خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان هواشناسی:

ایران در سال ۲۰۲۲ تحت تاثیرات جدی پیامدهای تغییر اقلیم بود

ایران در سال ۲۰۲۲ تحت تاثیرات جدی پیامدهای تغییر اقلیم بود
کد خبر : ۱۴۵۳۵۳۳

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: روند تغییرات پارامترهای جوی دنیا در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که غرب آسیا و ایران یکی از مناطق شاخص از نظر افزایش دما و روزهای گرم، افزایش خشکسالی و کاهش بارش در دنیا بوده است.

به گزارش ایلنا، سحر تاج‌بخش مسلمان ظهر امروز (چهارشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۲) در نخستین کنگره ملی تغییرات اقلیم و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهار داشت: بررسی داده‌های بین المللی نشان می‌دهد که ایران از نظر تغییرات برخی پارامترهای جوی در سال ۲۰۲۲ از کشورهای شاخص دنیا بوده است. 

وی با بیان این که بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که پدیده‌های حدی کشور در سال‌های اخیر افزایش یافته است، افزود: گزارش‌های هیئت بین دولتی تغییر اقلیم نشان می‌دهد که آسیا از نظر افزایش دمای زمین در بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۲ در رتبه دوم در بین قاره‌ها قرار داشته است و این قاره همواره جزو مناطق با بیشترین تاثیرپذیری از گرمایش زمین بوده است. 

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: آنچه بدیهی است بیشترین افزایش دمای زمین در نیمه کره شمالی و بخش شمالگان رخ داده که یکی از پیامدهای آن ذوب شدن یخ‌های قطبی و کاهش ذخایر برف است. 

تاج‌بخش مسلمان در بخش دیگری گفت: سناریوهای بلندمدت اقلیمی هیئت بین دولتی تغییر اقلیم تا سال ۲۱۰۰ نشان می‌دهد که روند افزایش دما در رنج‌های مختلف، پیامدهای گوناگونی به همراه دارد، به طوری که هرچه افزایش دما بیشتر باشد، اثرات منفی شدیدتر خواهد بود. 

وی ادامه داد: بر اساس این یکی از این پیامدها افزایش بارش در نوار استوایی کره زمین است که بخش‌های جنوبی کشور ما را نیز شامل می‌شود

رئیس سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد: این بارش خارج از نرمال، سیل آسا و با شدت‌های بسیار زیاد است. 

تاج‌بخش مسلمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود به راهکارهای مواجهه با تغییر اقلیم اشاره کرد و گفت: ۲ راهکار اصلی برای مواجهه با تغییر اقلیم کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و دیگری سازگاری است که باید در همه حوزه‌ها به ویژه در مدیریت انرژی و منابع آب در دستور کار باشد. 

وی عنوان کرد: هیئت بین دولتی تغییر اقلیم در آخرین نشست خود اعلام کرد که بهترین اقدامات سازگاری از سوی این هیئت به کشورها جهت اقدام معرفی شود. 

رئیس سازمان هواشناسی کشور در ادامه به تشریح ماتریس هشدار سازمان هواشناسی کشور اشاره کرد و افزود: هشدار زرد به معنی پدیده کم مخاطره نیست چون این ماتریس دارای دو محور «اثر» و «احتمال رخداد» است با این معنی که یک مخاطره می‌تواند با احتمال بسیار کم اما شدت بسیار زیاد رخ دهد که بر این اساس سطح هشدار آن زرد است. 

براساس اعلام روابط‌عمومی سازمان هواشناسی کشور، تاج‌بخش مسلمان در پایان خاطرنشان کرد: هشدارهای سازمان هواشناسی بر اساس آخرین استانداردهای سازمان جهانی هواشناس تولید و ارائه می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز