رحمتالله حافظی:
گزارشی از هزینهکرد شهرداری در حوزههای اجتماعی و فرهنگی وجود ندارد
نشست بررسى عملکرد شهردارى و چشم اندازهاى پیشرو با حضور رحمتالله حافظی، حجتالله میرزایی و غیبت حسین راغفر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رحمتالله حافظی در نشست بررسى عملکرد شهردارى وچشم اندازهاى پیش رو با تاکید بر اینکه این جلسه تخصصی است و ماهیت سیاسی ندارد، به چشماندازهای شهر تهران در طرح جامع اشاره کرد و گفت: کدام یک از این موارد محقق شد، آیا شهر هوشمند است؟ آیا برابر آسیبها مقاوم است و همه شهروندان از امکانات برخوردارند؟ شاخص و دستگاهی برای ارزیابی و سنجش عملکرد مدیریت شهری وجود ندارد.
او ادامه داد: طبق قانون هر سال گزارش حسابرس و تفریغ بودجه به وزارت کشور ارسال میشود اما وزارت کشور این گزارشها را بررسی نکرده؛ پس این گزارشها برای چه تهیه میشود؟
حافظی با اشاره به ماهیت و فرایند تهیه و تصویب طرح تفصیلی و طرح جامع گفت: طرح جامع آذر ۸۶ ابلاغ شده اما طرح تفصیلی سال ۹۲ شش سال بعد ابلاغ شده؛ یعنی ۶ سال ساختوساز بدون حساب و کتاب صورت گرفته است. الان نه تنها در حریم گسل بلکه روی گسل هم ساختوساز شده است. بررسی عملکرد اینجا معنا پیدا میکند و جای سوال دارد. در صورت فاجعه چه کسی پاسخگو است؟
عضو شورایشهر چهارم ادامه داد: تا امروز باید دو بار طرح جامع بازنگری میشد که این اتفاق رخ نداد. آقایان معتقد بودند شهرداری دوره گذار را طی کرده و از نهاد خدماتی به یک نهاد اجتماعی و فرهنگی ارتقا یافته است. اگر اینگونه بود اکنون باید شاهد وجود کودکان کار، فقر و حاشیهنشینی باشیم!؟ سالانه ۲ هزار میلیارد صرف مسایل اجتماعی و فرهنگی در شهرداری میشود اما تاکنون هیچ گزارشی وجود ندارد که کدام نقطه بودیم و اکنون کجا هستیم.
حافظی با اشاره به موازی کاری در سیستم شهرداری در ادامه گفت: در هر حال بررسی علمی و قابل دفاعی از عملکرد مدیریتشهری وجود ندارد. نابسامانیهای بودجه آنقدر زیاد است که هر سال چندین هزار میلیارد انحراف از بودجه گزارش میشود و ساختار بودجه نیاز به دگرگونی و تغییر اساسی دارد.