عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
۳۰ درصد جمعیت مناطق جنوبی کشور کبد چرب دارند
فوق تخصص گوارش و کبد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به مطالعات جدید صورت گرفته در شیراز و مناطق جنوب کشور گفت: ۳۰ درصد جمعیت سالم دچار کبد چرب در درجات متوسط و شدید هستند.
به گزارش ایلنا، سید علی رضا تقوی روز پنجشنبه در حاشیهٔ کنگره بین المللی خون در یاسوج در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کبد چرب بدون علامت است، افزود: در آینده، کبد چرب شایعترین عامل از کارافتادن کبد و پیوند کبد خواهد بود.
وی مهمترین دلایل کبد چرب را نداشتن فعالیت بدنی، چاقی در دوران کودکی، استفاده از نوشابه با قند زیاد و افزایش نشاسته در مواد غذایی ذکر کرد.
تقوی تصریح کرد: با توجه به آمار بدست آمده، از ۳۰ سال گذشته با تغییر رژیم غذایی و افزایش استرس، آمار التهابات رودهای در حال افزایش بوده به گونهای که میزان ابتلا در مناطق جنوبی کشور ۳۰ برابر رشد را نشان میدهد.
وی با اشاره اینکه آمار سرطان معده رو به کاهش است عنوان کرد: ابتلا به سرطان روده بزرگ در کشور در حال افزایش است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز عادت غذایی نامناسب، استفاده زیاد از غذاهای چرب، خوراکیهای آماده و نداشتن فعالیتهای بدنی را از دلایل بروز سرطانهای روده بزرگ و لوزالمعده دانست.
تقوی با بیان اینکه یکی از عوامل مهم در بروز سرطان معده عفونتهای باکتریایی معده است گفت: با رعایت نکات بهداشتی در مصرف آب و غذا از دوران کودکی میتوان از عفونتهای معده پیشگیری و از بروز سرطان معده نیز جلوگیری کرد.
وی اظهارکرد: استفاده از سبزی و میوه، افزایش فعالیت بدنی و کاهش استفاده از گوشت قرمز، چربیها و خوراکیهای آماده نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان معده دارند.