شهردار تهران:
ماهانه ۱۰۰ میلیارد تومان از منابع در شهر ذخیره میشود
شهردار تهران گفت: تلاش کردیم بحث مسکن و امکانات شهرداری را در بورس داشته باشیم که در این زمینه با بورس وارد مذاکره شدیم و از پیش از آغاز سال نو، خرید از بورس را در بخش سیمان و میلگرد انجام دادیم.
به گزارش ایلنا، علیرضا زاکانی شهردار تهران با اشاره به برگزاری همایش بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری، اظهار کرد: موضوع سرمایهگذاری بسیار جدی است و تهران زمینههای بسیار زیادی دارد که بتواند سرمایه گذار را به عنوان سرمایهپذیر به یک مجموعه مولد تبدیل کند که سرمایه گذار سود خود را به دست بیاورد و مردم منتفع شوند و شهر پیشرفت کند.
وی افزود: این آغاز پایانی ندارد و اختتامیهای برای این همایش در نظر گرفته نشده است. شش کارگروه شکل گرفته و جلسات تخصصی در حال برگزاری است و فردا ۱۶ تیرماه بازدید میدانی از پروژهها انجام خواهد شد.
شهردار تهران با بیان اینکه ۲۳۱ پروژه با ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سقف سرمایهگذاری شناسایی شده است، خاطرنشان کرد: علاوه بر این پروژههای دیگری نیز در نظر گرفته شده است. معاونت مالی و اقتصادی و دیگر معاونتها و مناطق درگیر این سرمایهگذاری شدند و مطالعه اقتصادی در خصوص پروژهها صورت گرفته است.
وی همچنین تصریح کرد: کارکردها و شرایطی که سرمایه گذاران داخلی و خارجی با اطمینان کار خود را انجام دهند، فراهم شده و این مقدمهای برای کارهای بزرگ ما به شمار میرود.
زاکانی با بیان اینکه مشکل ما در تهران مشکل منابع است، یادآور شد: مشکل علمی و عملی برای افرادی که میخواهند وارد میدان شوند، وجود ندارد اما گلوگاه اصلی منابع است. وقتی مدیریت شهری مبتنی بر نیازها و فرصتهای شهر، برنامههای خود را اعلام میکند و تأمین منابع مالی را مورد پیگیری قرار میدهد، میتوان جدیتی در آینده در این زمینه شاهد بود.
وی افزود: سرمایه گذاران به شدت علاقمند به سرمایهگذاری هستند. ما الگویی را دنبال میکنیم که سرمایه خرد را نیز جذب کنیم تا در مشارکتها سرمایه مردم را نیز داشته باشیم و سود و امکانات بین همه تقسیم شود.
زاکانی با اشاره به آسیب شناسیهای صورت گرفته، خاطرنشان کرد: ۴۹طرح مشارکتی که در گذشته انجام شده، مورد بررسی قرار گرفته است. اگر آسیبشناسی نمیشد راهی برای آینده وجود نداشت. از آسیب شناسیهای صورت گرفته تنها یک طرح دارای ایراد بود.
شهردار تهران با بیان اینکه با نخبگان، دستگاههای نظارتی از جمله بانک مرکزی و سازمان بازرسی کل کشور و بخش خصوصی جلساتی را برگزار کردیم، یادآور شد: پس از این جلسات چالشها و گلوگاهها مشخص شد و مسیری را در پیش گرفتیم که دست سرمایه گذاران را در دست خود داشته باشیم نه اینکه سرمایه گذاران را زمین بزنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری نمایشگاه شهرهای خواهر خوانده و توانمندیهای مدیریت شهری تهران اشاره کرد و افزود: در شهر تهران ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن هستند و سه میلیون جمعیت در حال تردد داریم. در مجموع جمعیت تهران به ۱۳ میلیون نفر میرسد. ما در این مسیر سلسله اقدامات و افقهایی را دنبال میکنیم. در این نمایشگاه زمینهای فراهم شد که اقدامات صورت گرفته و افقهای آینده به تصویر کشیده شود.
زاکانی با بیان اینکه تهران با ۲۰ شهر روابط خواهر خواندگی دارد، گفت: ما نیازمند یادگیری هستیم و دستاوردهایی را نیز داریم که باید یاد دهیم. کلانشهر تهران صاحب وجوهی است که برخی از بازدیدکنندگان از آن متحیر میشوند. نمایشگاه فرصتی را فراهم کرده تا داشتهها را عرضه و دستاوردها را به مردم معرفی کنیم و همچنین داشتههای دیگران را مورد استفاده قرار دهیم و راهی را نرویم که دیگران رفتهاند و با اشتباه همراه بوده است.
