خبرگزاری کار ایران

نائب‌ رییس شورای شهر تهران در گفت‌وگو با ایلنا:

ارتباط مدیران و کارمندان شهرداری با مراجعان برای جلوگیری از فساد باید قطع شود

ارتباط مدیران و کارمندان شهرداری با مراجعان برای جلوگیری از فساد باید قطع شود
کد خبر : ۱۲۹۷۶۴۶

نائب‌ رییس شورای اسلامی شهر تهران درباره شناسایی و مقابله با گلوگاه‌های فساد در شهرداری تهران توضیحاتی ارائه را کرد.

«پرویز سروری» عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره شناسایی گلوگاه‌های فساد در شهرداری تهران و مقابله با این گلوگاه‌ها گفت: ما یک مصوبه‌ای را از شورای پنجم در این زمینه داشتیم که متاسفانه این مصوبه اواخر عمر شورای پنجم تصویب شد و آن‌‌ها عملا هیچ اقدامی نکردند و به شورای ششم موکول شد.

 وی ادامه داد: ما در بررسی که در این خصوص در کمیسیون داشتیم، یک بهم‌ریختگی در این قانون دیدیم که عملا شناسایی گلوگاه‌های فساد امکان‌ ناپذیر بود و با فصول مختلف قانونی تقابلات جدی داشت. ما این مشکلات را رفع کرده‌ایم و در دو حوزه این موضوع را دنبال می‌کنیم.

نایب‌رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این دو موضوع گفت: یکی از بحث‌های ما در این زمینه صیانت از گزارشگران است و بحث دیگر موضوع تولید فرآیند‌هایی است که مانع از تولید فساد شود و در واقع مانع از این شویم که مسئولان یا کارگزاران یا کارمندان شهرداری ارتباط با افراد پیدا کنند به طور مثال فرد برای اخذ پروانه به شهرداری مراجعه می‌کند و با ارتباط‌گیری با افراد کار خود را انجام می‌دهد در صورتی که اگر این کار سیستماتیک شود، طبیعتا امکان نظارت ما افزایش پیدا کرده و امکان سوءاستفاده کاهش پیدا می‌کند.

سروری خاطرنشان کرد: بنابراین ما باید در ابتدا فرآیندها را اصلاح کنیم که مانع از تولید فساد شود و همچنین ظرفیتی را تولید کنیم که مردم بتوانند در جاهایی که با فساد مواجه می‌شوند و یا مواردی از سوءاستفاده را مشاهده می‌کنند به ما اطلاع دهند و گزارشات آن‌ها به صورت مستقیم به ما برسد و مطمئن باشند که آسیبی نخواهند دید. یعنی ما روندی را طراحی کنیم که گزارشات مردم از فساد به دست کسانی نرود که خودشان فساد می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای دریافت گزارشات مردم سامانه‌ای را راه‌اندازی خواهید کرد، ادامه داد: ما دو کار می‌توانستیم انجام دهیم، اول اینکه اساسا یک سامانه جدید را ایجاد کنیم که خیلی پرهزینه و مدت‌دار بود، دوم اینکه از ظرفیت‌هایی که در شهرداری وجود دارد استفاده کنیم و این ظرفیت‌ها را تخصیص دهیم و صرفا با مدیریت شورای شهر این قسمت از کار انجام شود.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: جلسات زیادی را با دوستان در بازرسی و حراست داشته‌ایم و الحمدلله به نتایج خوبی رسیده‌ایم و آن‌ها نیز همکاری خوبی در این زمینه با ما داشته‌اند و ما الان تقریبا این کار را آماده کرده‌ایم، اما برای اینکه خدایی نکرده، موضوعی از منظر نمایندگان شورا در کمیسیون‌ها جانمانده باشد، دوباره ما این را به دوستانی که در کارهای فرآیندی هستند ارائه کردیم، چراکه ما یک بحث سامانه و یک بحث گزارش را داریم و کسی هم که گزارش می‌دهد منظورش صرفا این نیست که از من صیانت کنید بلکه منظورش این است که با این فساد مقابله کنید.فرآیندی که لازم است تا گزارش دریافت، بررسی و به نتیجه برسد و بسیار مهم است و در حقیقت این فرآیند پساگزارش اهمیت بسیاری دارد.

سروری تصریح کرد: اگر ما این بخش را به درستی طراحی نکنیم، موجب یاس و ناامیدی و دلزدگی مردم می‌شویم. بنابراین ما باید این فرآیند را اصلاح و دقیق کنیم. چند روز پیش هم در کمیسیون حقوقی و نظارت شورا در این خصوص مواردی مطرح و مقرر شد که با دوستانی که در حوزه فرآیند شهری تبحر دارند، یکبار این فرآیند را بررسی کنیم و اگر خللی وجود دارد اعلام کرده تا اصلاح شده و فرآیند نهایی شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره قوانینی که از سوی مجلس شورای اسلامی مصوب و مغایر با وظایف شورای شهر است، ادامه داد: روندی که در گذشته انجام می‌شد روند معیوبی بود و اساسا روند تعریف شده‌ای برای شورای عالی استان‌ها که 126 هزار عضو شورای شهر و روستا را نمایندگی می‌کند، تعریف نشده است.

نایب رییس شورای اسلامی شهر خاطرنشان کرد: نگاه به شورای عالی استان‌ها مانند نگاه به یک وزارتخانه است که صرفا یک معاون پارلمانی داشته باشد که حالا به حرف‌ها گوش دهند یا ندهند. ما این روند را معیوب می‌دانیم و معتقدیم که نگاه مجلس به شورای عالی استان‌ها با نگاهش به یک وزارت‌خانه باید متفاوت باشد البته اینجا باید بگویم که تاکنون این مجلس با ما همکاری لازم را داشته است، اما هنوز به سطح مطلوبی که قانون گفته فاصله داریم و ما هیچ چیز فراقانونی نمی‌خواهیم.

سروری گفت: این فاصله طبیعی است چراکه 40 سال موضوع شوراها متروک شده است و الان نمی‌توانیم در عرض یک سال همه مطالبات قانونی‌مان را انجام دهیم. اما این اراده بین ما، مجلس، دولت و قوه قضاییه برای یک هم‌افزایی فراگیر برای ارتقای نظام جایگاه شورایی فراهم شده است و ما این همکاری را در قانون درآمدهای پایدار شهرداری‌ها و همچنین نظام آموزشی مدیریت شهری دیدیم و این آغاز خوبی است، اما همانطور که گفتم با فضای مطلوب فاصله داریم و تلاش می‌کنیم تا با همه دستگاه‌ها همکاری داشته باشیم. انشالله در اجلاس بعدی نیز از ریاست جمهوری دعوت کردیم تا در اجلاس شورای عالی استان‌ها حضور داشته باشند تا نمایندگان شوراها به صورت مستقیم مسائل را با رییس‌جمهور نیز مطرح کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز