عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با ایلنا:
«برج- باغ» از ابداعات رئیس شوراست/ نابودی باغهای تهران در ۱۰ سال اخیر
رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران مصوبه برج- باغ را از ابداعات رئیس شورای شهر تهران دانست و گفت: با این مصوبه ۴ هزار هکتار از باغهای تهران در ۱۰ سال اخیر نابود شده است.
رحمتالله حافظی، رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد مصوبه پرحاشیه برج-باغ گفت: هنوز کار روی مصوبه ادامه دارد و تمام تلاش خود را میکنیم تا آن را به جایی برسانیم، اما نتیجه کار با توجه به رویکرد رئیس شورای شهر مشخص نیست.
حافظی در پاسخ به این سوال که آیا تغییر مواد مورد بحث این مصوبه، از جمله ماده ۸ که در مورد احداث پارکینگ است به جایی خواهد رسید یا نه تصریح کرد: با توجه به شناخت که از آقای رئیس دارم، بعید میدانم که بگذارد مصوبه "برج- باغها محدود شود و تغییری در آن صورت گیرد.
این عضو شورای شهر چهارم ادامه داد: از آنجایی که برج-باغ از ابداعات رئیس شورای شهر تهران است، اصلاح آن سخت خواهد بود. این مصوبه باعث شد؛ باغهای تهران در این ۱۰ سال نابود شود. در حقیقت در این ۱۰ سال ۴ هزار هکتار از باغهای تهران را با کمک این مصوبه نابود کردند.
حافظی در تشریح مواضع مخالفان این مصوبه تصریح کرد: معتقدیم باید باغها حفظ شود، اما آقایان تصور میکنند اگر سخت گیری کنیم؛ مالکان باغات را نابود خواهند کرد. این در حالی است که همین طور هم باغات نابود می شوند، چرا که بر اساس مصوبه اجازه دارند؛ در ۳۰ درصد زمین ساختوساز کنند و تا ۱۵ طبقه بسازند، ساخت ۱۵ طبقه نیاز به گود برداری عمیق دارد و کل باغ نابود را میکند.
او با تاکید بر این که باغات برای حفظ سلامت مردم باید محافظت شوند، ادامه داد: آنها نگران حق مالکیت هستند، این در حالی است که مگر خارج ار محدوده تهران، در حریم رودخانه اجازه ساختوساز وجود دارد؟ از آن جایی که منافع عمومی بر منافع شخصی ارجحیت دارد، برای باغات نیز باید حریم قائل شد و نباید اجازه دهیم؛ ریههای شهر تهران نابود شود.
رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران افزود: اگر هم قرار است؛ ساختوساز شود باید بر اساس بند ۱۱ اصلاحیه این مصوبه صورت گیرد. بر اساس بند ۱۱ ساختوساز محدود شده و فقط در چهار طبقه اجازه ساخت و ساز دارند. امیدواریم شورا اجازه ندهد بیش از این ساختوساز ادامه یابد.
او در انتها با اشاره به ارزش کاخ ثابت پاسال و ضرورت حفظ آن تاکید کرد: این خانه ارزش تاریخی دارد. اگر هم در آن منطقه کمبود مسجد وجود دارد، شهرداری سرمایهگذاری کند و مسجد بسازد و نیازی به تخریب بناهای باارزش و تاریخی ندارد.