درخواست ۶ هزار نفری دانشجویان مستعد برتر برای اشتغال در واحدهای صنعتی
مدیر کشوری طرح بورسیه دانشجویان مستعدبرتر در بخش صنعت، از درخواست ۶ هزار نفری دانشجویان مستعد برتر برای اشتغال در واحدهای صنعتی خبر داد.
به گزارش ایلنا از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، «حیدر مفتاحیزاده» اظهار کرد: طرح بورسیه صنعتی دانشجویان مستعدبرتر در نخستین سال برگزاری خود که به صورت ملی انجام میگیرد مخصوص دانشجویان مقطع کارشناسی است و البته به صورت پایلوت تعدادی از دانشجویان استعداد برتر در مقطع کارشناسی ارشد نیز شرکت خواهند شد.
وی تصریح کرد: در ابتدا جلساتی با تمام مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها، رؤسای سازمان صمت، معاونین آموزش، و هلدینگهای بزرگ ایران برگزار شد و در این جلسات موضوع بورسیه برای همه تشریح شد. این شیوهنامه بهگونهای در بنیاد ملی نخبگان نوشته شده است که هر واحد اقتصادی حساب سود و زیان خود را خواهد کرد.
مدیر کشوری طرح بورسیه دانشجویان مستعد برتر در بخش صنعت گفت: در ابتدا اولویتهای واحدهای اقتصادی را دریافت کردیم که چه دانشجویی با چه گرایشی و برای چه کاری میخواهید؟! و برای نخستین بار در سامانه سینا بنیاد ملی نخبگان یک فضایی را برای واحدهای اقتصادی ایجاد کردیم که در آنجا ثبتنام خود را انجام بدهند.
وی ادامه داد: بعد از ثبتنام، ارزیابی اولیه هر استان انجام خواهد شد و تأییدیه نهایی، متناسب با سهمیهای که به هر استان داده شده است، انجام میشود و سپس به سازمان سنجش اعلام میکنیم و این سازمان در دفترچه کنکور، به اسم همان شرکت یا واحد اقتصادی، دانشجوی سه برابر ظرفیت را به هر استان اعلام میکند، بنیاد نخبگان نیز تأییدیه اولیه آن دانشگاه را انجام میدهد و برای مصاحبه به واحدهای اقتصادی میروند.
مدیر کشوری طرح بورسیه دانشجویان مستعد برتر در بخش صنعت گفت: بعد از مصاحبه و برگزیده شدن دانشجو، فرد به عنوان مستعد برتر بنیاد نخبگان از حمایتهای بنیاد نخبگان و آن واحد اقتصادی هم بهرهمند میشود و هر ۶ ماه نیز ارزیابی پویایی آن دانشجو بررسی خواهد شد و اینطور نیست که فردی بورس شده و تا آخر دوران تحصیل ارزیابی نشود.
عملیاتی شدن طرح «بورسیه دانشجویان مستعد برتر در صنعت» در ۲۶ استان
مفتاحیزاده گفت: این طرح در سال گذشته به صورت پایلوت آغاز شد و در قالب یک طرح ملی در ۲۶ استان کشور عملیاتی شده است و بیش از ۳۰۰ واحد اقتصادی بزرگ و کوچک و دانشبنیان و فناور کشور در این پروژه، درخواستهای خود را ثبت کردهاند.
وی درباره سامانه سینا بنیاد نخبگان گفت: برای اینکه وضعیت مستعدان برتر و نخبگان را برمبنای خوداظهاری و برمبنای طرحهای مختلف از جمله طرح توسعه هستههای مسئله محور و طرح توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی ارزیابی کنیم، سامانه رسمی بنیاد ملی نخبگان را داریم که تمامی طرحهای بنیاد ملی نخبگان از طریق این سامانه انجام میشود.
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد گفت: امسال برای نخستین بار در سامانه سینا، واحدهای اقتصادی را به صورت شریک ورود دادیم و هدف این است که دانشجوی مستعد برتر را با هدف تغییرآفرینی و ارزشآفرینی در واحدهای اقتصادی تربیت کنیم.
مفتاحیزاده گفت: در گذشته وضعیت دانشجویان بعد از آموزش در دانشگاه برای ما مشخص نبود و رصد آنچنانی نداشتیم. امروز با تأیید واحدهای اقتصادی، پول دانشجوی مستعد برتر پرداخت میشود یعنی اگر واحد اقتصادی، کار دانشجو در ۶ ماهه سال را تأیید کرد، سهم خود را که ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان را پرداخت میکند و ما هم نیز سهم خود را پرداخت میکنیم.