معاون رییس جمهور:
پاسداشت فرهنگ بومی پیش نیاز تقویت فرهنگ عمومی است
![پاسداشت فرهنگ بومی پیش نیاز تقویت فرهنگ عمومی است](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/vzbr5EUy9KNx/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pqPDTf52vxhd7otfNPZWXfo,/171684603.jpg)
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: پاسداشت فرهنگ بومی و محلی در نقاط مختلف کشور پیش نیاز تقویت فرهنگ عمومی است.
به گزارش ایلنا،زهرا بهروز آذر در بازدید از موزه ادوات و سازهای موسیقی استان بوشهر ضمن قدردانی از تلاشهای مسوولان موزه بوشهر برای پاسداشت فرهنگ، آداب و رسوم و ارزشهای اجتماعی بوشهر، بر اهمیت توجه به ظرفیتهای بومی و فرهنگهای محلی این استان تاکید کرد.
وی استان بوشهر را سرشار از ظرفیتهای فرهنگی دانست و افزود: مردم بوشهر بهترین نگهبانان این فرهنگ هستند و تلاشهای آنان در انتقال نسل به نسل این ارزشها بسیار ستودنی است.
موزه ادوات و سازهای موسیقی بوشهر به طور خصوصی اداره میشود و در کنار آن، به هنرمندان و علاقهمندان، آموزش سازهای محلی بوشهر نیز ارائه میشود.
محسن حیدریه مسوول موزه بوشهر ، نوازنده بسیاری از سازهای بومی و محلی بوشهر از جمله نی انبان، نی جفتی، فلوت و سازهای کوبهای است و تاکنون جوایز و افتخارات متعددی در جشنوارههای موسیقی ملی و بینالمللی کسب کرده است.
موزه موسیقی بوشهر که در سال ۱۳۹۸ تاسیس شده بهعنوان جاذبه ای غنی از گردشگری موسیقی از قدیمیترین و سادهترین سازهای محلی تا جدیدترین ابزارها را به نمایش میگذارد.
این موزه نه فقط مکانی برای تماشای سازها، بلکه آرشیوی از نغمهها و آواهای محلی بوشهر است.
اینجا از موسیقیهای سوگوارانه و آیینهای عزا تا نواهای شادیآفرین جشنها و آوازهای کار جاشوها و صیادان جنوبی که روی لنجها و قایقهایشان دریا را میپیمودند نواخته می شود.
در موزه موسیقی بوشهر، بازدیدکنندگان میتوانند با طیف گستردهای از سازها و ابزارهای موسیقی، از ابتداییترین سازهای محلی تا پیشرفتهترین تجهیزات موسیقی جنوبی، آشنا شوند افزون بر این، آیینهای مختلف منطقه مانند جشنها، موسیقی عزا، نیمهخوانی جاشوها و آواهای کار صیادان جنوبی بر روی لنجها و قایقهای صیادی نیز در این مجموعه حفظ شدهاند تا روایتگر زندگی و فرهنگ مردم جنوب باشند.