کشورهای جهان برای مقابله واقعی با تروریسم ماشین تولید آوارگی و پناهندگی را متوقف کنند
در این نشست سفرای کشورهای آلمان، فنلاند، سویس، کره جنوبی، افغانستان، پاکستان، ترکیه و هلند در سخنان خود در نشست مساعدت به پناهندگان افغانستانی در جمهوری اسلامی ایران از تلاشهای کشورمان در خدمات رسانی به پناهندگان قدردانی کردند.
به گزارش ایلنا، نشست درخصوص مساعدت به پناهندگان افغانستانی در جمهوری اسلامی ایران همزمان با سفر کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به ایران و با حضور تعدادی از سفرای کشورهای خارجی مقیم تهران در محل وزارت کشور برگزار شد.
در این نشست آقای فیلیپو گرندی کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با تشکر از برگزاری این نشست از سفیران کشورهای خارجی مقیم ایران خواست با ارتباط گیری با پایتختهای کشورهای متبوع خود در سرمایه گذاری برای ایجاد امنیت و فرصتهای اسکان و اشتغال در افغانستان و بازگشت داوطلبانه پناهندگان به این کشور مشارکت کنند.
وی گفت: نیاز به کمکهای بیشتر از سوی همه کشورهای جهان به افغانستان وجود دارد زیرا اگر الان کمک نکنیم فردا بالاتر از این رقم را در کشورهای اروپائی برای اسکان مهاجران هزینه میکنیم.
در ادامه این نشست سفرای کشورهای آلمان، فنلاند، سویس، کره جنوبی، افغانستان، پاکستان، ترکیه و هلند در سخنان خود از تلاشهای جمهوری اسلامی در خدمات رسانی به پناهندگان قدردانی کردند.
در بخش پایانی این نشست ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی در پاسخ به برخی نکات مطرح شده در اظهارات سفیران کشورهای اروپائی گفت: یک سوم مهاجرت به اروپا از ایران میگذرد و در سال گذشته با د ستگیری و بازگرداندن ۷۵۳ هزار مهاجر به اروپا جلوگیری کردیم و اگر این کنترلها و اسکان پناهندگان در ایران نباشد مشکلات کشورهای بعد از ایران از جمله ترکیه و سایر کشورهای اروپا بسیار بیشتر خواهد شد و این کار هم بدون دریافت کمکهای خارجی در حال انجام است.
وی گفت: مهاجرت پدیدهای ناشی از وقوع جنگ و بحران در کشورهای منطقه است و لازم است تمام کشورهای جهان ماشین تولید آوارگی و پناهندگی را با مقابله با تروریسم و جنگ داخلی متوقف کنند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور همچنین از سفرای کشورهای جهان بخاطر اطلاع دقیق از خدمات جمهوری اسلامی اریان به پناهندگان تشکر کرد.
محمدی فر مدیر کل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور در نشست سفرای کشورهای مختلف جهان و کمیسرعالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفت: با توجه به نبود زیر ساختهای لازم در افغانستان متأسفانه روند بازگشت اتباع افغانستانی مقیم ایران به کشور خود بسیار کند است و علیرغم کند بوند روند این آمار رو به کاهش است.
محمدی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور گفت: ۹۷ درصد از پناهندگان افغانستانی مقیم ایران با سکونت در ۱۴ استان کشور همانند شهروندان ایرانی از امکان اشتغال و تحصیل برخوردارند.
محمدی فر با اعلام اینکه یکی از چالشهای پیش رو در ایران در حوزه پناهندگان نیاز به افزایش ظرفیت هاست افزود: در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی جمعیت متفاوتی از حضور پناهندگان افغانستانی در ایران داشتیم که تا چهار میلیون نفر هم بالغ میشد و در حال حاضر ۸۵۰ هزار مهاجر افغانستانی و ۲۸ هزار نفر از اتباع عراقی در ۱۴ استان کشور و در بین شهروندان ایرانی زندگی میکنند.
مدیر کل اتباع و مهاجرین وزارت کشور با بیان خدمات رسانی جمهوری اسلامی ایران در حوزههای بهداشتی و درمانی و آموزشی به مهاجرین افغانستانی مقیم ایران به ارائه خدمات فرهنگی به اتباع این کشور نیز اشاره کرد و گفت: برای حفظ غرور ملی پناهندگان افغانستانی نشستهای فرهنگی و کارگاههای تخصصی با حضور هنرمندان و نخبگان این کشور برگزار میشود و در بخش خدمات قضائی و احقاق حقوق افراد هیچ تفاوتی بین شهروندان ایرانی و افغانستانی در کشور ما وجود ندارد.