خبرگزاری کار ایران

گزارشی از فعالیت‌های هیات اعزامی موسسهISC در بیستمین دوره نشست انجمن علم و فناوری در جامعه

گزارشی از فعالیت‌های هیات اعزامی موسسهISC در بیستمین دوره نشست انجمن علم و فناوری در جامعه
کد خبر : ۱۴۰۵۰۷۶

بیستمین مجمع علم و فناوری در جامعه STS forum در محل شهر کیوتو ژاپن با حضور ۱۵۰۰ دانشمند پیشرو در علم و فناوری از ۸۰ کشور دنیا از ۸ الی ۱۱ مهر ۱۴۰۲ برگزار شد. در این نشست، هیأتی از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) متشکل از دکتر سید احمد فاضل‌زاده، رئیس مؤسسه ISC و دکتر علی نایبی، معاون بین الملل و دیپلماسی علمی موسسه ISC حضور داشتند.

به گزارش ایلنا از به نقل مؤسسه ISC، سید احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری (ISC)، در اولین روز کنفرانس، با هیروشی کومی یاما ملاقات نمود. هیروشی کومی یاما، رییس مجمع STS به عنوان دومین رییس این مجمع در تاریحچه ۲۰ساله آن می‌باشد. 

در این دیدار، وظایف و ماموریت‌های مؤسسه ISC، به وی معرفی شد و سپس طرفین به بررسی زمینه‌های همکاری مشترک پرداختند. 

در ادامه، پیشنهاد رئیس مؤسسه ISC مبنی بر برگزاری «کارگاه تخصصی STS» در شهر شیراز با همکاری مشترک STS برای کشورهای غرب آسیا مورد استقبال رئیس مجمع علم و فناوری در جامعه STS قرار گرفت. 

در انتهای این دیدار، لوح یادبود ISC به رئیس STS اهدا شد. 

لازم به ذکر است، مجمع STS به صورت سالیانه و از سال ۲۰۰۴ با هدف گفتگو فی مابین دانشمندان، سیاست‌مداران و سرمایه گذاران علم و فناوری برگزار می‌شود. 

هیات‌های کشورهای اسلامی حاضر در STS forum ۲۰۲۳ عبارت بودند از: جمهوری اسلامی ایران، عربستان، مالزی، ترکیه، قطر، امارات، اردن، مراکش، مصر، یمن و کویت، فلسطین. 

فاضل زاده رئیس مؤسسه ISC به منظور توسعه شبکه همکاری موسسه ISC با دانشگاه‌های کشورهای اسلامی، با کلیه هیات‌های کشورهای اسلامی حاضر در STS2023 دیدار و ملاقات داشتند. در این دیدارها به اهمیت نقش ISC در توسعه علم و فناوری در کشورهای اسلامی پرداخته شد. همچنین، گزارش «عملکرد کشورهای اسلامی در سیستم‌های رتبه‌بندی ISC و جهانی» به هیات‌های کشورهای اسلامی ارائه و مورد بحث قرار گرفت. 

در این مجمع، فاضل زاده وظایف و ماموریت‌های مؤسسه ISC را برای هیات‌هایی از شهر علم و فناوری عبدالعزیز (عربستان)، شورای علم و فناوری ترکیه TUBITAK، گروه همکاری فناوری‌های پیشرفته مالزی MIGHT، دانشگاه قطر و شورای تحقیق، توسعه و نوآوری قطر، وزارت آموزش عالی، تحقیقات و نوآوری مراکش و صندوق پیشرفت علوم کویت ارائه داد و خواستار گسترش همکاری‌ها و بهره برداری از خدمات ISC شدند. رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشورهای اسلامی و نیز نمایه‌سازی نشریات به زبان‌های محلی به خصوص زبان‌های عربی و ترکی از مهمترین بخش‌هایی بود که مورد استقبال کشورهای اسلامی قرار گرفت. 

حضور ISC در این مجمع جهانی کمک موثری به شناسایی ISC به کشورهای اسلامی و گسترش شبکه آن می‌نماید که این جلسات به عنوان اولین مرحله از گسترش بیشتر فعالیت‌های بین المللی موسسه ISC در دانشگاه‌های جهان اسلام می‌باشد. 

دیدار رئیس مؤسسه ISC با نخستین زن فضانورد عربستان سعودی

در حاشیه این نشست بین المللی، دکتر سید احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه ISC با ریحانه برناوی نخستین زن فضانورد عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار فاضل زاده توضیحاتی را در خصوص فعالیت‌ها و ماموریت‌های مؤسسه ISC در سطح کشورهای اسلامی بیان کردند و اینکه یک زن مسلمان توانسته‌اند به عنوان فضانورد و محقق به فضا سفر کند را افتخاری برای جهان اسلام و نشانه توجه اسلام به فعالیت‌های علمی زنان در سطح جامعه دانست. 

ریحانه برناوی پژوهشگر زیست پزشکی و فضانورد اهل عربستان نیز در این دیدار از فعالیت‌های مؤسسه ISC در سطح کشورهای اسلامی و جهان ابراز خرسندی نمود و همچنین خواستار توجه سیاستگذاران علم و فناوری کشورهای اسلامی به توسعه زیر ساخت‌ها و حمایت از محققان شد. 

در پایان این دیدار دکتر فاضل زاده لوح مؤسسه ISC را به رسم یادگار به ریحانه برناوی تقدیم نمود. 

شایان ذکر است ریحانه برناوی ۲۲ می‌۲۰۲۳ برای یک سفر ده روزه وارد ایستگاه فضایی بین المللی شد. وی در بیستمین دوره نشست انجمن علم و فناوری در جامعه (STS forum ۲۰۲۳) به عنوان سخنران حضور داشت.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز