خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا تشریح شد:

انشعاب کدام ساختمان‌های ناایمن قطع می‌شود؟

انشعاب کدام ساختمان‌های ناایمن قطع می‌شود؟
کد خبر : ۱۳۱۴۲۵۴

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که براساس مصوبه شورا انشعابات چند ساختمان ناایمن قطع می‌شود؟ گفت: اولویت ما ۱۲۹ ساختمان ناایمن بود که الان براساس آمار آتش‌نشانی این رقم به ۱۱۹ ساختمان تغییر پیدا کرده است.

«مهدی بابایی» رئیس کمیته ایمنی شورای شهر در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره قطع انشعاب ساختمان‌های ناایمن گفت: اطلاعات قطعی ما درخصوص ساختمان‌های ناایمن از آماری است که سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران اعلام کرده است البته در تیم‌های مدیریت بحران در مناطق ۲۲ گانه نیز یک نفر از نیروهای آتش‌نشانی حضور دارد.

وی با اشاره به ارزیابی ساختمان‌ها توسط مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: اولویت برنامه سازمان مدیریت بحران با ساختمان‌های بلند مرتبه و ساختمان‌هایی است که متراژ بالایی در تهران دارند. این ساختمان‌ها در مرحله پایش اولیه هستند.

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تصریح کرد: مصوبه شورا صرفا درخصوص ساختمان‌هایی نیست که توسط آتش‌نشانی احصا و پایش شده است، بلکه در مورد هر ساختمانی که براساس مراجع قانونی یعنی سازمان مدیریت بحران و سازمان آتش‌نشانی اعلام می‌شود می‌توان از این مصوبه استفاده کرد، چرا که در این مصوبه آمده است که در ابتدا اخطار قانونی باید داده شود و بعد درب ملک اطلاع‌رسانی شود و اگر مالکان نسبت به ایمن‌سازی اقدام نکردند نسبت به قطع انشعابات اقدام شود تا مالکان نسبت به ایمن‌سازی ساختمان ملزم شوند.

بابایی در پاسخ به این سوال که براساس مصوبه شورا انشعابات چند ساختمان ناایمن قطع می‌شود؟ گفت: اولویت ما ساختمان‌های بحرانی بود که ۱۲۹ ساختمان بودند و الان براساس آمار آتش‌نشانی این رقم به ۱۱۹ ساختمان تغییر پیدا کرده است. اولویت اول ما ساختمان‌های خیلی بحرانی از این آمار است و بعد از آن اولویت دوم ما ساختمان‌های بحرانی از این آمار است.

وی با اشاره به تدوین برنامه ۴ساله چهارم در شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: ما در تدوین برنامه چهارساله چهارم شهر تهران میزان ایمن‌سازی ساختمان‌های خیلی پرخطر و پرخطر را نیز جز آیتم‌های نظارتی قرار داده‌ایم و در برنامه تعداد این ساختمان‌ها را مشخص کرده‌ایم چراکه در دوره‌های قبل شاخص پیشرفت را براساس درصد مشخص می‌کردند و آن طور که باید و شاید نظارت دقیق نمی‌توانست براساس شاخص پیشرفت انجام شود. ما در برنامه چهارم تعداد ساختمان‌هارا مشخص کرده‌ایم و مجموع ساختمان‌های خیلی پرخطر و پرخطر که احصاء شده است در برنامه مشخص کرده‌ایم که این تعداد ساختمان در حال حاضر وجود دارد و مشخص کرده‌ایم که در پایان برنامه چهارم چه تعداد از این ساختمان‌ها باید ایمن شده باشند.

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر در پاسخ به این سوال که آیا اخطار دادستانی برای قطع انشعاب برای ۱۱۹ ساختمان ارسال خواهد شد، تصریح کرد: بله، این کار را آغاز کرده‌ایم و براساس اولویت در مناطق ۲۲گانه این کار انجام خواهد شد. باتوجه به موارد ناایمنی ساختمان زمانی که برای ایمن‌سازی به ساختمان داده می‌شود متغیر است اما بین ۳ تا ۶ ماه روند ایمن‌سازی طول می‌کشد اما براساس موارد ناایمنی که در ساختمان احصاء شده است به مالک فرصت داده می‌شود تا در خصوص رفع این ناایمنی اقدام کند.

بابایی در پاسخ به این سوال که چنانچه در این مدت زمان مالک برای رفع ناایمنی ساختمان اقدام نکند چه اقدامی صورت خواهد گرفت؟ گفت: اگر مالک برای ایمن‌سازی ساختمان در مدت زمان مشخص شده اقدام نکند براساس مصوبه شورا با همکاری قوه قضاییه نسبت به پلمب ساختمان اقدام خواهد شد. اهم این ساختمان‌ها، ساختمان‌های تجاری اداری هستند که بیشتر مورد استفاده عموم قرار می‌گیرند. ساختمان‌های مسکونی که در داخل این رده‌بندی قرار گرفته‌اند اغلب ساختمان‌هایی هستند که متراژ بالایی دارند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره فرونشست در تهران گفت: اصلی‌ترین علت فرونشست بحث برداشت بی‌رویه آب زیر زمینی است و بخش اصلی که شهر را تهدید می‌کند مناطق جنوب غربی است که به دلیل فرونشست در دشت شهریار این روند وجود دارد. حدود دو ماه پیش طرحی را در شورا مصوب کردیم که براساس آن شهرداری تهران ملزم شده است نسبت به بازچرخانی آب‌های سطحی شهر تهران اقدام کند.

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر گفت: در شهر تهران دومین نهادی که بیشترین برداشت آب از آب‌های زیرزمینی را دارد بعد از سازمان آب که برای تامین آب شرب استفاده می‌کند، شهرداری تهران است که برای تامین آب فضای سبز این کار را انجام می‌دهد.

بابایی خاطرنشان کرد: در کنار اینکه ما در برنامه چهارساله چهارم پیشرفت بحث اتصال شبکه آبیاری فضای سبز به پساب تصفیه‌خانه‌ها را تسهیل کرده‌ایم و بودجه بیشتری را برای این موضوع تخصیص می‌دهیم تا برداشت از آب زیرزمینی کمتر شود طرح الزام شهرداری تهران به بازچرخانی آب‌های سطحی را نیز تصویب کردیم تا شهرداری از آب‌های سطحی که از زیر شهر تهران جاری است نیز برای آبیاری فضای سبز در قالب تصفیه‌خانه‌های محلی استفاده کند.

وی ادامه داد: ۵۳۰ کیلومتر زیر شهر تهران کانال و تونل آب سطحی داریم که این کانال‌ها در زمان سیل کمک می‌کند که ما درگیر سیل نشویم امسال در مردادماه در سیلی که در کشور حادث شد استان تهران بیشترین تاثیر را از این سیل داشت اما شهر تهران به دلیل چنین زیرساختی تحت تاثیر قرار نگرفت. اغلب این آب‌ها از زیر شهر تهران هدایت شده و بجز موارد اندک مورد بهره‌برداری بهینه قرار نمی‌گرفت لذا شهرداری ملزم شد با توجه به چنین زیرساختی شهرداری تهران باید زیرساختی را فراهم کند تا استفاده بهینه از این آب‌های سطحی را داشته باشد و برای آبیاری فضای سبز استفاده کند.

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر گفت: در حال حاضر بیشترین تمرکز شرکت آب و فاضلاب برای تصفیه پساب‌ها است اما ما به دنبال تصفیه آب‌های سطحی هستیم تا این هم‌افزایی کمک کند تا برداشت آب‌های زیرزمینی کمتر شود و ما درب چاه‌ها را ببندیم.

وی ادامه داد: ما شهرداری تهران را ملزم کردیم تا لایحه‌ای در خصوص بازچرخانی آب‌های سطحی ارائه دهد اما در این بین برنامه چهارم نیز در حال تدوین است و در این برنامه میزان تصفیه خانه‌های محلی برای بازچرخانی این آب‌ها را مشخص کرده‌ایم در گذشته اصلا چنین ردیفی در حول برنامه‌های ۴ یا ۵ ساله شهرداری تهران نبود.

انتهای پیام/
دبیر : مونا رجبی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز