رئیس سازمان نظامپزشکی تاکید کرد:
لزوم تهیه نقشهبینالمللی از اهداف گردشگری سلامت
رئیس سازمان نظامپزشکی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در بحث توریسم سلامت باید یک نقشه بینالمللی از اهداف مدنظر تهیه و تعریف شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا زالی، در دومین کنگره بینالمللی توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت که با محوریت کشورهای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: نگاه ما به مسئله توریسم سلامت باید به عنوان یک ارتباطدهنده یا وصلکننده ایران به سایر کشورها برای ترویج مسئله دیپلماسی عمومی باشد، از این نظر نیازداریم که برای آگاهی مردم و تحلیل کامل مسئله توریسم سلامت به دیپلماسی عمومی روی بیاوریم تا بتوانیم تمامی افکار عمومی را از این موضوع بسیار مهم باخبر سازیم چرا که در این حوزه ظرفیتهای بومی و اقلیمی یکی از مسائل بسیار مهم خواهد بود که قصد داریم در آینده اقدام به فعالیت مفیدتر و بیشتر در این حوزه نماییم.
وی ادامه داد: یکی از خطیرترین و مهم ترین محورهایی که در حوزه سلامت باید به آن نگاه ویژه کرد، مسئله پارادایمها و توسعه اقتصادی در حوزه سلامت است. از سوی دیگر تغییرات در مدل سلامت کشورهای اسلامی نشان میدهد که اشکال مختلف این حوزه تغییر کرده است و آنچه که مسلم خواهد بود نیاز به برنامهریزی دقیق در این محور است که بیش از پیش احساس میشود. به عنوان مثال در حوزه طب سالمندی توجه به حوزههای آسیبپذیر به ویژه در حوزه زنان، یکی ازمحورهایی است که امروزه باید به آن توجه ویژهای شود، این مساله نشان میدهد که مولفههای سلامت در تمامی دنیا به خصوص کشور خود ما تغییر کرده است.
زالی با اشاره به بحث بیماریهای نوپدید عنوان کرد: موضوع بیماریهای نوپدید یکی دیگر از محورهایی است که در این کنگره و به خصوص در نشستهای تخصصی به آن پرداخته خواهد شد به گونهای که تشخیص و تهیه بانک اطلاعاتی توسط کشورهای اسلامی در این حوزه باید به عنوان یکی ازموضوعات مهم مدنظر قرار گیرد. از سوی دیگر در بحث توریسم سلامت باید یک نقشه بینالمللی از اهداف مدنظر تهیه و تعریف شود چرا که بیشک موانعی بر سر راه تحقق این موضوع هم در داخل و هم در خارج از کشور وجود دارد که تهیه طرح توجیهی مناسب میتواند دراین راه کمک شایانی به توریسم سلامت کند.
وی اضافه کرد: در مورد برخی از بیماریهای خاص و کمتر دیده شده آمار درست و کاملی در حوزه توریسم سلامت در دست نیست، بنابراین تهیه چنین بستهای میتواند کمکهای زیادی به حل و فصل مشکلات در این حوزه کند. از سوی دیگر در ابعاد اقتصادی موضوع توریسم سلامت یکی از محورهایی است که امروزه در تمامی جهان به آن نگاه ویژهای میشود چرا که ابعاد گستردهای در خصوص این موضوع وجود دارد و باید دانست که صرفه اقتصادی و تجاری در این محور میتواند علاوه بر جذب سرمایه، آورده مالی و اقتصادی خوبی برای کشور ما داشته باشد.
وی در پایان گفت: در سالهای گذشته توانستیم با استفاده از ظرفیتهای علمی و پژوهشی خود ارتباط تنگاتنگی میان خدمات سلامت و حوزه دانشگاهی ایجاد کنیم که البته استفاده از ظرفیتهای بومی در این بین توانست کمکهای زیادی به ما کند، بنابراین برگزاری دومین کنگره توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت که در حالت فعلی با محوریت کشورهای اسلامی برگزار شده است، در آینده میتواند کمکهای زیادی برای معرفی ظرفیت جمهوری اسلامی ایران در حوزه پزشکی و دارویی و همچنین حوزه سلامت کند که امید است، در سالهای پیشرو بتوانیم ظرفیتهای این کنگره را به کشورهای دیگر انتقال داده و گستره فعالیت جغرافی آن را افزایش دهیم.