در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
تبیین چرایی اهمیت شرکت در انتخابات در دانشگاه امیرکبیر/ از ترسیم وضعیت موجود تا اقدام برای یک انتخاب آگاهانه
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: مسئولان برگزار کننده انتخابات باید زمینهای فراهم کنند که آحاد مردم مشتاق مشارکت در انتخابات باشند که دانشجویان نیز به عنوان قشری از همین جامعه، حتما باید احساس شوق و مشارکت واقعی داشته باشند.
«علیرضا رهایی» سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد کنشگری سیاسی دانشجویان در ایام نزدیک به انتخابات توضیح داد: ما در همین زمینه مهم، چند فعالیت را در دانشگاه دنبال میکنیم؛ تشکلهای سیاسی و فرهنگی دانشگاه برنامه دارند تا بتوانند مسئولان و نمایندگان سیاسی کشور را به این فضا دعوت کنند و با برگزاری میزگردهایی هم دانشجویان هم افراد مدعو با یکدیگر صحبت کنند و نظراتشان را با هم به اشتراک بگذارند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات ما در مورد تشکلهایی است که مجموعه دانشگاهیان را در برمیگیرند و میخواهیم در کنار هم به ترسیم وضعیت موجود بپردازیم و معیارهایی که مردم میتوانند در انتخابات روی آن فکر و تامل کنند را تشریح کنیم تا وقتی برای مشارکت ملی در انتخابات حضور پیدا میکنیم، آگاهانه و با تسلط بر معیارهای دقیق کار را دنبال کنند.
رهایی با بیان اینکه حتما باید به تبیین این موضوع در دانشگاهها پرداخت که اصلا چرا شرکت در انتخابات ضرورت دارد، تصریح کرد: بعد از پی بردن به این چرایی، دانشجو باید معیارهایی هم برای خودش داشته باشد که در نهایت منجر به انتخاب افراد اصلح شود.
این استاد دانشگاه در ادامه عنوان کرد: ما در همین روزهای گذشته، جلسه پرباری با حضور منتخب اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه در راستای کنشگری سیاسی دانشجویان در ایام نزدیک به انتخابات داشتیم و قرار است این برنامه، هر دو هفته یک بار در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا انتخابات برگزار شود تا زمینه مشارکت گستردهتر این افراد در انتخابات را فراهم کنیم.
رهایی به اهمیت کرسیهای آزاداندیشی در این روزها اشاره کرد و گفت: کرسی آزاداندیشی و میزگردها به عنوان برنامههای جانبی و متداوم در دانشگاه جریان خواهد داشت.
او از اهمیت مشارکت قشر دانشگاهی در پرشور شدن انتخابات گفت و تاکید کرد: البته که این بحث دوطرفه است یعنی مسئولان برگزار کننده انتخابات نیز باید زمینهای فراهم کنند که آحاد مردم مشتاق مشارکت در انتخابات باشند که دانشجویان نیز به عنوان قشری از همین جامعه، حتما باید احساس شوق و مشارکت واقعی داشته باشند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: شرایط باید به صورتی باشد که دانشگاهیان احساس کنند هم میتوانند از شرایط سیاسی کشور و دیدگاه گروههای مختلف سیاسی، به صورت شفاف برداشت دقیق داشته باشند و از سمت دیگر از برنامه همین گروهها مطلع باشد تا بر اساس همین آگاهی در انتخابات مشارکت کنند.
رهایی در پایان اضافه کرد: در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز همین نکات مورد تاکید قرار گرفته است. فکر میکنم با همین برنامهها میتوانیم شاهد یک انتخابات پرشور باشیم.