در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
تدبیر وزارت بهداشت برای افزایش انگیزه مردم به اهدای عضو/ رشد ۲۰ تا ۳۰ درصدی جراحیهای پیوند اعضا
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به تدبیر این وزارتخانه برای افزایش انگیزه مردم به اهدای عضو از رشد ۲۰ تا ۳۰ درصدی جراحیهای پیوند اعضا خبر داد.
سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو خبرنگار ایلنا در رابطه با وضعیت پیوند اعضا اظهار کرد: از اواخر سال ۹۸ با یک افت شدید در زمینه اهدای عضو مواجه بودیم، کرونا هم این وضعیت را تشدید کرد. با این حال تنها کرونا دلیل اصلی کاهش اهدای عضو در ایران نبود و دلایل دیگری نیز وجود داشت.
وی افزود: در این چند ماهه در رابطه با پیوند عضو در ایران کارهای بسیار زیادی انجام شد و اهدای عضو در برخی از موارد ۲۰ درصد و در برخی دیگر از موارد نیز ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده و میتوان گفت وزارت بهداشت در این زمینه عملکرد درخشانی از خود نشان داده است.
معاون درمان وزارت بهداشت تأکید کرد: اینکه میگویند اهدای عضو در ایران تضعیف شده است، اصلا اینگونه نیست، اهدای عضو دوباره افزایش پیدا کرده است. ضمن اینکه در حال اصلاح تعرفههای عمل پیوند عضو هستیم تا انگیزه برای این موضوع افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: وقتی یک عمل پیوند انجام میشود جان یک فرد و یا شاید چند فرد نجات داده میشود بنابراین این توسعه و افزایش اهدای عضو از فرد مرگ مغزی شده یکی از اهداف وزارت بهداشت است این موضع نیاز به کار فرهنگی و مشوق دارد که در حال انجام این کارها هستیم.
کریمی همچنین در مورد عدم تحقق پوشش بیمه کامل بیماران نادر نیز اظهار کرد: بیماری نادر برحسب تعریف ممکن است تا ۳۰۰ بیماری را شامل شود، البته این موضوع در کشورهای مختلف متفاوت است، با یک منبع محدود نمیتوان یک شبه تمامی این بیماریها را تحت پوشش قرار دادیم. با این حال ما بیمه همگانی را برای همه ایرانیان آغاز کردیم و تقریبا همه ایرانیان در حال حاضر تحت پوشش بیمه هستند و اگر هم نباشند میتوانند به دفاتر بیمه مراجعه کرده و خود را بیمه کنند.
وی درباره بیمه کامل بیماران نادر گفت: به این منظور در حال احصای این بیماریها هستیم تا ببینیم چه بیماریهایی قابل درمان هستند برخی از آنها درمان خاصی ندارند و ژنتیکی هستند، آنهایی را که قابل درمان هستند احصا شده و به لیست حمایتی افزوده خواهند شد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به راهاندازی صندوق بیماران صعبالعلاج اظهار کرد: با توجه به این صندوق یک بسته جدید حمایتی طراحی شده است که هم بیماریهایی از قبل در لیست ما بوده است و هم بیماریهای جدید نیز مورد حمایت قرار میگیرند. این بسته به شورای عالی بیمه قرار داده شده و به محض تصویب آن جزئیات آن در اختیار رسانهها قرار خواهد گرفت.
وی افزود: حمایت از بیماران نادر یک پروسه بوده و اگر الان حمایتی صورت نمیگیرد به معنی این نیست که هیچگاه این کار انجام نخواهد شد بلکه در حال کار کردن بر روی این موضوع هستیم که این بیماران مورد حمایت قرار بگیرند و تلاش میکنیم که منبع ۵ هزار میلیارد تومانی که امسال وجود دارد برای سال آینده افزایش دهیم تا بتوان پوشش حداکثری داشته باشیم.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: در صندوق بیماران صعبالعلاج نیز بیماران نادر مورد حمایت قرار خواهند گرفت و به آن افزوده خواهند شد.