رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) خبر داد:
اخراج ۱۷ نفر از کمیته امداد به علت فعالیت انتخاباتی
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) از اخراج حدود ۱۷ نفر از کارکنان این نهاد به علت فعالیت انتخاباتی خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرویز فتاح در نشست خبری صبح امروز خود با اصحاب رسانه با اشاره به جامعه هدف کمتیه امداد گفت: هر چه در زندگی این افراد بیشتر دقت کردم به این نتیجه رسیدم که مسئولیت ما و دولتمردان در مجموعه نظام بسیار سنگین است.
وی با بیان اینکه کمیته امداد همچون دماسنج نظام عمل میکند ادامه داد: اقدامات کمیته امداد بیانگر آن است که ما تا چه میزان مدیران خوبی بودیم، چه اقداماتی انجام ندادیم چه قوانینی تصویب کردیم که این دماسنج هنوز هم وجود تب را نشان میدهد.
فتاح خاطرنشان کرد: مشکلات مربوط به این دولت نیست و این دولت نیز آنها را به ارث برده است و به خاطر وجود رکود و تحریم جامعه هدف کمیته امداد حال و روز بهتری پیدا نکرده است اگر چه دولت سعی خود را در این زمینه داشته است و دول قبلی نیز به این نهاد کمک میکردند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه امداد متکی به دولت نیست و به کمکهای مردمی تکیه دارد اظهار کرد: تمام تلاشهایی که در سال جاری داشتیم به دلیل رکود اقتصادی کفایت لازم را نداشته و نیاز اقشار محروم بیش از تلاش ما است لذا باید سعی بیشتری در این حوزه داشته و ضمن حساس کردن دولتمردان نسبت به این موضوع از مردم عزیزمان نیز با جلب اعتماد کمک بیشتری دریافت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در دوره جدید رویکرد کمیته امداد علمی و سیستمی خواهد بود گفت: این تحلیل و مسیر درست است اما کافی نیست و تلاش بیشتری را میطلبد.
فتاح با یادآوری تلاشهای دولت تدبیر و امید در خصوص همکاری با کمیته امداد بیان کرد: این دولت آنچه از دستش برمیآمد انجام داد و با توجه به رکود اقتصادی بیش از این نمیتوانست اقدامی انجام دهد.
رئیس کمیته امداد با اشاره به انجام برخی تخلفات در کمیته امداد در خصوص انتخابات هفت اسفند عنوان کرد: به مجلس و دولت اطمینان دادیم که کمیته امداد در فرآیند انتخابات دخالتی نمیکند و این موضوع را بخشنامه کردیم اما برخی همکاران که مسئولیت مهمی هم نداشتند ممنوعیت را زیر پا گذاشتند و لذا ناچار شدیم حدود ۱۷ نفر را از کمیته امداد اخراج کنیم اما خوشبختانه از طرف دولت و نمایندگان مجلس هیچ گونه گلایهای در این خصوص نداشتیم.
وی همچنین در خصوص تعویض ساختمان سوهانک کمیته امداد گفت: این موضوع به تحقق پیوسته و دیدار بعدی ما در ساختمان واقع در میدان آزادی خواهد بود و تا پایان خرداد ماه کل ساختمان سوهانک به میدان آزادی منتقل خواهد شد.
فتاح با تاکید براینکه برای ساختمان سوهانک خریدار خوبی پیدا شده و ما این ساختمان را به قیمت میفروشیم ادامه داد: منابع حاصل از فروش این ساختمان مطابق مصوبه هیات امنا برای پشتیبانی منابع وام قرضالحسنه مددجویان سپردهگذاری خواهد شد.
رئیس کمیته امداد همچنین از شروع به کار سامانه پیامکی ۸۸۷۷ برای واریز پیامکی صدقه در هفته جاری خبر داد و بیان کرد: با شرکتهای ایرانسل و همراه اول قرارداد بسته شده و هموطنان میتوانند صدقههای خود را از طریق این سامانه از هر نقطه کشور به نقطه دیگر پرداخت کنند.
وی همچنین در خصوص توسعه دفاتر جدید کمیته امداد در خارج از کشور خاطر نشان کرد: برای این اقدام باید از مقامات بالاتر اجازه بگیریم همچنین به ۴ کشور تاجیکستان، عراق، سوریه و لبنان که کمیته امداد در آنها دفتر دارند سفر کردم برخی نیروها فراخوانده شدهاند و در حال حاضر تمامی نیروهای این دفتر بومی هستند و هیچ دفتر جدیدی در خارج از کشور ایجاد نشده است و هیچ مبلغی از درآمدهای مردمی امداد نیز به خارج از کشور منتقل نشده و نمیشود.
فتاح با بیان اینکه در گذشته صندوقهای صدقات مورد دستبرد قرار میگرفت اظهار کرد: براساس یک پژوهش دانشگاهی قفلهای جدیدی با استفاده از فناوریهای علمی برای این صندوقها ساخته شد که حتی در زندان و سارقان حرفهای مورد آزمایش قرار گرفت و آنها نتوانستند قفل صندوقها را باز کنند.
