وزیر بهداشت:
سبک آزمون پزشکی مربوط به سه دهه گذشته است
وزیر بهداشت گفت: انجمنهای علمی با بهره مندی از خرد جمعی به عنوان سرمایه اجتماعی وظیفه خطیری در توسعه آموزش و پژوهش دارند.
به گزارش ایلنا، هاشمی در نشست انجمنهای علمی گروه پزشکی گفت: بدون تردید برای انجمنهای علمی هیچ هدفی نمیتواند ارزشمندتر از این باشد که تاکیدشان ارتقا حرفه پزشکی اعم از دانش و مهارت باشد و منزلت اجتماعی هم به تبع آن به دست میآید. در انجمنهای علمی اگر گرفتار مسائل صنفی شدیم جای انجمنها در وزارت بهداشت نیست بلکه در وزارت کار است و اگر گرفتار حاشیه های سیاسی شدیم در وزارت کشور.
وی گفت: در بازنگری اساسنامهها باید نظر انجمنها خواسته شود اما باید مراقب باشیم مسیر اصلی را گم نکنیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در بحث آموزش موفقیتها و در عین حال مشکلاتمان زیاد است. ما فراموش نکردیم سه دهه گذشته کجا بودیم و امروز کجا قرار داریم و به اساتید، این ثروت لایزالی که در اختیار ماست افتخار میکنیم. وی افزود: اگر نتوانیم مشکلات پیش رو را حل کنیم قطعا خروجی مراکز آموزشی ما نمیتوانند میراث ارزشمند گذشته را حفظ کنند.
هاشمی با اشاره به رشد کمی سریع در بخش آموزشی کشور گفت: از جنبهای این رشد ضروری بوده است اما از طرف دیگر تعداد دانشگاههای پزشکی ما از 7 به 91 رسیده است و در شهرهایی دانشگاه احداث شده است که جمعیت شهر کمتر از 50 هزار نفر است و شاید نیازی به احداث آن دانشگاه نبوده است. در عین حال پذیرش ما هم از طریق کنکور، غربالگری عادلانهای نیست. بین نمره 19 تا 20 تفاوت چندانی نیست اما در کنکور اختلاف رتبه، 2 تا 3 هزار نفر است و از این طریق سرخوردگی در میان داوطلبان ایجاد میکنیم. همین مشکل را در ورودی تخصص هم داریم. وی افزود: ورودی ما دچار مشکل هست و حاصل آن مشکلاتی خواهد شد که گریبانگیر همکاران ما و مردم است.
وزیر بهداشت گفت: در آزمون پزشکی اگر چه منابع به روز شدهاند اما سبکی که دنبال میکنیم سبک سه دهه گذشته است. آزمونها به نحوی برگزار میشود که تنها دانش نظری افراد را میسنجد و از دانش مهارتی افراد هیچ سنجهای نداریم.
هاشمی تاکید کرد که این جنبههای منفی که گریبانگیر ما هست، نیازمند تحول اساسی است و در حال حاضر فرصت خیلی خوبی فراهم شده است و افرادی که دلسوز و امین هستند و اهل تغییر در حوزه آموزش پزشکی هستند به وزارت بهداشت کمک میکنند.
وی با یادآوری سالهای پیش وزارت بهداشت گفت: خوب است که هیچ کداممان دیروز را فراموش نکنیم. اینجا وزارتخانه ای بوده که قبل این دولت دو سال عملا وزیر نداشته است و وزیر وقت دو سالی تحت فشار بود و امورات وزارت خانه انجام نمی شد. از نگاه من قبل از آن هم سلامت اولویت نبود، وی افزود: سالیان زیادی است که نگاه به حوزه سلامت نگاه غیرمنصفانهای است و هنوز نگاه بسیاری از سیاستمداران این است که سلامت هزینه است نه سرمایه گذاری.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: مبدا همه تحولات بخش آموزش است و نحوه تربیت ما و مسیری که در این راه انتخاب میکنیم بسیار در آینده اثر گذار خواهد بود. وی تاکید کرد: در این حوزه نباید دچار شتابزدگی شد و باید از کار نمایشی پرهیز کرد و از خرد جمعی استفاده کرد تا اشتباه مکرر رخ ندهد.
دکتر هاشمی گفت: وظیفه انجمنها تربیت افرادی است که بشود به آنها افتخار کرد و این به توانمندیها و مهارتهای افراد و همچنین میزان از خودگذشتگی که برای مردم و کشور دارند وابسته است.
وی افزود: انجمنها میتوانند کارهای بسیار ارزشمندی در جهت ارتقای اخلاق حرفهای جامعه پزشکی نیز انجام دهند. فرصتهای بسیار خوبی را میتوان از کمکهای خیرخواهانه جامعه پزشکی ایجاد کرد و بسیار مطلوب است که در این فضای سیاستزده به تصویر کشیده شود. دکتر هاشمی گفت: بسیار پزشکان دلسوز و فداکاری در سراسر کشور وجود دارند که حتی جامعه پزشکی هم از آنها غافل است.
وزیر بهداشت در خصوص طرح تحول سلامت گفت: فرصتی در قالب این طرح ایجاد شده است که رهبری معظم نظراتشان را در خصوص حوزه سلامت ابراز و سیاستهای کلی نظام سلامت را ابلاغ کنند. اگر اینها اجرا شود بیش از 90 درصد مشکلات نظام سلامت حل خواهد شد. علاوه بر ایشان دکتر روحانی هم قلبا به این حوزه علاقمند بودند و در روزهای سخت دولت عنایت ویژهای به این حوزه داشته و دارند. وی افزود: بعید میدانم فضایی که ایجاد شده است قابل تکرار باشد.
هاشمی اظهار داشت: یکی از خطاهای ما همواره این بوده است که گرفتار حاشیهها شدهایم و آنجایی که سیاستگذاران برای توجه به این حوزه آماده میشدند متاثر از این حاشیه ها بیشتری آسیب را دیدیم.
وزیر بهداشت در پایان با توجه به نزدیکی انتخابات مجلس تاکید کرد: بسیار مهم است که چه پزشکانی به مجلس راه پیدا میکنند. پایداری اقداماتی که انجام میدهیم به این وابسته است که اثرگذاران در حوزه قانونگذاری و اجرا از این اقدامات حمایت کنند.