وی تأکید کرد: آرامش، آسایش، امنیت، رفاه و پیشرفت مادی و معنوی شهر هدف ماست و تمام اقدامات باید به جایی منجر شود که مدیریت شهری در خدمت شهروندان باشد تا مردم بتوانند تغییر و تحول را با تمام وجود لمس کنند. ما ۱۰ ماه و چهار روز است که در شهرداری مشغول به فعالیت هستیم و مقدماتی در این مدت فراهم شد که جهش بزرگی را در آینده داشته باشیم.
شهرفروشی که در گذشته انجام شده تجربه تلخی است
شهردار پایتخت با بیان اینکه شهر فروشی و تراکم فروشی در گذشته انجام شده و تجربه تلخی است، گفت: این موضوع مانع جدی برای پیشرفت شهر است. اساس منابع مالی بر دو محور استوار است که شامل جلب مشارکت بخش خصوصی و تعریف شرایطی برای جلب رضایت طرفین و عمومی و همچنین ایجاد زمینه مولدسازی شهر است.
وی ادامه داد: کمیسیون ماده پنج اختیارات قانونی در خصوص طرح تفصیلی دارد. در این کمیسیون ۷۲ پرونده در سال گذشته مطرح شده بود که هم اکنون فعال شده و هر هفته ۳۵ پرونده مطرح میشود و دو ماهه کار یک سال را دنبال میکنیم.
زاکانی با بیان اینکه در گذشته در خصوص یک پلاک بحث میشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حق و حقوق مردم را در نظر داریم و تغییر پهنه را نیز در دستور کار قرار داذیم. ۱۷ مورد تغییر پهنه را دنبال میکنیم که محیط راکد در شهر را به یک محیط پویا و زنده تبدیل میکند. یک تصمیم از این جنس به اندازه ۵۰۰ تصمیم میتواند اثرگذار باشد که شهر را زنده میکند و مولدسازی محسوب میشود.
وی با اشاره به وجود چهار هزار و ۵۶۰ هکتار بافت فرسوده در تهران، تصریح کرد: در طرح تفصیلی این موضوع لحاظ شده که مجوز ساخت بیشتر از سه طبقه وجود ندارد. مباحث در کمیسیون دنبال شد و یک طبقه به اضافه طبقات افزوده شد که میتواند در بافت فرسوده تحول ایجاد کند.
شهردار تهران با بیان اینکه در دوره قبل سه ماه برای پرداخت حقوق، پول قرض گرفتند، یادآور شد: خوشبختانه ما هیچ قرضی برای پرداخت حقوق نداشتیم و کارگروههایی را تشکیل دادیم که به سمت سرمایهگذاری برویم.
زاکانی به موضوع فروش ساختمان اتوبوسرانی اشاره کرد و افزود: ۲۰ روز پایانی سال قبل تلاش مضاعفی داشتیم. ۹۳ درصد منابع مالی در سال قبل تامین شد که سال ما قبل آن بیش از ۷۰ درصد بوده است و ما بدون اینکه مبلغی از بانکها دریافت کنیم توانستیم این میزان از منابع را دریافت کنیم.
ماهانه ۱۰۰ میلیارد تومان از منابع در شهر ذخیره میشود
وی با اشاره به افول یک یا دو ماهه ابتدای سال، یادآور شد: ما بخشی از منابع سال قبل را برای امسال در نظر گرفتیم و موضوعی که از سوی عضو شورا مطرح شد، اشتباه بود. ماهانه ۱۰۰ میلیارد تومان از منابع در شهر ذخیره میشود. ما از طریق بورس خریدها را انجام دادیم و بر این مبنا سیمان ۳۰ درصد و میلگرد ۴۰ درصد ارزانتر خریداری میشود. من توقع نداشتم که عضو شورا تا این میزان بیاطلاع سخن بگوید.
شهردار تهران با بیان اینکه میزان بافت ناپایدار تهران ۱۲ هزار هکتار است، گفت: چهار هزار و ۵۶۰ هکتار بافت فرسوده در قالب این بافت قرار دارد.
