قائم مقام آبفای استان تهران:
آب شرب برخی مناطق روستایی با تانکر تامین میشود
قائم مقام آبفای استان تهران گفت: در حال حاضر در برخی از مناطق روستایی ناچار هستیم که آب را از طریق تانکر به این مناطق ببریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نوذریپور، قائم مقام آبفای استان تهران در جلسه شورای اداری شهرستان تهران با اشاره به اینکه ما 14 میلیون نفر را در قالب 41 شهر و 16 شهرستان خدماتدهی میکنیم، اظهار داشت: سدهای پنجگانه ما شامل لتیان، لار در شرق استان، سد امیرکبیر، طالقان و ماملو 75 درصد تامین آب را برعهده دارند.
قائم مقام آبفای استان تهران با بیان اینکه در سال گذشته از نظر وضعیت آبی شرایط بحرانی داشتیم، گفت: در سال 90 حجم بارندگیها 420 میلیمتر بوده که این میزان در سال 92 و 93 به 233 میلیمتر رسید.
نوذریپور به پروژههای استان تهران اشاره کرد و گفت: یکی از این پروژهها طرح جامع آبرسانی رینگ تهران به طول 130 کیلومتر دور تا دور تهران را در برخواهد گرفت، پروژه دیگر انتقال آب از سد ماملو به تهران است که تاکنون 95 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از این پروژهها عملیات احداث تصفیهخانه هفتم آب تهران و دیگری تکمیل طرح فاضلاب تهران به عنوان بزرگترین طرح در خاورمیانه است که 57 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر برای ارتقای کیفیت آب تهران بسیار تلاش شد؛ اظهار داشت: در این مدت هیچ صحبتی از سوی وزارت بهداشت و شورا مبنی بر بیکیفیت بودن آب وجود نداشت و ما با ورود آب سد ماملو به جنوب تهران کیفیت آب را ارتقا دادیم.
قائم مقام آبفای استان تهران با بیان اینکه طی 20 سال گذشته روند رشد جمعیتی ما 1.8 درصد و روند رشد مصرف آب سه درصد بوده است، تصریح کرد: ما توانستیم در سال گذشته روند رشد مصرف آب را متوقف کنیم و امسال نیز رشد مصرف آب یک درصد کاهش داشته است. اگر با همین روال پیش رویم؛ میتوانیم در سالهای پیش رو تا 6 درصد روند رشد مصرف آب را کاهش دهیم.
نوذریپور اضافه کرد: سرانه مصرف آب در تهران 230 لیتر است در صورتی که در بسیاری از کشورهایی که از نظر میزان بارندگی در شرایط خوبی قرار دارند 110 لیتر سرانه مصرف است. در حال حاضر در برخی از مناطق روستایی ناچار هستیم که آب را از طریق تانکر به این مناطق ببریم.
گفتنی است؛ در این مراسم دو پروژه به صورت آنلاین و از طریق ویدئو کنفرانس و در حضور فرماندار افتتاح شد.