خبرگزاری کار ایران

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران:

رفع مشکلات اداری و مالی دانشگاه‌ها به افزایش شادابی علمی کمک می‌کند

رفع مشکلات اداری و مالی دانشگاه‌ها به افزایش شادابی علمی کمک می‌کند
کد خبر : ۱۲۶۲۵۵۲

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران از اقدام دانشگاه تهران در جهت بودجه‌ریزی دانشگاه بر اساس نظام ارزیابی عملکرد خبر داد و گفت: امیدواریم همانگونه که دانشگاه تهران همواره پیشگام است، اقدام دانشگاه در زمینه بودجه‌ریزی بر اساس ارزیابی عملکرد، الگویی برای کل کشور شود.

به گزارش ایلنا، احمد نوحه‌گر، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران در نشست سراسری معاونان اداری و مالی و مدیریت منابع دانشگاه‌های سراسر کشور در تالار علامه امینی دانشگاه تهران، گفت: دانشگاه‌ها در حوزه‌های اداری و مالی با مسائل و گرفتاری‌های بسیاری مواجه هستند. اما با مقاومت، صبور بودن و اتکا به خداوند متعال، حتماً گشایش‌هایی هم اتفاق خواهد افتاد و می‌توانیم مسیر پر پیچ و خم را پشت سر بگذاریم. 

نوحه‌گر، استقلال اداری و مالی دانشگاه‌ها را لازمه گشایش در فعالیت‌های دانشگاه دانست و افزود: مرتفع شدن مشکلات اداری و مالی دانشگاه‌ها به افزایش شادابی علمی محیط‌های علمی کمک می‌کند. بدون تردید این شادابی زمینه‌ساز توسعه پایدار و پایداری توسعه در کشور است. 

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران با بیان اینکه شرایط اقتصادی دانشگاه‌ها از شرایطی که کشور درگیر آن است تاثیر می‌پذیرد، خاطرنشان کرد: برای کم‌اثر کردن سیاست‌های استکبار جهانی در زمینه تحریم‌هایی که حتی شرکت‌های کوچک را هم درگیر کرده است، نیازمند مدیریت منابع در دانشگاه هستیم تا بتوانیم علاوه بر حل مشکلات دانشگاه، در زمینه بومی‌سازی فناوری‌ها و عبور از تحریم، به کل کشور هم کمک کنیم. 

نوحه‌گر، رفع چالش‌های اداری و مالی دانشگاه‌ها را مستلزم ادراک بالاتر و همسویی بیشتر اجزای نظام برنامه‌ریزی کشور نسبت به کارکردها و سیاست‌های موجود در دانشگاه‌ها دانست و گفت: ریل‌گذاری برای توسعه کشور نیازمند حرکت به سمت برنامه‌ریزی بلندمدت و ترسیم برنامه راهبردی برای آینده دانشگاه‌ها است. اگر قرار است به سطحی از توسعه برسیم که بتوانیم پرچم خودکفایی را برافراشته کنیم، مسیر آن از دانشگاه عبور می‌کند. 

وی افزود: اگر قرار است ارتباط بین دانشگاه و جامعه را برقرار کنیم، طبیعی است که دانشگاهیان باید در نظام برنامه‌ریزی کشور مشارکت داده شوند؛ نه اینکه یک سری افرادی که شاید اطلاعات‌شان در حد محدود است، در نظام برنامه‌ریزی کشور نقش‌های محوری ایفا کنند. متاسفانه نگاه برخی افراد حاضر در نظام برنامه‌ریزی کشور که در جلسه‌ای مطرح شد، این است که دانشگاه‌ها دارند دست در جیب فقرا می‌کنند. 

نوحه‌گر خاطرنشان کرد: وزارت علوم تمام توان خود را برای رفع مشکلات گذاشته و دولت هم واقعاً زحمت می‌کشد و تلاش شبانه‌روزی دارد اما مسئولان در نظام برنامه‌ریزی کشور باید توجه کنند که پژوهش و تحقیق و فعالیت فرهنگی نیازمند تخصیص اعتبار است. 

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران تاکید کرد: اگر امروز در نظام آموزش عالی کشور سرمایه‌گذاری لازم صورت نگیرد، در آینده با مشکل جدی مواجه خواهیم شد. در نظام بودجه‌ریزی کشور باید نگاه ویژه‌ای به نهادهای تولید علم و فناوری صورت گیرد چراکه گرانیگاه جامعه دانشگاه است و اگر این نگاه در سطح مسئولان کشور نهادینه شود، کشور برای آینده بیمه است. 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده است» اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در بیانات خود در جمع‌های دانشگاهی و دانشجویی مختلف بر حرکت در مرزهای دانش تاکید دارند و این از مطالبه‌های ویژه ایشان از دانشگاهیان است. رهبری انقلاب همواره تاکید دارند که در زمینه مسائل علمی باید دنبال قله بود. بنابراین برنامه‌ریزان و بودجه‌ریزان لازم است توجه مضاعف به محیط‌های علمی و دانشگاهی داشته باشند. 

وی در تشریح یکی از مشکلات اولیه دانشگاه‌ها در حوزه منابع مالی، به تامین غذای دانشجویی اشاره کرد و گفت: چند برابر شدن نرخ مواد اولیه خوراکی نسبت دوران قبل از کرونا، دانشگاه‌ها را در زمینه تهیه غذای دانشجویی با دشواری مواجه کرده است. برآورد معاون دانشجویی دانشگاه تهران این است که هزینه غذای دانشجویی در مهر ماه روزانه به یک میلیارد و ۳۰۰ تا یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان خواهد رسید.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز