عصر امروز صورت گرفت؛
بررسی راههای گسترش همکاریهای مشترک علمی و فناوری در دیدار وزیر علوم با صدر اعظم سابق آلمان
وزیر علوم و صدراعظم سابق آلمان درخصوص راههای گسترش همکاریهای مشترک علمی و فناوری دو کشور دیدار و گفتوگو کردند.
به گزارش ایلنا، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان و هیئت همراه در خصوص راه های گسترش همکاری های مشترک علمی و فناوری دو کشوردر محل این وزارت دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار که معاونان وزیر علوم و همچنین هیئت همراه صدراعظم سابق آلمان نیز حضور داشتند، فرهادی با اشاره به علاقه دو کشور ایران و آلمان به مسائل علمی اظهار داشت : همکاری های مشترک علمی و فناوری بین محققان و مراکز پژوهشی ایران و آلمان سابقه ای طولانی دارد و همکاری علمی بین دانشگاه های دو کشور از گذشته های دور انجام می گرفته و ما در حال حاضر باید سعی کنیم شرایط حضور دانشمندان ایران و آلمان را در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی دو کشور فراهم کنیم و این بهترین کار برای نزدیک تر کردن دو جامعه علمی است .
وی افزود: با امضای تفاهم نامه ای با طرف آلمانی و با تشکیل جلسه کمیته راهبردی، نحوه همکاریهای مشترک بین دو کشور بررسی شد و در سفر مسئولان دو کشور به آلمان و ایران ، زمینه این همکاریها نیز مشخص شده است .
وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه این همکاریها تنها به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی محدود نمیشود، گفت: این همکاریهای مشترک میتواند به مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان تعمیم داده شود. به طور مثال قرار است یک مرکز تخصصی پزشکی با همکاری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران تاسیس شود که در آن از خدمات مشترک متخصصان و پژوهشگران آلمانی و ایرانی بهره مند خواهیم شد .
وی افزود: کشور آلمان یکی از کشورهای مورد نظر ما در زمینههای همکاری های مشترک علمی و تحقیقاتی است و همچنین در دیگر زمینه ها از قبیل انتقال تکنولوژی وامور مهارتی، از همکاری مشترک استقبال میکنیم.
همچنین در این دیدار، گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان در سخنانی با استقبال از گسترش همکاریهای فی مابین در مسایل علمی تحقیقاتی و همچنین با ابلاغ سلام پروفسور سمیعی به وزیر علوم کشورمان، گفت: اروپا در طی اعصار گذشته از علم پزشکی ایران استفادههای بسیاری برده و زمینههای همکاری علمی مشترک بسیار گستردهای بین مراکز آموزش عالی دو کشور وجود دارد که در قالب کارهای مشترک در دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان میگنجد. مثلا در بخش سلامت و بهداشت با همکاری شرکتهای معتبر آلمانی میتوان بهترین لوازم پزشکی و درمانی را تولید کرد .
وی افزود: به طور کلی، دولت آلمان علاقهمند است همکاریهای مشترک علمی و فناوری بین دو کشور را تقویت کرده و گسترش دهد .