در جمع خبرنگاران مطرح شد:
هشدار معاون درمان درباره زایمانهای تقویمی/ صدرو اخطار ماده ۳۳ برای مراکز متخلف
معاون درمان وزارت بهداشت درباره افزایش زایمانهای تقویمی در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۰۲ و صدور اخطار ماده ۳۳ برای مراکز متخلف هشدار داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت درباره زایمانهای مناسبتی گفت: متاسفانه یکی از مشکلاتی که ما در سالهای اخیر داشتهایم بحث سزارینهای تقویمی است. این موضوع یک بحث فرهنگی است و اینکه عدد تولد انسان بخواهد رند باشد خیلی دارای اهمیت نیست که ما بخواهیم برای این موضوع سلامت فرزند خودمان را به خاطر بیندازیم.
وی ادامه داد: همانطور که میدانید امسال هم دوم اردیبهشت ماه از اعداد و تاریخی است که ممکن است برخی به آن اقبال داشته باشند و درخواست برای سزارین در این روز وجود دارد. حقیقتا کار غیرعقلانی و غیراخلاقی است که نوزادی را که هنوز نارس است و زمان تولد آن فرا نرسیده صرفا به جهت اینکه تاریخ تولد او یک عدد رند باشد بخواهیم در این تاریخ مشخص این کودک را از طریق سزارین به دنیا بیاوریم.
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در این تاریخها به جهت اینکه تعداد نوزادانی که در این روز به دنیا میآیند زیاد است و همچنین به جهت اینکه این نوزادان نارس هم هستند اگر نیاز به مراقبتهایی داشته باشند به علت شلوغی که وجود دارد امکان تهیه تختهایی که برای این کودکان است سخت میشود. عملا پدر و مادر نوزاد خود را در معرض خطر غیر لازم قرار میدهند. پدر مادری که وقتی یک خار به پای کودکشان میرود نگران میشوند اصلا درست نیست که بخواهند به این دلیل جان نوزاد خود را به خطر بیندازند.
کریمی با تاکید بر اینکه به مردم توصیه میکنیم به هیچ عنوان تقاضای سزارینهای تقویمی نداشته باشند، گفت: ما از چند وقت قبل اخطار شدید به مراکز درمانی صادر کردهایم. اخطار ماده ۳۳ جزء شدیدترین اخطارها است و برای مراکزی که تخلف کنند، صادر خواهد شد. امسال هم بازرسان وزارت بهداشت و معاونتهای درمان در حال رصد هستند و مراکزی که افزایش غیرقابل قبول سزارین را در روز دوم اردیبهشت داشته باشند حتما با آن مرکز برخورد جدی انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: اخطار ماده ۳۳ میتواند منجر به کاهش اعتبار بخشی و کاهش جدی درآمدهای بیمارستان شود و بنابراین به مسئولان فنی بیمارستانها توصیه میکنم که حتما نظارت داشته باشند و همکاران زنان و زایمان ما به هیچ وجه زیر بار تقاضای القایی پدران و مادران که دوست دارند بچهشان را در این تاریخهای تقویمی خاص به دنیا بیاورند، نروند. بلکه طبق اصول علمی و زمانی که تولد بچه است ترجیحا به صورت زایمان طبیعی و چنانچه به دلایل پزشکی لازم شد از طریق سزارین نوزاد را به دنیا بیاورند.
معاون درمان خاطرنشان کرد: امسال مانند سالهای گذشته که اخطار ماده ۳۳ برای مراکزی که توجه نکرده بودند صادر شده است، برای مراکزی که در این تاریخ مرتکب تخلف شوند اخطار ماده ۳۳ صادر خواهد شد و هیچ مسامحهای هم نخواهیم داشت.
کریمی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره کاشت حلزون گفت: همانطور که میدانید صف انتظار برای کاشت حلزون در سال گذشته صفر شده است و دو هزار کودکی که ناشنوا بودند قبل از اینکه زمان طلایی درمان را از دست بدهند که منجر به از دست دادن بویایی آنها نیز بشود مورد اعمال جراحی قرار گرفته و از این طریق از معلولیت شنوایی و بویایی این دو هزار کودک جلوگیری شد.
وی ادامه داد: کارهای توانبخشی این کودکان انجام شده و در حال حاضر صف انتظار برای کاشت حلزون در کل کشور صفر است. همه این اقدامات نیز به صورت رایگان انجام میشود در حال حاضر اگر هر نوزادی به دنیا بیاید و نیاز به جراحی و کاشت حلزون داشته باشد بدون اینکه در صف انتظار قرار گیرد عمل خواهد شد.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: طی یکسال و نیم گذشته ۱۵ هزار تخت بیمارستانی را اضافه کردهایم تقریبا ۱۰ درصد به ذخیره تختهای بیمارستانی کشور اضافه شده است و از نظر آمادگی مراکز برای خدمترسانی این یک توانمندی است که ایجاد شده است از نظر توزیع دستگاههایی که مراکز درمانی نیز نیاز دارند در سال گذشته حدود ۱۴۵ دستگاه سنگین سرمایهای که ممکن است دانشگاهها با توجه به وضعیت اقتصادی امکان تامین آن را نداشته باشند از منابع وزارت خانه تهیه شده و برای مراکزی که طبق اصول علمی و سطحبندی نیاز به این تجهیزات داشتند تحویل داده شده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه وضعیت درمان کشور وضعیت خوبی است و آمادگی کامل برای خدمترسانی وجود دارد.