رئیس شورای شهر تهران:
هزینه گرمخانهها در سال از مرز ۵۰ میلیارد تومان میگذرد
رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: هزینه گرمخانهها در سال از مرز ۵۰ میلیارد تومان میگذرد و روزبهروز نیز بر هزینهها افزوده میشود.
به گزارش ایلنا، در آستانه آغاز فصل سرما، شب گذشته اعضای شورای شهر تهران از سامان سراهای شهر تهران بازدید کردند. محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در جریان این بازدید گفت: تلاشهای شهرداری در حل آسیبهای اجتماعی کمک کوچکی از سوی شهرداری به دولت برای انجام وظایفش است.
وی ادامه داد: این سیاستهای کلان دولت و حاکمیت است که بعضا کشور را دچار یکسری از مشکلات میکند و زمانی که این مشکلات سرازیر میشود، رسیدگی به آن کار سختی خواهد بود.
رئیس شورای شهر تهران افزود: برای حل این مشکلات ابتدا باید کاری بکنیم که از ابتدا آسیبهای اجتماعی صورت نگیرد چراکه اگر پمپاژ آسیبهایی همچون کودکان کار، معتادین و متکدیان را به جامعه داشته باشیم اصلا از پس حل این مشکلات برنمیآئیم.
هاشمی با بیان اینکه بر همین اساس جامعه، دولت و کشور باید فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی خود را به گونهای تنظیم کنند که موجب پمپاژ آسیبها به اجتماع نشود، اظهار داشت: امروز بودجه کافی برای رسیدگی به این مشکلات وجود ندارد و از طرفی تخصص ویژه که رسیدگی به این آسیبها را میطلبد در شهرداری وجود ندارد و به تازگی شهرداری در حال کسب این تخصصها است اما تجهیز کاملی درخصوص آن صورت نگرفته است.
وی اضافه کرد: البته اقداماتی که در گذشته انجام شده است قابل تحسین بوده و ما باید این اقدامات را گسترش داده و استانداردها را بالا ببریم و آموزشهای لازم را دریافت کنیم اما با تمام این شرایط مخالف پمپاژ این آسیبها به اجتماع هستیم ولی در قبال آسیبها در جامعه همه ما مسئولیم و باید تلاش کنیم که از پس این مشکلات اجتماعی بر بیاییم.
این عضو شورای شهر درخصوص اقدامات شهرداری به نکتهای قانونی اشاره و تصریح کرد: شهرداری تهران از نظر قانونی مسئولیت رسیدگی به اینگونه کارها را ندارد از این روی ابزارهای قانونی در اختیار شهرداری نیست و آنچه امروز انجام میگیرد با کمک بهزیستی، مراجع قضائی و نیروی انتظامی است.
هاشمی درخصوص هزینههای این مراکز خاطرنشان کرد: هزینههای این خدمات برای شهرداری از مرز ۲۰۰ میلیارد تومان در سال عبور میکند و این رقم برای حوزههایی همچون متکدیان، معتادین متجاهر، کودکان کار و زنان بیسرپرست هزینه میشود.
وی ادامه داد: امروز در شهرداری تهران ۶۲ مرکز که توسط شهرداری و سمنها اداره میشود به ارائه خدمات برای حل آسیبهای اجتماعی مشغولند که سمنها نیز هزینههای این مراکز را از شهرداری در قالب بودجه طلب میکنند که شهرداری آن را پرداخت میکند.
رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه تنها هزینه گرمخانهها در سال از مرز ۵۰ میلیارد تومان میگذرد و روزبهروز نیز بر هزینهها افزوده میشود، ابراز داشت: ضمن اینکه ارتقا استاندارد نیز هزینهها را افزایش میدهد و این در حالی است که در مقابل ارائه این خدمات پولی پرداخت نمیشود و شهرداری قادر به بازگرداندن این پول از این محل نیست.
هاشمی با بیان اینکه برخی از افرادی که در این گرمخانهها و سامانسراها حضور دارند بیمارند، عنوان کرد: زمانی که شهرداری آنها را به مراکز درمانی میفرستد با آنها به عنوان بیمار آزاد برخورد کرده و هزینههای آنها را بر همین مبنا محاسبه میکند و از این روی شهرداری به بسیاری از مراکز درمانی بدهکار شده است.
وی افزود: این هزینهها را شهرداری پرداخت میکند و باید در سیر مراحل به عنوان طلب شهرداری از دولت فرض شود که روند انجام آن بسیار کند است.