گشایش نمایشگاه فرهنگهای ملل با حضور تمام کشورهای جهان در مکزیکوسیتی؛
سفیر ایران در مکزیک: نمایشگاه فرهنگهای ملل زمینهای برای معرفی فرهنگ و هنر ایران/ برجام، حربه ایران هراسی را از غربیها گرفت
سفیر ایران در مکزیک با اشاره به گشایش نمایشگاه فرهنگهای ملل با حضور تمام کشورهای جهان در مکزیکوسیتی گفت: حضور بسیار پررنگ ایران در این نمایشگاه زمینهای برای معرفی فرهنگ و هنر ایران است.
محمد تقی حسینی – سفیر ایران در مکزیک در حاشیه این نمایشگاه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا افزود: هر ساله نمایشگاه فرهنگهای ملل در مکزیک با حضور تمام کشورهای جهان برگزار میشود که موقعیت مهمی برای معرفی فرهنگ و هنر هر کشور است.
وی با اشاره به این که سال گذشته حدود 4 میلیون نفر از این نمایشگاه بازدید کردند و پیشبینی میشود امسال این میزان بیشتر شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران نیز هر ساله در این نمایشگاه شرکت میکند ولی امسال حضور ما یک حضور متفاوت است.
سفیر ایران در مکزیک گفت: امسال برای نخستین بار با هماهنگی موزه فرهنگهای ملل مکزیک، نمایشگاه پوشش ایرانی اسلامی در گذر زمان نیز در حاشیه نمایشگاه فرهنگهای ملل برگزار کردیم که مورد استقبال بسیار زیاد قرار گرفت و جمع زیادی از اصحاب فرهنگ، دانشگاهیان، سفرا و دیپلماتهای کشور مکزیک از این نمایشگاه بازدید کردند.
وی با شاره به هنرنمایی گروه موسیقی کالیوه از جمهوری اسلامی ایران در مراسم افتتاج این نمایشگاه گفت: حضور این گروه جوان و خوش ذوق و هنرنماییشان مورد استقبال بسیار خوب حضار قرار گرفت.
سفیر ایران در مکزیک با تاکید بر این که این نمایشگاه دریچه خوبی و مسیر جدیدی برای معرفی فرهنگ و هنر ایران است به سخنان خانم گلوریا اورتیس - رییس موزه ملی مکزیک در این مراسم اشاره کرد و گفت: متاسفانه با تبلیغات منفی خارج از کشور در مورد ایران، کمتر کسی توجه کرده که ایران چه میزان جامعه متحولی است که علیرغم سنت گرایی با پدیدههای مدرن و نوآوری سر و کار دارد.
وی با بیان این که امسال برنامههای فرهنگی که در مکزیک تدارک دیده شده با هیچ سالی قابل قیاس نیست، گفت: تدارک این برنامه کار بسیار عظیمی است و تنها از عهده بخش دولتی خارج است و نیازمند مشارکت بخش خصوصی است که باید در این راستا علاوه بر وزارت ارشاد از خط سوم هنر که حامی گروه کالیوه بودند تقدیر کنم و توصیه میکنم که سایر حامیان غیردولتی با حمایت از گروههای هنری به توسعه فرهنگ ایران زمین کمک کنند.
سفیر ایران در مکزیک در ادامه به تلاش کشورهای غربی و دشمنان مردم ایران برای ترسیم تصویر نادرست و مغشوش از جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: در کنار این امر به دلیل این که غربیها در این زمینه رسانه و امکانات دارند توانستهاند بر روی افکار دنیای غرب و سایر کشورها اثر بگذارند و متاسفانه خیلیها تحت تاثیر این تبلیغات قرار گرفتهاند.
وی افزود: خوشبختانه بزگترین ضربهای که به این افراد خورد در موضوع برجام بود که ایران هراسی از دست آنها گرفته شد و این حربه کارآمدی خود را از دست داد.
سفیر ایران در مکزیک با تاکید بر این که آنچه واقعیت ایران است را باید نشان دهیم افزود: ایران یک جامعه فوقالعاده قوی، متحول، دارای امکانات است؛ جامعهای که هم عمق تاریخ و تحول دارد و در یک جا ماوقف نشده است که با گره زدن سنت و خلاقیت و نوآوری همیشه سرپا بوده و در دنیا خود را معرفی کرده است.
وی با بیان این که هرچه از هنر ایران برای نمایش چهره ایران استفاده کنیم باز هم کم است گفت: خوشبختانه پس از برجام گرایشهای خیلی بیشتری برای شناخت ایران صورت گرفته است و هر کسی به ایران آمده متوجه شده که خیلی از تبلیغات علیه ایران واقعیت نداشته است.
سفیر ایران در مکزیک ادامه داد: باید تلاش کنیم هم به دنیای دیگران راه پیدا کنیم و هم به آنها اجازه دهیم برای بازدید به ایران بیایند. چرا که هرچه مسیر توریسم باز شود و توریستهای خارجی به کشور آمده و با واقعیتهای ایران آشنا شوند علاوه بر فایده اقتصادی، تصویر درست از فرهنگ کشور در جامعه جهانی و حاشیهای امن برای کشور ایجاد میکند که خوشبختانه در این زمینه اقدامات خوبی در حال انجام است ولی باید شتاب بیشتری به خود گیرد.
وی افزود: توریست موضوعی چند بعدی است و کارکردهای امنیتی، اقصادی و فرهنگی همزمان دارد و کشورهایی که توریستهای بیشتری جذب میکنند آستانه امنیتی بالاتری دارند.
سفیر ایران در مکزیک به موضوع انتخابات ریاست جمهوری در ایران اشاره کرد و گفت: این انتخابات فوقالعاده بود و واکنشهای خارجی بسیار خوب بود. حضور مردم در پای صندوقها و هوشیاری آنها و نظم و انضباط و آرامش آنها غرور آفرین بود.
وی افزود: در کنار آرامش و متانت مردم برای برگزاری کمپینهای تبلیغاتی، با انتخاب خوب صورت گرفته هم ضریب امنیت کشور ارتقا یافت و هم به رشد و شکوفایی کشور کمک شد و در یک کلام باید گفت که ایران در جامعه جهانی با این انتخابات بسیار خوب درخشید.