خبرگزاری کار ایران

رحمانی‌موحد خبر داد:

صعود ۲۱ پله‌ای ایران در حوزه گردشگری تا پایان سال ۲۰۱۶

صعود ۲۱ پله‌ای ایران در حوزه گردشگری تا پایان سال ۲۰۱۶
کد خبر : ۴۸۳۹۹۵

معاون سازمان گردشگری کشور از صعود ۲۱ پله‌ای ایران در حوزه گردشگری تا پایان سال ۲۰۱۶ خبر داد.

به گزارش ایلنا، مرتضی رحمانی‌موحد در همایش گفتمان میهما‌ن‌نوازی با رویکرد توسعه گردشگری که صبح امروز با حضور سعید اوحدی مشاور معاون‌اول رئیس‌جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین شاهمرادی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و استادان و دانش‌پژوهان حوزه گردشگری برگزار شد، گفت: «در این همایش می‌خواهیم از منظر علمی و نظری موضوع میهمان‌نوازی را موردتوجه و بررسی قرار دهیم. حوزه گردشگری ارتباط مستقیم و بلاواسطه‌ای با عنصر مهیمان‌نوازی دارد. خاصیت فرهنگی ملت‌ها موتور محرک جذب گردشگری به کشورهای مختلف است.»

او ادامه داد: «هدف‌گذاری در استفاده از منابع موجود در کشورها موضوع بسیار مهمی در حوزه گردشگری است. میهمان‌نوازی در نهان، فطرت و گذشته خانواده‌های ایرانی نهفته است. همچنین آیین‌هایی که در اقوام مختلف ایران وجود دارند جاذبه بسیار خوبی برای توسعه صنعت گردشگری هستند.»

معاون گردشگری کشور اضافه کرد: «باید این آیین‌ها و خصیصه‌های موجود در اقوام و خانواده‌های ایرانی را به‌صورت یک بسته کامل درآوریم تا این بسته در توسعه صنعت گردشگری قابل‌استفاده باشد.»

او با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در بند ۵۰ برنامه ششم توسعه کشور بر پنج‌ برابری شدن ورود گردشگران خارجی به کشور تأکید کرده‌اند، گفت: «این یک دعوت عمومی است که باید جدی گرفته شود. باید برداشت‌های شخصی کنار گذاشته شود و میزبانی از میهمان‌نوازان با خلوص نیت برای همه گردشگران انجام شود.»

رحمانی‌موحد ادامه داد: «فرهنگ میهمان‌نوازی در کشور ما با رعایت اخلاق و آداب خاصی همراه است. این‌ها خاصیت‌هایی است که در مردم این کشور وجود دارد و در میان تمام اقوام ایرانی مشترک است.»

معاون گردشگری کشور تصریح کرد: «آنچه ما انتظار داریم در بستر میهمان‌نوازی اتفاق بیفتد نشاط و امیدواری در جوامع محلی است. امروز شاهد این اتفاق‌های خوب هستیم و امیدواریم به قله‌های سیاست‌گذاری حوزه گردشگری دست پیدا کنیم.»

او افزود: «باید به‌دور از مبادلات و مجادلات سیاسی این برنامه‌ها را اجرا کنیم. نباید اجازه بدهیم مردم ناامید شوند و این بستری که برای رونق کشور آماده شده آسیب ببیند. امروز حدود ۴ سال از شروع تلاش‌های این دولت در حوزه گردشگری می‌گذرد و نصاب‌ها و درجات خوبی که در بحث امنیت، ارائه بسته‌های سفر و جذابیت‌های سفر به‌دست آمده و نیز افزایش و نقش گردشگری در جی‌دی‌پی کشور بسیار چشمگیر است.»

او افزود: «ما دنبال این هستیم که با استفاده از تمام ابزار، امکانات و دستگاه‌ها جریان گردشگری کشور را منسجم کنیم تا بتوانیم به مراتب بالاتر در این حوزه برسیم. براساس گزارش سالیانه مجمع جهانی، اقتصاد ایران در حوزه گردشگری تا پایان سال ۲۰۱۶، ۲۱ پله صعود داشته است.»

معاون گردشگری کشور تصریح کرد: «تا پایان سال ۲۰۱۵ سهم گردشگری از تولید ناخالص ملی ۲.۵درصد بوده است. همچنین براساس همین گزارش در حوزه حمل‌ونقل، که یکی از زیرساخت‌های مهم حوزه گردشگری است، ۴۱ پله صعود داشته‌ایم.»

او با اشاره با اینکه در حوزه امنیت ایران از رتبه ۱۲۱ به رتبه ۸۴ دست یافته تصریح کرد: «در کنار این اتفاق‌های خوب نابسامانی هم وجود داشته است. ما بخشی از بازارها را در سال ۹۴ و ۹۵ از دست دادیم، این در حالی است که بخش‌های بسیاری از کشور از حضور این گردشگران منتفع می‌شدند. متأسفانه به واسطه نگاه سیاسی غیرمعمول این موضوع دچار آسیب شد و نزدیک به ۴۵ تا ۵۰درصد از ظرفیت‌های سال ۹۴ و ۹۵ را از دست دادیم. در مورد عربستان حدود ۹۰درصد از ظرفیت را از دست دادیم. البته ما در مراجع مختلف این موضوع را مطرح و پیگیری کردیم و امیدواریم دیگر اتفاق نیفتد، چراکه برای شأن و منزلت کشور مضر است.»

رحمانی‌موحد در پایان افزود: «با موافقت رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، منشور جامع میهمان‌نوازی در پایان این همایش تهیه می‌شود تا در تمام بخش‌های خصوصی و دولتی اجرا شود. این منشور می‌تواند ریسمان مشترک فعالیت‌ها در این حوزه باشد.»

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز