احتمال برگزاری نمایشگاه کتاب در تهران
نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: آنطور که ما مطلع شدهایم قرار است نمایشگاه کتاب در تهران برگزار شود درحالی که این کار مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نمایندگان شورای شهر تهران در ابتدای جلسه صد و سی و هشتم شورای شهر تذکراتی را مطرح کردند.
در ابتدا مهدی اقراریان در تذکری به سازمان زیباسازی گفت: شاید خیلیها از جمله جوانان ندانند که شهید محمد باقر صدر از چه جایگاه و برجستگی در بین متفکران اسلامی برخوردار بوده است.
وی ادامه داد: ما در تهران پل و بزرگراهی به عنوان شهید صدر و کوچهها و خیابانهایی به نام شهدا داریم، اما برای معرفی این شخصیتها به مردم هیچ کاری نمیکنیم و آن طور که باید و شایسته این شخصیتها است عمل نمیکنیم.
این عضو شورای شهر گفت: در گذشته سازمان زیباسازی برای تبلیغ سرمایه داری بوده است، اما با توجه به شعار شهرداری تهران در این دوره انتظار ما این است که این رویه تغییر کند، اما اتفاقی که افتاده این است در سازمان زیباسازی به تولید محتوای فاخر با توجه به مناسبتها توجه نمیشود.
اقراریان تصریح کرد: سازمان زیباسازی حداکثر یک ماه فرصت دارد تا درخصوص پاسخگویی درباره استفاده از محتوای فاخر در عنصر تبلیغاتی توضیحاتی ارائه کند. متأسفانه در حال حاضر کماکان در بر همان پاشنه میچرخد و مصرف گرایی ترویج میشود.
وی همچنین درباره عدم شفافیت قراردادها نیز تذکری ارائه کرد.
در ادامه چمران در پاسخ به تذکر اقراریان گفت: همه نهادهای فرهنگی در کشور باید در این زمینه فعال باشند از جمله همه نهادهای فرهنگی شهرداری باید در این زمینه فعالیت کنند.
سپس پرویز سروری در تذکری درباره خدمات دهی مترو به اتباع گفت: این افراد به دلیل اینکه کد ملی ندارند با معضل مواجه هستند و باید فکری درخصوص رفع این معضل صورت بگیرد.
سروری با اشاره به ارایه افطاری ساده در بوستانها اظهار کرد: روزانه حدود ۳۵ هزار افطاری ساده در بوستانها انجام میشود، اما یک اقدام مناسب بحث افطاری در ایستگاههای تاکسی است و این امر قابل تشکر است.
وی با گلایه از برگزاری نمایشگاهها در تهران گفت: ما هرچه درخواست میکنیم درباره نمایشگاهها مورد توجه قرار نمیگیرد و ما شاهد مشکلات ترافیکی هستیم و همانطور که ما مطلع شدیم قرار نیست که نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب برگزار شود.
وی ادامه داد: ما از همه مسئولان درخواست کردیم این موضوع را مدنظر قرارداده و به ظرفیت ایجاد شده در شهر آفتاب توجه کنند.
در ادامه چمران با اشاره به نامه دادستان کل کشور به وزیر صمت در این خصوص گفت: دادستان کل کشور به وزیر صمت نامه نوشتند و تذکر دادند که با توجه به ظرفیت شهر آفتاب اما استفاده نمیشود ما هم از وزیر صمت میخواهیم که موجبات آرامش مردم را فراهم کنند.
در ادامه سید احمد صادقی در تذکری با اشاره به عضویت یک نفر عضو شورا در کمیسیون ماده ۷، گفت: تعدادی از پروندههای املاک به دلیل سردرگمی نتوانستند نسبت به پرداخت عوارض بر اساس نرخ روز اقدام کنند که این موجب خسارت به شهروندان شده است.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران ضمن شناسایی این مالکان باید زمینه جبران خسارات را نیز فراهم کند، ادامه داد: همچنین باید شرایط تشخیص باغات در کمیسیون ماده ۷۷ مطرح شود و نیازی به ارائه در صحن شورا ندارد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برای تشخیص باغات باید ضوابط و شرایط خاص تصویب و پس از تأیید در شورای عالی استانها ملاک عمل قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: کمیسیون ماده ۷۷ اختلافات بین شهرداری و مؤدیان را بررسی میکنند و اگر خارج از مصوبات باشد باید نسبت به صدور رأی اقدام شود اما بعضاً مشاهده میشود که بر اساس مصوبه شورای شهر رأی صادر اما بر خلاف آن عمل میشود.
رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مسئول حسن اجرای احکام سازمان بوستانها و فضای سبز است، تأکید کرد: شهرداری تهران برای شهرداریهای مناطق دسترسی ویژه ایجاد میکند تا بتوانند آراء کمیسیون ماده ۷۷ را جایگزین کنند که خلاف قانون است.
صادقی تصریح کرد: تطبیق پروندهها با آیین نامه باید مورد توجه قرار بگیرد و ضوابط نیز مجدداً بازنگری شود. توزیع پروندهها در کمیسیون ماده ۱۰۰ موارد خارج از انحصار منطقهای باشد و پروندهها به صورت تصادفی به شورا ارسال شود تا مورد بررسی قرار بگیرد.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به تذکر صادقی گفت: در شورای عالی استانها تصویب شد که اعضای شورا در مناطق حضور داشته باشند، این مصوبه مشکل ایجاد کرد و بیش از ۱۵ نفر از ما نامهای نوشته و امضا کردیم تا به شورای عالی استانها ارسال کنیم تا بر اساس آن نمایندگان شورا به مناطق بروند و اگر مشکلی پیش آمد در صحن شورا بررسی شود.
وی ادامه داد: این نامه پس از تصویب در شورا باید به شورای عالی استانها ارسال شود تا بتوان در اولین جلسه این شورا، مورد را مطرح کرد و با بازگشت به شرایط قبلی، مشکل را از ریشه حل کنیم.
در ادامه صحبتهای صادقی، حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: کمیسیون ماده ۷۷ شبه دادگاهی است که نماینده شورای شهر، وزارت کشور و قوه قضاییه در آن حضور دارند. شورای شهر در دو کمیسیون نماینده دارد و وقتی اعتراضی به فیشی وجود دارد در این کمیسیون بررسی میشود.
وی با بیان اینکه وقتی ثابت میشود که درختی توسط صاحب ملک تخریب و یا خشک شده، حکم دریافت میکند، گفت: ما وقتی وارد شورا شدیم ۱۱ هزار و ۳۰۰ پرونده داشتیم که تعداد پروندههای ما به صفر رسیده است.
سپس نرجس سلیمانی با اشاره به برخورد ناشایست با برخی اتباع کشورهای همسایه شرقی ایران در شهر تهران، اظهار کرد: گستره فرهنگ ایران بسیار گسترده است و شنیدن این رفتارها شایسته فرهنگ ایرانی نیست. از رسانهها به عنوان چشم بیدار جامعه تقاضا میشود با چنین موضوعی با صدق بیان برخورد کنند چراکه چنین برخوردی در شأن کلانشهر الگوی جهان اسلام نیست.
وی در ادامه ضمن عذرخواهی از شهروندان برای مشکلات ایجاد شده در مترو، خاطرنشان کرد: باید در راستای تأمین قطعات و فروش بلیط، شرایط به گونهای فراهم شود که بروز اختلال در مترو به حداقل برسد.
در ادامه تذکرات اعضای شورای شهر زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورا نیز در این جلسه با تأکید بر اهمیت ساماندهی پهنه صنعتی شمال منطقه ۲۰ گفت: مقرر شد کارگروه فنی کمیسیون ماده پنج به صورت دقیقتر موارد را بررسی و پیشنهادات جدید را مطرح کند و ۲۵۰ هکتار باید به طرح قبلی اضافه شود.
وی با بیان اینکه طرح ۴۵۰ هکتاری در این زمینه باید تهیه و در شورا ارائه شود، تصریح کرد: شورای عالی معماری و شهرسازی طرح بازآفرینی خیابان فداییان اسلام بر مبنای ایجاد مراکز تجاری، فضاهای سبز، پارکینگ و مواردی از این قبیل را در شهر ری تصویب کرده است. این منطقه طرح یکپارچهای برای ساماندهی نداشته و به عرصهای بیدفاع و ناکارآمد تبدیل شده است.
وی ادامه داد: از شهردار تهران تقاضا داریم که نسبت به تصمیم گیری جدی در چارچوب برنامه اجرایی منسجم اقدام کند و پاسخ را در قالب گزارشی مستند ارائه دهد.