خبرگزاری کار ایران

سازمان اداری و استخدامی به‌دنبال رویکرد جدید گفتمانی در نظام اداری

سازمان اداری و استخدامی به‌دنبال رویکرد جدید گفتمانی در نظام اداری
کد خبر : ۱۵۹۹۶۳۱

رئیس شورای سیاستگذاری هجدهمین همایش ملی و دوازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها با تأکید بر ضرورت جاری شدن نظام پیشنهادها در نظام حکمرانی کشور درذ ادامه روایت امیدآفرین استمرار موفقیت در اجرای نظام پیشنهادها را ضروری برشمرد.

به گزارش ایلنا از روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، سیدرضی آقاسیدی، معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاد دانشگاهی امروز در افتتاحیه «هجدهمین همایش ملی و دوازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها» در سالن همایش‌های بین‌المللی دانشگاه علم و فرهنگ با بیان این‌که در مدل مدیریتی مدل وودرو ویلسون را می‌پذیرم، در ادامه اظهار کرد که باید در فضای اداری بهبود مستمر، نظام‌سازی و پیشنهاد را به خاطره تبدیل کنیم.

وی با بیان این‌که باید برای نظام پیشنهادها چارچوبی مشخص تعیین شود و این‌که باید بررسی کرد که این نظام در چه نظامی می‌تواند بهبودی ایجاد کند؟ افزود: در مواردی به‌علت نامتناسب بودن شاهد اصطکاک و استهلاک هستیم و تردیدی وجود ندارد که باور مدیران بر توسعه نظام پیشنهادها در منظومه حکمرانی جمهوری اسلامی ایران تأثیر دارد.

رئیس شورای سیاستگذاری هجدهمین همایش ملی و دوازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها با بیان این‌که این تأثیر باور مدیران اقتضائاتی دارد که آن تدبیر خلاق است، در ادامه خاطرنشان کرد که شاید در گذشته با کمبود اقتصاددان و اقتصاد فهم روبه‌رو بودیم اما امروز با وجود شمار فراوان دانش‌آموخته اقتصاد هنوز با بوروکراسی متمرکز و این‌که همه چیز در و از تهران است روبه‌رو هستیم.

تأکید بر ضرورت تعیین چارچوبی مشخص برای نظام پیشنهادها

آقاسیدی با اشاره به وجود هارمونی خاص در موضوع سیاست و مسأله اداری در ادامه بر ضرورت بومی‌سازی کردن آن تأکید و خاطرنشان کرد که باید در چارچوبی برای نظام پیشنهادها تعریف و نقش و اختیارات پیشنهاددهنده و پیشنهادگیرنده مشخص شود در غیر این‌صورت حرف زدن از نظام پیشنهادها در این نظام بوروکراسی متمرکز سودی نخواهد داشت.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاد دانشگاهی با بیان این‌که ما امروز اکوسیستم پیشنهاد را درک می‌کنیم افزود: اگر امروز پیشنهاددهنده و پیشنهادگیرنده در سلسله مراتب نهاد تصمیم‌گیری جای خود را باز کند ما به وظیفه خود عمل کرده‌ایم.

آقاسیدی با بیان این‌که خروجی این رویداد باید خلق امید در مدیران و یا حتی تصویب قانونی در مجلس شورای اسلامی برشمرد و افزود: جهاد دانشگاهی آمادگی این را دارد که در این زمینه پیشرو باشد.

در ادامه مراسم سیدحسن مهدوی‌فر مشاور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان این‌که باید از تئوری مدیریتی عبور کرد گفت: مسئولان باید بیشتر شنونده باشند.

وی جمع حاضر را به‌علت داشتن انگیزه برای تأثیرگذاری بر محیط پیرامونی و داشتن باور ایجاد تحول با روشی نوین به‌جای سنتی جمعی موفق دانست و خاطرنشان کرد مأموریت ما در زندگی‌ها بی‌مشکل زیستن نیست بلکه انگیزه زیستن است.

سازمان اداری و استخدامی کشور به‌دنبال رویکرد جدید گفتمانی در نظام اداری

مشاور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان این‌که در این سازمان ما در قاب نظام‌های مدیریتی به‌دنبال رویکرد جدید گفتمانی در نظام اداری هستیم، ادامه داد: نظام پیشنهادات یکی از این رویکردهاست.

مهدوی‌فر با بیان این‌که هم‌اکنون در برنامه‌های اصلاح نظام اداری از جامعه نخبگانی حوزه اداری و جامعه نخبگانی دانشگاهی استفاده می‌کنیم، تصریح کرد که در این بستر توانسته‌ایم رویکردها را به‌سمت موضوع سازمان انسانی پیش ببریم. تلاش‌هایی هم انجام ‌شده است که برنامه‌های اصلاح نظام اداری را در مسیر و نقشه هدف در شکل نظام اداری پیش ببرد و امروز نظام پیشنهادها یکی از این ابزارهاست.

وی با بیان این‌که باید متناسب با واقعیات روز قدم برداشت، در ادامه افزود: در این راستا دستورالعمل‌های انتخاب و انتصاب را متناسب با نظام اداری فلسفه سیاسی اجتماعی و مسائل مختلف تدوین کرده‌ایم. تلاش‌هایی هم از گذشته برای کاربست‌های مرتبط با مواد قانونی انجام داده‌اند.

مشاور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: توانستیم بعد از 13 سال نقش نظارتی، مسئولیتی و پاسخگویی را دنبال کنیم و برنامه‌ای اخیراً به معاونان توسعه مدیریت دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد که پاسخگو به برنامه‌های تدوینی ما باشند.

برای حکمرانی مطلوب و هوشمند باید مسئولیت‌پذیری‌ها، شفاف‌سازی‌ها، پاسخگویی‌ها را بیشتر کرد

مهدوی‌فر با طرح این پرسش که امروز چگونه می‌توان با نظام پیشنهادها به حکمرانی مطلوب و هوشمند برسیم؟ ادامه داد: ما بر این باوریم که برای حکمرانی مطلوب و هوشمند باید مسئولیت‌پذیری‌ها، شفاف‌سازی‌ها، پاسخگویی‌ها را بیشتر کرد قوانین و برنامه‌ریزی‌های مناسب شکل‌های مناسب خود را گرفته است. اما نقش نظارتی سازمان‌های متولی که باید بتوانند آن‌ها را ارزیابی، دسته‌بندی و آسیب‌شناسی کرد کم‌رنگ شده است.

وی با بیان این‌که ما در سازمان اداری و استخدامی کشور به‌دنبال بهینه کردن این نقش و دریافت نظرات دوستان برای ایجاد فرصت هستیم، در ادامه افزود: هر پیشنهاد، ایده و نظری به‌دست ما برسد از آن استفاده خواهیم کرد.

مهدی باصولی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ رسیدن این همایش به هجدهمین دوره را نشان از انتخاب درست هدف و مسیر برشمرد و افزود: اگرچه استقرار و اجرای نظام پیشنهادها به زیرساخت‌ها، فرآیندها و شاکله‌ای درست نیاز دارد اما مهم‌تر از آن وجود نظام پذیرش توسط ارکان مختلف یک سازمان است.

وی پذیرش ذهنی نظام پیشنهادها را مهم‌ترین موضوع دانست و خاطرنشان کرد که این پذیرش باید از سمت مدیران و کارکنان سازمان باشد و تا زمانی که فرهنگ پذیرش پیشنهاد و فرهنگ پذیرش مشارکت وجود نداشته باشد این مسأله همچنان حل نشده باقی خواهد ماند.

رده‌های سازمانی نباید مانعی برای گفت‌وگو و تعامل باشد

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ ادامه داد: تا زمانی که یاد نگیریم چگونه با یکدیگر گفت‌وگو کنیم نظام پیشنهادها شکل نمی‌گیرد. زمانی می‌توانیم در اجرای نظام پیشنهادها موفق باشیم که بتوانیم صحبت و تعامل داشته باشیم و رده‌های سازمانی مانعی برای گفت‌وگو نباشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز