در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
توضیح درباره بررسی استطاعتِ روانی متقاضیان حج
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره بررسی استطاعت روانی افراد توضیحاتی ارائه کرد.
سید علی مرعشی، رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره بررسی استطاعت روانی و جسمی زائران حج 1403 گفت: در بررسی استطاعت زائران بررسی موضوعات روانی نیز یک بحث جدی است. هر سال هم این موضوع پررنگتر میشود و ما در دستورالعملهایمان تمهیدات بیشتری را در این خصوص در نظر میگیریم.
وی ادامه داد: درباره آزمایشات زائران هم به همین صورت است به طور مثال پزشک آزمایشاتی را برای بررسی وضعیت جسمانی زائر درخواست میکند. زائر در یک مرکز آزمایشگاهی در خارج از مرکز معاینات، این آزمایشات را انجام میدهد و در برخی از موارد این شبهه ایجاد میشود که آیا واقعا زائر اقدام به انجام آزمایش کرده است یا خیر؟ ما در جلساتمان در این خصوص هم صحبتهایی داشتهایم و باید برای سالهای آینده در این خصوص هم تمهیدی اندیشیده شود تا به طور دقیق مشخص شود که فرد زائر آزمایشات درخواست شده را انجام داده است.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره روند بررسی استطاعت روانی افراد مسن گفت: درخصوص بررسی استطاعت روانی افرادی که از داروهای اعصاب و روان استفاده میکنند و یا داروهایی که به دلیل کهولت سن و نسیان و فراموشی استفاده میکنند، ممکن است در مرحله اول شناسایی نشوند و این امکان وجود نداشته باشد که عدم استطاعت را برای این افراد در نظر گرفت. برهمین اساس ما هرسال تمهیدات را در این خصوص بیشتر میکنیم. امسال هم تستهایی از زائران گرفته شده است که این تستها در گروه روانپزشکی انجام میشود. البته ممکن است این تست هم به صورت صددرصد نباشد و عواملی مانند تغییر آب و هوا و محیط ممکن است در شرایط روانی این افراد موثر باشد و فرد از قبل آگاهی نسبت به این موضوع نداشته باشد. امیدواریم با تمهیداتی که اندیشیده میشود، این موضوعات کاهش پیدا کند.
مرعشی درباره ارسال دارو به حج تصریح کرد: میزان داروها هر سال متفاوت میشود و براساس نیازسنجی که از حج سال گذشته صورت گرفته است، لیست دارو تهیه میشود. همچنین پیشبینی بیماریهایی که ممکن است در طول حج بر حسب فصل شایعتر باشد نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که در ارسال دارو به حج موثر است. از سوی دیگر ارسال دارو به کشور عربستان به فارماکوپه دارویی در کشور نیز بستگی دارد و ما باید ببینیم که براساس این فارماکوپه تا چه میزان اجازه داریم تا از داروها استفاده کنیم و برای حج ارسال کنیم در واقع موجودی دارو در داخل کشور نیز از فاکتورهایی است که برای ارسال دارو به حج در نظر گرفته میشود.
وی در پاسخ به این سوال که امسال بیشتر چه داروهایی به حج ارسال میشود، گفت: داروهای مرتبط با بیماریهای تنفسی، بیماریهای گوارشی و بیماریهای عضلانی اسکلتی است.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در بخش دیگری از صحبتهایش درباره فعالیتهای مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در عتبات گفت: ما دو درمانگاه داریم که خدمات را به زائران ایرانی در شهرهای نجف و کربلا ارائه میدهد.
مرعشی تصریح کرد: این درمانگاهها به صورت شبانهروزی فعالیت میکنند و به زائرانی که توسط سازمان حج و زیارت به عتبات اعزام میشوند و زائرانی که به صورت آزاد به عتبات سفر میکنند، خدمات ارائه میدهند. برای زائرانی که از طرف سازمان حج و زیارت و با کاروانهای تحت پوشش حج و زیارت اعزام شده و بیمه خدمات درمانی شدهاند، در صورت مراجعه به درمانگاه، هزینه درمان توسط نماینده بیمه پرداخت میشود، اما زائرانی که بیمه نیستند در این درمانگاهها در قبال دریافت خدمات تعرفه بسیار پایینتری نسبت به تعرفه درمانی خصوصی در عراق پرداخت میکنند و درمان میشوند.
وی با بیان اینکه پزشکان ایرانی در این درمانگاهها فعالیت میکنند، گفت: این پزشکان به صورت ماموریتی هر دو هفته یکبار و یا هر یکماه یک بار جابجا میشوند.