاصله اقدامات لازم را انجام دهند. همچنین پیشگیری‌های لازم در این مدت از سوی مراکز بهداشت و درمان در مناطق سیلزده انجام شده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: کنترل آب آشامیدنی برای ما بسیار اهمیت دارد و به دقت توسط همکاران ما در سطح روستاها و شهرهایی که درگیر سیل بودند انجام می‌شود.

گویا با بیان اینکه برخورد با سیل را باید به چند دوره تقسیم کنیم، گفت: مرحله اول هنگام بروز حادثه است اما باید در میان مدت و بلندمدت پیش‌بینی‌های لازم را برای جلوگیری از بروز بیماری‌ها در این مناطق نیز داشته باشیم قطعاً با شروع گرما بیماری‌هایی که از طریق حشرات انتقال پیدا می‌کنند در این مناطق شایع خواهند شد از همین رو ما اقدامات لازم را در این خصوص در نظر گرفته ایم.

 وی با بیان اینکه مناطقی مانند پایین‌دست رودخانه کرخه از مناطقی است که سالک از گذشته نیز در آنجا شایع بوده، خاطرنشان کرد: ما تمهیدات زیادی را به‌کار گرفتیم تا اجازه ندهیم چنین بیماری‌هایی در شرایط فعلی در این مناطق شایع شوند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت‌بهداشت با بیان اینکه روزهای آینده اقدامات و وظایف ما بیش از پیش در این مناطق خواهد بود، تصریح کرد: ما برای مقابله با بیماری سالک کنترل حشرات ناقل را در دستور کار قرارداده‌ایم و اقداماتی برای از بین بردن این حشرات انجام خواهیم داد.

گویا درباره واکسیناسیون کودکان در مناطق سیل‌زده برای پیشگیری از بیماری فلج اطفال و سرخک در این مناطق گفت: ما دو نوع واکسن و برای کودکان زیر ۵ سال و کودکان کمتر از ۱۵ سال برای مقابله با بیماری فلج اطفال و سرخک در نظر گرفته‌ایم و کودکان را در مناطقی که سابقه این دو نوع بیماری در آنجا وجود داشت واکسینه کرده‌ایم. خوشبختانه تاکنون نیز هیچ‌یک از این موارد را در مناطق سیل‌زده شاهد نبوده‌ایم.

گویا به مارگزیدگی و عقرب‌گزیدگی در مناطق سیل‌زده اشاره کرد و گفت: در استان‌های لرستان و خوزستان تمهیدات لازم را برای جلوگیری از عقرب‌گزیدگی و مارگزیدگی انجام داده‌ایم و به اندازه کافی سرم ضد مار و عقرب به منطقه اعزام کرده‌ایم. در این زمینه نگرانی در این مناطق وجود ندارد و چنانچه موردی مشاهده شود حتما اقدامات لازم انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه مقابله با حیوان‌گزیدگی نیز در این مناطق از موضوعاتی است که برای ما اهمیت دارد، تصریح کرد: ما همه امکانات را در اختیار داریم از جمله واکسن ضد هاری و سرم ضد هاری و در اختیار مراکز در این مناطق قرار داده‌ایم تا در صورت لزوم استفاده شود تاکنون نیز افرادی که دچار حیوان گزیدگی شده‌اند اقدامات لازم برای آنها انجام شده است.

گویا خاطرنشان کرد: تاکنون در حدود ۲۰۰ نفر در استان گلستان دچار حیوان‌گزیدگی شده‌اند که اقدامات لازم برای آنها انجام شده است.

وی با اشاره به اردوگاه‌ها و کمپ‌های که به‌طور موقت ایجاد شده، گفت: در حال حاضر مهمترین اولویت ما رعایت مسائل بهداشتی در کمپ‌ها و اردوگاه‌های موقتی است که برای اسکان اضطراری افراد آسیب‌دیده ایجاد شده و مردم در آن ساکن شدند. بخشی قابل توجهی از این اردوگاه‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند و ما مراقبت‌های لازم را برای رعایت بهداشت محیط در این مناطق انجام می‌دهیم. مسئله سرویس‌های بهداشتی و حمام‌ها از موارد مهمی است که رعایت بهداشت در آنها بسیار مهم و ضروری است. ما تلاش می‌کنیم کمبود موارد بهداشتی در این مناطق را در اسرع وقت برطرف‌ کنیم.

 گویا در پایان درباره  اقدامات هلال‌احمر برای امدادرسانی به مناطق سیل‌زده گفت: تلاشی که در حال حاضر از سوی هلال‌احمر صورت می‌گیرد بی‌نظیر است. همکاران ما در هلال‌احمر تلاش‌های بسیاری برای تامین بهداشتی و امکانات داخل اردوگاه‌ها انجام می‌دهند. همچنین در هیچ‌یک از مناطق کرمان که درگیر سیل بوده‌ایم گزارشی مبنی بر کمبود غذا نداشتیم و نیروهای هلال‌احمر و اورژانس تمام تلاش‌شان را کردند تا در اسرع وقت خدمات‌رسانی به آسیب‌دیدگان سیل انجام شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز