تاکید ابتکار بر سادهزیستی جوانان
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: سادهزیستی اصل بسیار مهمی است که باید بتوانیم آن را به خوبی به جوانان ارائه کنیم، زیرا ساده زیستی هم به نفع محیط زیست و هم سیره ائمه بوده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، همایش گرامیداشت هفته تربیت اسلامی، روز امور تربیتی و روز میلاد حضرت فاطمه(س) با حضور سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، معصومه ابتکار معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، علیرضا کاظمی معاون پروشی و فرهنگی وزارت علوم، عبدالرضا فولادوند مدیر کل آموزش و پرورش استان تهران عصر امروز در کانون پرورش فکری کودک و نواجوانان برگزار شد.
معصومه ابتکار (معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده) در این همایش گفت: وقتی صحبت از الگو سازی و سر مشق میشود به یک لوازمی نیاز است که این لوازم تربیت و مباحث پرورشی به مواضع دینی و معنوی بر میگردد.
وی ادامه داد: امروز در دولت گزارش مبسوطی از عملکرد چهل ساله حوزه زنان را ارایه کردیم. در بعضی از شاخصها برای ما بسیار حائز اهمیت بوده و هست. مثل شاخص سواد که آمار سواد زنان روستایی در قبل از انقلاب ۱۷ درصد و آمار سواد زنان شهری ۳۵ درصد بوده، اما امروز در مجموع ۹۵ درصد زنان ایرانی با سواد هستند. البته در آموزش عالی شتاب رشد زنان بیشتر بوده است؛ قبل از انقلاب ۳ درصد زنان تحصیلات دانشگاهی داشتند، اما امروز ۲۷ درصد زنان جامعه ما تحصیلات دانشگاهی دارند.
ابتکار اضافه کرد: البته این ها به این معنی نیست که ما به همه آرمانهایمان رسیدهایم. ما یک رسالت ویژهای از ابتدای انقلاب در آموزش و پرورش داشتیم که بخشی از آن معرفی زندگی دین دارانه و جهانی بینی دینی بوده که قطعا برای نونهالان، نوجوانان و جوانان فواید زایدی داشته است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: الگو هایی مثل حضر زهرا (س) را برای امور تربیتی مدنظر داشتیم اما چطور این الگو ها را برای نسل جوان معرفی کنیم؟ یک رویکرد این است که به صورت تاریخی آن را بیان یا روایت کنیم. زیرا این الگوی درخشان و ماورایی زمان بردار و مکان بردار نیستند و متعلق به همه ادوار است.
وی با بیان اینکه وقتی الگویی را ارایه میدهیم باید به گونهای باشد که جوانان آن به خوبی درک کنند، گفت: مثلا ساده زیستی اصل بسیار مهمی است که باید بتوانیم آن را به خوبی به جوانان ارائه دهیم زیرا ساده زیستی هم به نفع محیط زیست و هم سیره ائمه بوده است.
ابتکار بیان کرد: در الگوی زن مسلمان یک جاهایی موفق بودیم اما یک جاهایی هم مشکل داشتیم و آن هم به بحث سبک زندگی بر میگردد. همچنین مهم است که بدانیم چقدر توانستیم از الگوهای درخشان بهره ببریم.
وی افزود: یکی از بحثهای مهمی که مقام معظم در شروع دهه پنجم انقلاب در بیانیه گام دوم عنوان کردند بحث مهم جوان گرایی است که باید جدی گرفته شود. از این رو ما از صاحبنظران دعوت میکنیم که این امر را بررسی کنند. ضمن اینکه بحث مهارتهای زندگی مسالهای کلان است که نیاز به بررسی جدی دارد.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: امروز دنیا با آسیبهای دسترسی به فناوریهای ارتباطات مواجه است و انقلاب دیجیتال تاثیرات زیادی روی دنیا داشته است. مساله مهارتهای ارتباطی مسالهای مهم و کلیدی است و تا به یک اصول درست نرسیم نمیتوانیم چالشهای جوانان را کنترل کنیم. میدانیم مشکلات زیادی هست اما ما به طورخاص به بحث مهارتهای ارتباطی توجه داریم.
ابتکار در پایان اظهار داشت: اگر میخواهیم در حوزه پرورش و تربیتی دستاورد داشته باشیم ناگزیریم گذشته را بازنگری کنیم و به خیلی از روش و شیوههایمان نگاهی جدید داشته باشیم. ما باید با نگاهی به سمت واقعیتهای امروز بیاندازیم و تلاش کنیم تجربیات گذشته را به کار ببریم، همچنین الگویهای رفتاری و شخصیتی مثل شخصیت حضرت زهرا(س) را در جامعه محقق کنیم.