سخنگوی طرحهای نوروزی هلال احمر مطرح کرد:
ارائه خدمات مختلف به بیس از ۶ میلیون نفر/ ورود ۳۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان از خردادماه
سخنگوی طرحهای نوروزی هلال احمر در نوروز ۱۴۰۲ با تشریح اقدامات جمعیت هلالاحمر در نوروز ۱۴۰۲ گفت: در این مدت در مجموع به بیش از ۶ میلیون نفر خدمات در حوزههای مختلف ارائه شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «وحید سلیمی» سخنگوی طرحهای نوروزی هلال احمر در نوروز ۱۴۰۲ در نشست خبری ستاد خدمات نوروزی ۱۴۰۲ جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز ۱۶ فروردین ماه برگزار شد، گفت: طرح از ۲۴ اسفند آغاز شده و در ۵ محور ستاد مرکزی راه اندازی و خدمات ارائه شد.
وی با اشاره به محورهای تعیین شده ادامه داد: محور اول عملیات امداد و نجات، دومین محور خدمات پیشگیرانه از تصادفات ترافیکی و محور سوم رویکرد خدمات اجتماعی بود که در سازمان داوطلبان دنبال شد و پویش هلال رحمت برای تامین مواد غذایی برگزار شد. محور چهارم خدمات در حوزه بهداشت و درمان و داروخانهها و مراکز توانبخشی و… بود که این مراکز نیز به صورت دائم فعال بودند همچنین خدمات معاینات پزشکی حج به حجاج از ۲۷ اسفند ماه در سراسر کشور آغاز شد.
سخنگوی طرحهای نوروزی ۱۴۰۲ جمعیت هلالاحمر افزود: از نیمه شعبان حجم زیادی عملیات امدادی آغاز و خدمات بسیار خوبی ارائه شد و همزمان به طور مرتب و مدون دورههای باز آموزی برای امدادگران نیز برگزار شد. در این مدت ۶۹ هزار نیرو جوان آماده به خدمت شدند که ۱۹ هزار نفر در عملیات هاس امداد و نجات خدمت کردند.
سلیمی با اشاره به رویکرد محور خدمات ارائه شده در طرحهای نوروزی هلال احمر تصریح کرد: از جمله ویژگی طرح نوروزی امسال پوشش امدادی در نیمه شعبان، بهره گیری از نتایج عملیاتهای نوروزی در سالهای گذشته، برگزاری سمپوزیوم امداد و نجات، پوشش امدادی راهیان نور بود همچنین مانور عظیمی از نیروهای انسانی و تجهیزات لجستیک همزمان با آغاز طرح برگزار شد.
وی با بیان اینکه ۲۴ درصد عملیات امداد و نجات افزایش پیدا کرده بود، ادامه داد: در این بازه زمانی ۴۴.۷۹ عملیات امداد و نجات در حوزههای مختلف انجام و ۳ هزار و ۵۰۸ خودرو در این عملیاتها به کارگیری شد و به ۵۸ هزار نفر امدادرسانی شده است. همچنین برای ۴۶۶۲ هزار نفر اسکان اضطراری و ۱۵۸۲ نفر به مرکز درمانی اعزام و ۲۸۱ نفر به مناطق امن منتقل شده اند. همچنین به ۳۶۰ مصدوم ترافیکی در ۳۴۶ عملیات نجات فنی امدادرسانی شده است.
سلیمی خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی ۲۰ هزار و ۸ نفر در محل درمان شده اند. همچنین از ۵۳۱ هزار و ۱۴۸ نفر تست فشارخون و قند گرفته شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین عملیات در دوم فروردین ماه انجام شد، توضیح داد: بیشترین عملیاتهای امداد و نجات در مازندران، خوزستان و اصفهان بود. همچنین بیشترین حوادث جادهای در استانهای کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان بوده است.
او با اشاره برگزاری پایگاه ایمنی سلامت در ۲۰ کیلومتری شهرها گفت: پایگاه ایمنی سلامت در ۲۰ کیلومتری تاسیس شد البته در ابتدا ۵۰۰ پایگاه راهاندازی شد و در ادامه به ۷۰۷ پایگاه گسترش پیدا کرد. همچنین دو میلیون و ۴۰۰ هزار خدمت در پایگاههای ایمنی سلامت ارائه شد.
وی با اشاره برگزاری پویشهای مختلف در این بازه زمانی گفت: در پویش بهرفت ۶۶۳ هزار نفر مشارکت کردند. همچنین توسط اکیپهای سحاب ۴۳۴ هزار و ۶۹۵ خدمت ارائه شده است و ۹۶۱ هزار کودک در غرفه دوستدار کودک آموزش دیدند. همچنین ۲۶۵ هزار و ۱۹۰ از خیمههای نماز استفاده کرده و ۵۱۳ هزار و ۵۰۵ از بروشورهای دوستدار محیط زیست بهرهمند شدند. در مجموع بیش از ۶ میلیون نفر از پایگاههای بهرهمند شدند و بیش از ۴۱ هزار عضو در این اقدامات جمعیت هلالاحمر را همراهی کردند.
وی ادامه داد: پویش هلال رحمت تا پایان ۱۳۷ هزار بسته غذایی تامین و ۸۷ هزار بسته توزیع شده است. این بستهها در مناطق کم برخوردار و محروم توزیع شده است.
او با اشاره به طرح نیابت بیان کرد: طرح نیابت نیز امسال برگزار شد و افراد به نیابت از فرزند نداشته سالمندان در آسایشگاه سالمندان حضور پیدا کرده و در کنار سالمندان حضور داشتند. این طرح، طرح برگزیده فدراسیون صلیب سرخ در سال گذشته است.
وی با اشاره اقدامات انجام شده در بخش بهداشت و درمان یادآور شد: ۶۲۱ پزشک و ۱۴۰۰ نفر روز خدمت در این بخش ارائه شده است. همچنین بیش از ۶۶ هزار نفر به مراکز درمانی، ۲۳۱۱ نفر به مراکز توانبخشی و ۴۶۹۱۹ نفر به داروخانهها مراجعه کرده اند. در بخش آموزش و اطلاعرسانی ۱۲۰۰ مربی همکاری کرده و ۷۸ هزار بروشورهای آموزشی توزیع شد.
به گفته وی بیش از ۶ میلیون خدمت در این مدت خدمات در حوزههای مختلف به مردم توسط نیروهای هلال احمر ارائه شده است.
وی ادامه داد: همچنین در بخش معاینات پزشکی حجاج ۳۷۹۲۶ نفر معاینه شده اند. سلیمی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره بیمه امدادگران گفت: بیمه امدادگران انجام شده است.
سلیمی درباره برنامههای هلال احمر در حوزه هوشمندسازی تصریح کرد: در حوزه هوشمندسازی چه در حوزه خدمات امداد و نجات و چه مباحث اجتماعی و جذب داوطلبان اقداماتی در سال ۱۴۰۲ در دستور کار است.
وی درباره نوسازی ناوگان گفت: نوسازی ناوگان از دغدغههای اصلی است ۳۰۰ دستگاه آمبولانس از ابتدای خردادماه به مرور وارد ناوگان میشود همچنین پیش بینی تامین ۱۷۰۰ دستگاه خودروی نجات برای سال ۱۴۰۲ شده است که در فاز اول پیش بینی میشود هزار خودرو به مرور وارد ناوگان عملیاتی امداد و نجات شود.