معاون عمران، توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور:
شهرهای آینده؛ محله محور و با مشارکت مردم خواهد بود
مهدی جمالی نژاد با تاکید بر اینکه نظام مدیریت شهری به سمت دیجیتالی شدن در حرکت است؛ گفت: مشارکت مردم بخش مهمی از نظام مدیریت شهری است و بایستی بیش از گذشته از ظرفیت های مردمی در کارآمد سازی نظام مدیریت شهری بهره گیریم.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، مهدی جمالی نژاد در مراسم افتتاحیه چهاردهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری که به میزبانی شهرداری تهران برگزار شد، گفت: متناسب با پیشرفت دانش و تکنولوژی، مدیریت شهری به سمت شهر دانش پایه و کارآفرین در حرکت است.
معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به تغییر سبک زندگی و وابستگی روزافزون انسان به فناوری های نوین در قرن جدید، گفت: براساس تحلیل ها و مطالعات صورت گرفته در عصر انفجار اطلاعات هر ۵ سال دانش بشری ۲.۵ برابر میشود و لازم است از این ظرفیت برای تحول در نظام مدیریت شهری بهره گیریم.
جمالی نژاد با بیان اینکه سرعت تغییرات علم و فن آوری از سرعت هماهنگی و تطبیق انسان با شرایط بیشتر است بر نیاز به آموزش دائمی شهروندان جهت تطابق با این فناوری ها تاکید کرد.
وی با اشاره به جزئیات نظام جدید تحول شهری و تکنولوژی گفت: بروز بیکاری های جدید در اثر عدم دسترسی به آموزش دایم و جایگزین شدن تکنولوژی با انسان ، ایجاد فاصله طبقاتی جدید بین داراها و ندارهای اطلاعات یا به عبارتی دیگر «شکاف دیجیتالی را از دیگر پیامد عصر جدید اطلاعات است که بایستی به موازات آن ایجاد فرصت و ظرفیت های لازم برای تبلور آگاهی و دانش را برای کارآفرینی و فن آفرینی در عرصه شهر بکار گرفت.
بررسی شاخصه های زندگی در نظام شهری از دیگر محورهای مورد اشاره جمالی نژاد در این نشست تخصصی بود و در این خصوص گفت:سبک جدید زندگی شهروندان نیازهای جدید را برای ساکنان شهری رقم زده است که نیازمند توجه جدی به راهبرد شهرهایی با الگویی ایرانی – اسلامی می باشد.
وی همچنین به چالش های نوین در مدیریت شهری اشاره داشت و گفت: با توجه به رشد فزاینده شهرها امروز با مسائلی نظیر حمل و نقل، پسماند، ترافیک و الودگی های محیطی مواجه هستیم که برای غلبه بر این چالش ها بایستی از فناوریهای نوین بهره گیریم.
جمالی نژاد در بخش دیگری از صحبت های خود به ویژگی شهرهای آینده، پرداخت و گفت: در آینده، فناوری و دادهها بسیار اثربخشتر از امروز، شهرها را متحول خواهد کرد و مناطق، هوشمندتر، پایدارتر و تابآورتر از امروز خواهد بود.
وی با بیان اینکه براساس پیش بینی های صورت گرفته شهرهای آینده محله محور و با محوریت مردم خواهد بود؛ گفت: در این راستا بایستی سیاست هایی نظیر طراحی سبز فضاهای عمومی با رویکرد دسترسی آسان شهروندان، توسعه سلامت هوشمند، تقویت امکانات زیرساختی به خصوص در بخش پیاده راه و استفاده از دوچرخه سواری، هوشمند کردن خدمات و دسترسی ها با قابلیت دسترسی آسان و عادلانه شهروندان مورد توجه قرار گیرد.
وی در پایان به ضرورت دانش محوری در مدیریت شهری حال و آینده تاکید کرد و گفت: با توجه به یافته های علمی، دانش محوری در مدیریت شهری یک الزام است و برای همین باید بیش از گذشته به سمت استفاده از ظرفیت های نرم افزاری و دانشی برای ارائه خدمات راحت تر به شهروندان حرکت کنیم.