خبرگزاری کار ایران

احیای هنری ۵۰۰۰ ساله در پژوهشکده هنرهای ملی سنتی

احیای هنری ۵۰۰۰ ساله در پژوهشکده هنرهای ملی سنتی
کد خبر : ۳۰۷۰۰۱

پژوهشگر کارگاه مینای پژوهشکده هنرهای ملی "سنتی" پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: هنر مینای خانه بندی حجم با پیشینه‌ای پنج هزار ساله که امروز کمتر هنرمندی سراغ آن می‌رود به همت پژوهشگران پژوهشکده هنرهای ملی سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری احیا شد.

به گزارش ایلنا، شهلا اسدیانی با بیان این مطلب تصریح کرد: مینای خانه بندی حجم ازلحاظ فرم شبیه مینای خانه بندی است با این تفاوت که در این روش کار روی حجمی از طلا ،نقره و مس انجام می شود.

به گفته این پژوهشگر، دراین روش ابتداطرح مورد نظر به وسیله کاربن روی ظرف انداخته شده و سپس نقش توسط مفتول های بسیار نازک فلزی با چسب به ظرف متصل می شوند .

وی با اشاره به اینکه در این بخش از کار ظرف در کوره گذاشته می شود تصریح کرد که ، پس از جوش خوردن مفتولها در کوره و سرد شدن ظرف آماده میناکاری می شود .

پس از اتمام میناکاری مقداری شیشه رنگی کوبیده بر روی ظرف ریخته و داخل کوره قرار می گیرد تا حرارت کوره شیشه های خردشده را روی ظرف ذوب کند.

اسدیانی با اشاره به تفاوت های این روش با مینای خانه بندی تصریح کرد : جوش دادن مفتول ها در مینای خانه بندی حجم ،کاری ظریف و مشکل است که زمان بسیاری می برد .

وی افزود: یکی دیگراز مشکلات این روش ،باقی ماندن سیم ها روی ظرف و سالم بیرون آمدن آنها از کوره است که تفاوت این نوع کار را با مینای تخت نشان می دهد.

پیشنهاد امروز