وی ادامه داد: تعدادی از صندوقهای صدقات تهران و کرج از چنین فناوری بهرهمند شدهاند و در سال ۹۵ تمامی صندوقهای صدقات تهران مجهز به این فناوری خواهند شد.
رئیس کمیته امداد با اشاره به پخش تیزرهایی درباره کمک به کمیته امداد از طریق صداو سیما عنوان کرد: این نهاد بابت پخش تیزرها از ما مبلغی دریافت نمیکند و این کار را براساس مسئولیت اجتماعی خود انجام میدهد.
فتاح در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نظارت بر خیریهها گفت: ما نمیتوانیم خیریهها را موظف به انجام کاری کنیم و کنترل و نظارت بر خیریهها نیاز به قانون دارد.
وی با بیان اینکه نیروی انتظامی، وزارت کشور و سازمان بهزیستی به چند هزار خیریه مجوز دادند گفت: کنترل از دست این نهادها خارج شدهاست و در حال حاضر نظا رتی بر خیریهها وجود دارد و امیدواریم مجلس برای مشخص شدن متولی نظارت بر خیریهها قانونگذاری کند.
رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه یک میلیون و ۸۰۰هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد هستند که بیش از یک میلیون از این خانوادهها زن سرپرست هستند افزود: عمدهترین دلایل زن سرپرست شدن یک خانواده فوت همسر، طلاق، اعتیاد یا زندانی شدن سرپرست خانواده است اما تعدادی از این زنان به لحاظ سنی میتوانند ازدواج مجدد کنند که روند در این زمینه امیدوار کننده است.
فتاح با بیان اینکه امسال کمتر از ۱۰ هزار زن سرپرست خانواده ازدواج مجدد کردهاند خاطر نشان کرد: آمار طلاق در ازدواجهای کمیته امداد نسبت به نرخ کل کشور کمتر است همچنین در گذشته اگر زنی ازدواج مجدد میکرد بلافاصله از پوشش کمیته امداد خارج میشد اما در حال حاضر برای مدتی فرصت میدهیم تا این افراد پس از ازدواج مجدد نیز برای مدتی از مزایای تحت پوشش کمیته امداد استفاده کنند.
وی از خروج صدهزار خانواده تحت پوشش به دلایلی همچون توانمندسازی، ازدواج و.. خبر داد و افزود: امسال خروجی ما بیش از ورودی ما بوده است.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه امسال به حدود ۱۲۰ هزار نفر از مددجویان وام اشتغال دادیم اظهار کرد: افرادی که وام میگیرند باید تحت آموزش باشند و این پروسه سه سال طول میکشد به عبارت دیگر افرادی که به خاطر اشتغال در سال جاری از تحت پوشش خارج شدهاند مربوط به سه سال پیش هستند.
فتاح با اعلام اینکه در سال جاری میزان پرداختی ما از منابع بانکی ۹۵۰ میلیارد تومان بوده است گفت: سال آینده این مقدار به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان میرسد که عمده دلیل آن همکاری بهتر بانکها با کمیته امداد است.
وی با تاکید براینکه امسال حساب وام کارمندان را از وام مددجویان جدا کردیم از ایجاد صندوققرضالحسنه کمیته امداد خبر داد و افزود: از سال ۹۵، ۵۰ شعبه صندوق قرضالحسنه کمیته امداد شروع به کار کرده و مردم میتوانند در این شعب به عنوان قرضالحسنه سپرده گذاری کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر قرضالحسنه کمیته امداد از منابع خودمان است و این مبلغ حدود هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است خاطر نشان کرد: از منابع حاصل از فروش ساختمان سوهانک به منابع قرضالحسنه اضافه خواهیم کرد که این وام تنها به مددجویان پرداخت میشود و البته به صورت موردی به نیازمندان هم وام میدهیم.
رئیس کمیته امداد در ادامه با بیان اینکه در سال جاری ۳۴۰ هزار نفر برای ورود به طرح محسنین ثبتنام کردهاند گفت: ما تنها موفق به جذب ۱۹۰ هزار نفر حامی شدیم و طرح اکرام نیز با رشد ۱۸ درصدی مواجه بودهاست.
فتاح با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی و مردمی ما ۵۰ ، ۵۰ است ادامه داد: حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از دولت دریافت میکنیم که خوشبختانه دولت یازدهم صددرصد اعتبار ما را تخصیص داده است و همین میزان نیز درآمدهای خود کمیته امداد است.
وی با بیان اینکه در مجموع امسال بین ۶ تا ۷هزار میلیارد تومان درآمد و هزینه ما خواهد بود اظهار کرد: برای سال آینده ۲۰ درصد به اعتباراتمان اضافه کردیم که ۷ درصد آن را دولت تامین میکند.
رئیس کمیته امداد با تاکید براینکه کمیته امداد وظیفه عمرانی ندارد و ما تنها مسئول فقرا هستیم تصریح کرد: دولتها امکانات عمرانی را به بسیاری از روستاها بردند اما ساکنان آنها دچار فقر هستند.
وی ادامه داد: ما برای مسکن مددجویانمان برنامههایی داریم و برای احداث ۲۰ هزار مسکن مددجویی قرارداد بستهایم و تا صدهزار نفر هم جا داریم.