خبرگزاری کار ایران

طالبیان خبرداد:

مستندسازی ۴۵۰ کلیسای ارمنی و ۱۵۰ کلیسای آشوری

مستندسازی ۴۵۰ کلیسای ارمنی و ۱۵۰ کلیسای آشوری
کد خبر : ۵۱۷۱۹۳

معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی از اجرای طرح‌های مرمتی و مستندسازی ۴۵۰ کلیسای ارمنی و ۱۵۰ کلیسای آشوری خبر داد.

به گزارش ایلنا، سومین روز از شصت‌وسومین مراسم سالانه زیارتی قره‌کلیسا (تادیوس مقدس)، امروز با حضور چیفتچیان اسقف ارامنه آذربایجان، اعضای شورای خلیفه‌گری ارامنه آذربایجان، مسئولانی از وزارت کشور و وزارت فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی و مدیرکل و معاون اداره‌‌کل میراث‌فرهنگی آذربایجان‌غربی برگزار شد.

این آیین زیارتی مهم که دارای آداب مخصوص و محل گردهمایی ارامنه ایران و سایر کشورهاست، پیش‌تر در فهرست میراث ناملموس کشور به‌ثبت رسیده و مجموعه کلیساها و دیرها و نمازخانه ارامنه در آذربایجان‌غربی و آذربایجان‌شرقی ازجمله قره‌کلیسا، استپانوس و زورزور نیز در فهرست میراث‌جهانی قرار گرفته است.

محمدحسن طالبیان، معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، با حضور در این مراسم، از مستندسازی ۴۵۰ کلیسای ارمنی و ۱۵۰ کلیسای آشوری خبر داد و افزود: «تعدادی طرح مرمتی نیز آماده شده که با اولویت‌بندی در دستورکار قرار گرفته است.»

او همچنین در این مراسم به تلاش‌های چهار سال گذشته، فعالیت‌های کنونی و برنامه‌ریزی‌های آینده اشاره کرد و افزود: «سازمان میراث‌فرهنگی در مورد حفظ اصالت و یکپارچگی برای مرمت‌های اصولی، سامان‌دهی و توسعه‌های زیربنایی حساسیت ویژه‌ای دارد، به‌طوری که برنامه‌ریزی و مستندسازی کلیساهای ارامنه و کلیساهای آشوری به‌انضمام دیرها، نمازخانه‌ها، روستاهای مربوط و ایجاد موزه ازجمله فعالیت‌هایی است که درحال پیگیری است.»

معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت این مراسم و نگاه ایرانیان به همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان الهی و اقوام ایرانی اشاره کرد و افزود: «حضور ارزشمند زوّار کشورهای مختلف به‌عنوان سفیران فرهنگی و انتقال‌دهندگان پیام صلح‌دوستی ایرانیان در طول تاریخ حاکی از نگاه خاص جمهوری اسلامی ایران در حرمت‌گذاری به همه پیروان ادیان ابراهیمی است.»

به‌گفته او، حرمت‌گذاری به ادیان الهی، بیانگر نگاه صلح‌طلبانه و همزیستی مسالمت‌آمیز ایرانیان در طول تاریخ تا به امروز است که این موضوع به جذابیت این سرزمین افزوده است.

درحال‌حاضر، بیش از ۴هزار نفر از کشورهای ارمنستان، گرجستان و سایر کشورهای اروپایی در مراسم قره‌کلیسا شرکت دارند، به‌طوری که تمام شرکت‌کنندگان از توجه میراث‌فرهنگی به حفظ این مجموعه نسبت به گذشته و مرمت‌های انجام‌شده و تأمین زیرساخت‌ها ابراز خرسندی کرده‌اند و اسقف نیز این موضوع را رسماً اعلام کرد و از سازمان میراث‌فرهنگی به‌دلیل تمام اقدامات و فعالیت‌های اساسی و همین‌طور هماهنگی عالی مقامات محلی برای تأمین امنیت و آسایش و حضور هلال‌احمر و دیگر نهادها تقدیر به‌عمل آورد.

سومین روز از شصت‌وسومین مراسم سالانه زیارتی قره‌کلیسا (تادیوس مقدس) هم‌اکنون درحال برگزاری است. این مراسم شامل دعا‌خوانی و غسل تعمید و پخش نان مقدس می‌شود.

بنا بر مستندات و روایات ارامنه، تادیوس مقدس یکی از حواریون حضرت مسیح است که در صدر مسیحیت از بین‌النهرین وارد ارمنستان (آذربایجان فعلی و کشور ارمنستان) شده و به تبلیغ مسیحیت پرداخته که در پی گرویدن دختر پادشاه ارمنستان (ساندوخت) به مسیحیت، پادشاه دختر خویش و تادیوس را به‌شهادت رسانده است.

مدفن تادیوس در نماز‌خانه‌اش در قرن هفتم تبدیل به کلیسا شد و عباس‌میرزا در دوره قاجار بخشی را با سنگ‌های سفید به آن الحاق کرد. مقبره ساندوخت نیز روی تپه‌ای در شرق قره‌کلیسا واقع شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز