خبرگزاری کار ایران

عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با ایلنا:

ساختمانِ سازمان مدیریت بحران امنیت ندارد

ساختمانِ سازمان مدیریت بحران امنیت ندارد
کد خبر : ۶۰۰۷۵۴

عضو شورای شهر تهران ضمن هشدار نسبت به وجود ساختمان‌های ناایمن در پایتخت گفت: تصور می‌کنم، حتی ساختمان سازمان مدیریت بحران هم امنیت کافی را ندارد و شنیده‌ام ساختمان سازمان مدیریت کشور نیز استیجاری است.

محمد سالاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با تاکید بر اینکه در زمینه ایمنی ساختمان‌، مقررات موجود از ضمانت اجرایی کافی برخوردار نیستند، گفت:‌ پلاسکو نقطه عطفی در تاریخ رعایت استانداردهای ایمنی ساختمان‌های کشور و پایتخت محسوب می‌شود. در حقیقت تا زمانی که حادثه پلاسکو اتفاق نیفتاده بود، اساسا در بین مردم و متولیان مدیریت شهری اعم از شورا و شهرداری و حتی رسانه‌ها و حوزه‌های آکادمیک دغدغه جدی‌ای در خصوص وضعیت ناایمن و بحرانی ساختمان‌های شهر تهران وجود نداشت.

وی افزود: اساسا ما در اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی بسیار مشکل داریم و امیدواریم با یادآوری حادثه پلاسکو بتوانیم مردم را متقاعد کنیم از سیستم‌های اعلام حریق استفاده کنند.

سالاری گفت: با توجه به گستردگی شهر تهران و این حجم بارگذاری، سیستم آتش نشانی اگر چندین برابر الان هم ظرفیت داشته باشد باز هم مشکل اساسی حل نمی‌شود، مگر آنکه الزام رعایت نکات ایمنی و الزامات حقوقی رعایت شود و این زیرساخت‌ها تهیه شده باشد. این زیرساخت‌ها باید در زمان بهره‌برداری و زمان ساخت ساختمان رعایت شود، هر چند قطعا سیستم آتش نشانی نیز باید تقویت شود. امکانات باید افزایش یابد و آموزش نیروی انسانی‌شان باید به روزرسانی شود.

ساختمان سازمان مدیریت بحران هم امنیت ندارد

سالاری با بیان اینکه در کل کشور با بحران مدیریت بحران رو به رو هستیم، ادامه داد: در کشورهایی مثل روسیه کل جغرافیای کشور در یک محدوده چندصد هکتاری به صورت ماکت پیاده سازی شده است و همه دسترسی‌ها، جاده‌ها، خیابان‌ها، ساختمان‌ها و اماکنی که می‌توان در زمان مدیریت بحران از آنها استفاده کرد، همه در مقیاس کوچک مدلسازی شده است،  اما من تصور می کنم حتی ساختمان خودِ سازمان مدیریت بحران هم امنیت کافی را ندارد و ساختمان سازمان مدیریت کشور هم شنیده‌ام استیجاری است.

 وی افزود: یعنی در حوزه مدیریت بحران کشور معضلات و مشکلات اساسی‌ داریم اما از آنجایی که مدیریت یکپارچه شهری شکل نگرفته است، در زمان وقوع بحران سازمان‌ها، وزارتخانه‌های مسوول در زمان وقوع بحران از شهرداری به عنوان رئیس مدیریت بحران پیروی نخواهند کرد، چراکه روسا و فرماندهانشان افراد دیگری است که این از جمله چالش‌هایی است که ما بارها راه‌حل آن را شکل‌گیری مدیریت یکپارچه شهری دانسته‌ایم.

 سالاری با بیان اینکه در حوزه آموزش شهروندی مشکل داریم و دیدیم که در زمان زلزله ملارد واکنش و شیوه برخورد مردم چگونه بود، ادامه داد: اگر خدایی نکرده اتفاقی پیش می‌آمد، می‌توانست باعث موجبات افزایش تلفات باشد و همه اینها وظایف مدیریت بحران است. یعنی سازمان مدیریت بحران حداقل وظیفه خود را هم انجام نداده که مردم بدانند در زمان وقوع زلزله چه باید کنند. به نظر من یکی از بزرگترین ابرچالش‌های کشور ما همین مدیریت بحران است که باید همه سطوح مدیریتی و مردم نسبت به آن حساس باشند.

انتقاد از ضوابط و آیین‌نامه‌هایی ناشفاف

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در قوانین مسئولیت و وظایف نهادهای دخیل در مدیریت بحران تدقیق نشده است، گفت: ضوابط و آیین‌نامه‌هایی که داریم شفاف نیستند. اگر مساله مربوط به یک پاساژ است داخل پاساژ به ما ارتباطی ندارد و ناظرین وزارت کار باید دوره‌ای از کارگاه‌ها بازدید کنند و اگر کارگاه استانداردها را رعایت نکرده باشد خودشان به عنوان رابط قضایی می‌توانند کارگاه را پلمپ کنند. مبحث 22 مقررات ملی ساختمان هم که جزو وظایف وزارت راه وشهرسازی است، واضح نیست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز