خبرگزاری کار ایران

رییس انجمن تحقیقات راینولوژی ایران:

پیوند صورت در ایران از نظر تکنیکی امکانپذیر است

پیوند صورت در ایران از نظر تکنیکی امکانپذیر است
کد خبر : ۲۷۴۶۲۱

رییس انجمن تحقیقات راینولوژی ایران گفت: هر چند پیوند صورت در کشور به لحاظ تکنیکی امکانپذیر است، اما به دلیل مشکلات کار تیمی، هنوز موفق به انجام آن نشده‌ایم.

به گزارش ایلنا، محسن نراقی در حاشیه برپایی «پنجمین کنگره خاورمیانه‌ای راینولوژی و جراحی پلاستیک صورت» با اعلام این مطلب افزود: پیوند صورت برای کسانی که بخش عمده‌ای از صورت خود را از دست داده‌اند، امکانپذیر است و می‌توان با بازسازی بافت‌های از دست رفته صورت، آسیب‌دیدگان را به یک زندگی عادی بازگرداند.

 وی ادامه داد: پروسهٔ پیوند صورت شامل برداشت کامل بافت پوستی، عضلات، اعصاب، استخوان‌ها و عروق خونی از صورت فرد اهدا کننده‌ای که به لحاظ بالینی دچار مرگ مغزی شده، است.

 به گفته رییس پنجمین کنگره خاورمیانه‌ای راینولوژی و جراحی پلاستیک صورت، بسته به اندازه و وسعت آسیب یا ناهنجاری ایجاد شده در صورت فرد گیرندهٔ پیوند، تیم جراحان با پیوند بافت‌ها شروع به بازسازی تخریب‌ها و نقایص صورت می‌کنند. به این ترتیب که هر بافت را باید به نقطهٔ مشابه درگیرنده پیوند زد تا عملکرد به آن بافت بازگشته، صورت جدید، حیات خود را بازیابد.

 وی با اشاره به اینکه این عمل جزو مشکل‌ترین اعمال جراحی ترمیمی در دنیاست که مدت عمل جراحی گاهی تا ۲۰ ساعت به طول می‌انجامد، ادامه داد: انجام پیوند صورت نیازمند همکاری جراحان پلاستیک صورت؛ سروگردن، فک و صورت؛ عروق؛ مغز و اعصاب و نیز متخصصان بیهوشی؛ شیمی درمانی؛ داخلی، فیزیوتراپی و روان‌شناس و چند تخصص دیگر است که با توجه به نبود انگیزه‌های فعالیت‌های بزرگ گروهی، هماهنگی تیم پزشکی برای این نوع عمل جراحی کاری دشوار است.

 رییس پنجمین کنگره خاورمیانه‌ای راینولوژی و جراحی پلاستیک صورت اظهار داشت: برخلاف تصور، حوزه جراحی پلاستیک تنها زیبایی نیست و اینگونه اعمال جراحی نقش مهمی در ترمیم و بازسازی اعضای از دست رفته بدن به ویژه صورت در مواقع آسیب‌هایی همچون سوختگی‌ها، ضربات (تروما) ناشی از تصادفات به ویژه تصادفات با وسایل نقلیه که آمار آن نیز در کشور ما زیاد است، دارد.

 وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع، بخش عمده‌ای از سخنرانی‌های این کنگره به درمان و ترمیم ناهنجاری‌های صورت که ابعاد آن بسیار وسیع‌تر از زیبایی است، اختصاص یافته است.

 رییس انجمن تحقیقات راینولوژی ایران در مورد انواع خاصی از جراحی گوش و مدل‌های غیرعادی آن یادآور شد: اصولا این نوع جراحی در زمره جراحی‌های زیبایی قرار نمی‌گیرد و در هیچ مرجع جراحی پلاستیک و زیبایی چنین نوع عملی به عنوان یک جراحی پلاستیک و زیبایی تعریف نشده، چون طبیعی‌ترین شکل اجزای صورت بهترین حالت آن است، بنابراین نباید آن‌ها را از شکل طبیعی خارج کرد.

 دکتر نراقی افزود: وظیفه ما جراحان فوق تخصص پلاستیک این است که ناهنجاری‌ها و موارد غیر طبیعی را به حالت طبیعی تبدیل کنیم نه اینکه شکل طبیعی را به شکل غیر طبیعی تغییر دهیم، چرا که زمانی که جزیی از چهره را از شکل طبیعی خارج می‌کنیم نه تنها زیبایی را به فرد اضافه نکرده‌ایم که زیبایی وی را نیز از بین برده‌ایم از طرف دیگر در تعریف زیبایی گفته می‌شود، باید بین اجزای صورت تناسب وجود داشته باشد تا چهره زیبا دیده شود.

 گفتنی است، پنجمین کنگره خاورمیانه‌ای راینولوژی و جراحی پلاستیک صورت «که با حضور متخصصانی از ۲۷ کشور جهان در مرکز همایش‌های رازی تهران از روز جمعه ۱۱ اردیبهشت ماه آغاز شده بود، روز یکشنبه۱۳ اردیبهشت به کار خود پایان می‌دهد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز