رئیس کمیسیون معماری شورای شهر:
بافت فرسوده چالش شهر تهران است/ عدم صدور مجوز انبوهسازی
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: چالش بسیاری از کلانشهرها از جمله تهران موضوع بافت فرسوده است.
به گزارش ایلنا، محمد سالاری در نشست خبری که بعد از ظهر امروز برگزار شد به بیان گزارش عملکرد سالیانه کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران پرداخت و گفت: تلاشهای ما در کمیسیون در سال جاری در راستای برنامهریزی مأموریتهایی بود که از سوی شورای اسلامی شهر تهران بهعنوان اولویت مطرح شده بود.
وی یکی از مهمترین مأموریتهای این کمیسیون را طرحهای توسعه شهری در راستای طرح تفصیلی دانست و اظهار داشت: لازم بود بعد از گذشت ۱۱ سال از ابلاغ طرح جامع ساختاری راهبردی شهر تهران و همچنین گذشت شش سال از ابلاغ طرح تفصیلی شهر تهران این موضوع بازنگری شود و در این راستا طرحی به شورا مبنی بر بازنگری طرح تفصیلی ارائه شد.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: ما در ماههای آغازین سال آینده منتظر ارائه گزارش شهرداری در ارتباط با بازنگری طرح تفصیلی شهر تهران هستیم.
سالاری در ارتباط با مکلف کردن شهرداری تهران نسبت به الکترونیکی کردن کلیه فرآیندهای تصمیمگیری و تصمیمسازی و همچنین انتشار اطلاعات پروندههای شهرسازی تهران در حوزه شهرسازی سخن به میان آورد و تصریح کرد: بررسیهای صورتگرفته بیانگر آن است که صدور پروانه فرآیند طولانی را در شهر به خود اختصاص میدهند و بعضاً مجموعه صدور فرآیند پروانه به بیش از یک سال میرسد که این نشان از عدم تعیین تکلیف موضوعات بر اساس طرح تفصیلی است.
وی به ارائه لایحه شورای معماری مناطق و لزوم تبیین شرح وظایف آنها سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد: در سال جاری و سال گذشته حدود ۱۲ هزار پرونده مجوز گرفتهاند و آمار نشان میدهد که برخی از پروندهها حتی بیش سه بار به شورای معماری مناطق ارجاع شدهاند که این موضوع بیانگر آن است که با وجود گزارش شش ساله عملیاتی شدن طرح تفصیلی همچنان با حجم زیادی از تصمیمات سلیقهای مواجهیم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران به دیگر اقدام کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در راستای بافت فرسوده اشاره کرد و ابراز داشت: چالش بسیاری از کلانشهرها از جمله تهران موضوع بافت فرسوده است و ما در این راستا با توجه به جلساتی که با اعضای دولت و حوزه وزارت راه و شهرسازی برگزار کردیم. مقرر شد رویکرد انبوهسازی در بافت فرسوده و طرحهای بلوکی انجام نگیرد و در عوض به دنبال بازآفرینی شهری رفته و به بهسازی محیطی و نوسازی بافت فرسوده اقدام کنیم.
سالاری درخصوص انتصابات در شهرداری تهران بیان کرد: انتصاب در شهرداری تهران حق شهردار است و شورا حق دخالت در آن را ندارد اما این به معنی آن نیست که در صورتی که مجموعه تصمیمگیریها مغایر با اولویتها و برنامههای شورا باشد شورای شهر حق دخالت ندارد؛ در این صورت اعضا با وجودی که به برنامههای شهردار تهران اعتقاد دارند میتوانند در اعتراض های خود را به صورت تذکر و سؤال در شورا مطرح کنند.
وی به لغو مصوبه برج باغ در شورای اسلامی شهر تهران اشاره کرد و یادآور شد: در صورتیکه شورای پنجم بهدنبال درآمدزایی بود مصوبه برجباغ را با توجه به اینکه بهعنوان یک سند بالادست مطرح بود لغو نمیکرد و در واقع هزینهای که در ارتباط با این ۶۲ پرونده باغ بر شورای پنجم تحمیل شد ناشی از شفافیت شورا در تصمیمگیریها بود.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه علیرغم لغو مصوبه برج باغ همچنان در بعضی مناطق شاهد صدور پروانه ساخت و ساز در ۲۲ منطقه شهرداری تهران بودیم، عنوان کرد: با پایشی که صورت گرفت مشخص شد قبل از مصوبه برج باغ برخی اشخاص حقیقی و حقوقی اقدام به ارائه نقشه و پرداخت عوارض کردهاند که در این میان حدود ۴۷۳ پرونده به کمیسیون معماری و شهرسازی ارائه شد و در این بین شهردار تهران خواهان دریافت پروانه برای همه آنها بود که با بررسیهای کمیسیون آنهایی که دارای ارزش اکولوژیک و میراثی بودند شناسایی و مستثنی و تنها ۶۲ مورد از آنها باقی ماند.