عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
هیچ مماشاتی در برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر وجود ندارد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه در برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر هیچ مماشاتی صورت نمیگیرد، گفت: ایران سد و مانع محکمی را در مقابل آنها ایجاد کرده است تا از ورود و ترانزیت مواد مخدر به کشورمان جلوگیری شود.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر محمدصالح جوکار گفت: 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد و ما غالباً در مبارزه با موادمخدر برخوردهای سلبی داشتیم که به نظرم این نوع برخورد ضروریست. به طور جدی اراده نظام جمهوری اسلامی بر این است که با این پدیده شوم به طور جد برخورد کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر هیچ مماشاتی صورت نگرفته است، افزود: در برخورد با قاچاقچیان هیچ تفاوتی بین بخش که موادمخدری را داخل کشور میکند با بخشی که در ترانزیت این مواد از ایران هستند، وجود ندارد. کشورمان سد و مانع محکمی را در مقابل قاچاقچیان ایجاد کرده است. شهدای زیادی هم برای مبارزه با موادمخدر تقدیم شدهاند. کشورمان هم از لحاظ معنوی و هم از لحاظ مادی، هزینههای زیادی را متقبل شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: با وجود آنکه حجم بسیار زیادی از مواد مخدر در کشوران کشف میشود، عرضه موادمخدر همچنان وجود دارد. علت عمده آن کشور همسایه افغانستان است که در تولید موادمخدر نقش بسیار مهمی دارد. با اشغال این کشور توسط آمریکا، موادمخدر به عنوان یک برنامه سیاسی مورد حمایت قرار گرفت و حتی تولید، توزیع و ترانزیت آن هم افزایش یافت.
جوکار با بیان اینکه توفیقات زیادی در مبارزه با موادمخدر داشتیم، ولی کفایت نمیکند، گفت: بخش اعظمی از زندانیان با بحث موادمخدر مرتبط هستند. وقتی آنها در زندان باشند قطعا مشکلات اجتماعی برای خانواده هایشان ایجاد خواهد شد که موجب بروز مشکلاتی برای دولت میشود.
وی با اشاره به اینکه با ورود موادمخدر صنعتی، فایل جدیدی گشوده شد، افزود: از این مواد استقبال زیادی صورت گرفت. دلیل استقبال هم سهولت در مصرف بود. موادمخدر صنعتی، دیگر مقدمات موادمخدر سنتی را ندارد. موادمخدر صنعتی بیشترین حجم مصرف موادمخدر را تشکیل میدهد. شاید بتوان عنوان کرد که غالب افرادی معتاد نادانسته یا به خاطر هیجانهای کاذب یا احساسات و شور جوانی در سایه عدم آگاهی به سمت این نوع موادمخدر کشیده شدند.
به گفته وی، قدر مسلم وقتی نیروی کار، تولید و فکری کشور به این سمت برود تاثیر زیادی در پیشرفت کشور خواهد گذاشت. بنابراین باید گامهایی برداریم که جلوی این پدیده شوم گرفته شود. از این نظر که رویکرد ستاد به سمت آگاهی دادن و آموزش جوانان سوق پیدا کرده، اتفاق بسیار خرسند و خوبی است. ولی باید با مبارزه با موادمخدر، توزیع، برخورد با شبکهها و آشپزخانههای تولید همراه باشد. طبعاتی که مصرف موادمخدر دارد را برای جوانان بازگو کرد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به کانونهای بازپروری که به درمان معتادان میپردازند، گفت: نباید بعد از ترک موادمخدر، آنها را رها کرد. مردم هم باید بپذیرند زمانی آنها بیمار بودند و اکنون به بهبودی رسیدهاند. همین تغییر نگاه موجب میشود که آنها دیگر به سمت و سوی اعتیاد نروند.
جوکار بیان داشت: اگر در جامعه علاوه بر آموزش و آگاهی، روحیه جوانان هم از نظر ایمانی تقویت و فراغت آنها مدیریت شود موجب خواهد شد که هیجانات جوانی آنها تخلیه شود و آنها کمتر به سمت موادمخدر روی بیاورند. جوانان ما احتیاج به شغل و کار دارد و برای اوقات فراغت آنها باید برنامهریزی شود تا پاسخگوی نیاز روحی شان باشد و او را اغنا کند. اگر اغناسازی به خوبی صورت گیرد قدر مسلم کمتر شاهد چنین چالش هایی در جامعه خواهیم بود.