وی همچنین تصریح کرد: امسال چند محله را در دستور کار قرار داده ایم. در مواقعی محلاتی از فرسودگی رنج میبرند و نیاز به بازتوانی دارند. امروز ما محلات مختلفی را کارسازی میکنیم که در کمیسیون ماده پنج مطرح شوند و یک نوسازی شهری مبتنی بر این محلات ایجاد شود. پنج یا شش پرونده در هفتهای که گذشت در کمیسیون مورد بحث قرار گرفت. بخش زیادی از این بافت به جنوب شرق و غرب تهران برمی گردد و یک فرسودگی جدی را در این بخش مشاهده میکنیم که امیدواریم فاصله شمال و جنوب را با این اقدام کاهش دهیم.
تفاهم نامه شهرداری با سازمان بورس به منظور شفافسازی
زاکانی به تفاهم نامه شهرداری با سازمان بورس و اوراق بهادار اشاره کرد و گفت: ما به دنبال این هستیم که شفاف عمل کنیم و معتقد هستیم که بتوانیم خرید بهینه و درست و عرضه شفاف داشته باشیم که این موارد در بورس، شدنی است. تلاش کردیم بحث مسکن و امکانات شهرداری را در بورس داشته باشیم که در این زمینه با بورس وارد مذاکره شدیم و از پیش از آغاز سال نو، خرید از بورس را در بخش سیمان و میلگرد انجام دادیم.
وی افزود: به جای اینکه خرید را از واسطهها انجام دهیم و برای اینکه بتوانیم خرید را با استمرار و شفافیت دنبال کنیم، خرید در بورس را در پیش گرفتیم. اشکالاتی وجود داشت که مدتها طول کشید تا این ایرادات برطرف شود و خوشبختانه امروز شرایط مهیا و طرح مصوب شد. نوع مواجهه ما با پیمانکاران در این تفاهم نامه متفاوت خواهد شد. رسیدی را به پیمانکاران ارائه خواهیم کرد که در بورس قابل اتکا خواهد بود و مراوده ما با آنها شفاف میشود.
شهردار تهران در خصوص پروندههای متعدد شهرداری در محاکم عمومی، گفت: مرکز حقوقی شهرداری را متحول کردیم و جمعی از افراد متخصص و دغدغهمند نسبت به بیت المال فعال شدند. تأکید کردم کسی که از ما شکایت کرده و حق و حقوقی دارد، باید این حق پرداخت شود و کسی که حقی را پایمال و حق مردم را ضایع میکند، مورد برخورد قرار بگیرد. ۱۶ هزار میلیارد تومان رأی تا کنون به نفع شهرداری صادر شده و اگر پیگیری نمیشد این امکان از شهرداری تضییع میشد و به ناحق به افرادی دیگر تعلق پیدا میکرد.
جلوگیری از خرید ملک با سند جعلی در غرب پایتخت با هوشیاری مرکز حقوقی
وی به جعل سند پنج هزار متری در غرب تهران و اقدام برخی افراد برای فروش این زمین به شهرداری اشاره کرد و افزود: در مواردی پیش آمده که در گذشته شهرداری یک ملک را سه بار خریداری کرده است. مرکز حقوقی شهرداری تهران در این خصوص وارد عمل شد و از فروش ملک پنج هزار متری جلوگیری به عمل آمد.
رفع مشکل ترافیک با اقدامات کوتاه، میان و بلند مدت
وی در بخش دیگری از برنامه صف اول در خصوص رفع معضل ترافیک شهر تهران، اظهار کرد: ما اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت را برای رفع این معضل در نظر گرفته ایم. در بخش کوتاه مدت در راستای خرید و نوسازی اتوبوس و تاکسی هستیم و با تغییر ۲۱۰ خط اتوبوس و خرید دو هزار دستگاه اتوبوس و افزایش تعداد اتوبوسهای شهر به پنج هزار دستگاه، به دنبال اقدام در بخش کوتاه مدت هستیم.
زاکانی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد با بیان اینکه تلاش میکنیم هفت خط مترو با ۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز تکمیل شود، خاطرنشان کرد: خطوط هشت تا ۱۱ مترو را نیز با ۲۳۰ هزار میلیارد تومان دنبال خواهیم کرد. ما اعتقاد داریم که تهران باید به یک کارگاه عمرانی تبدیل شود. امسال ۱۲ ایستگاه بازگشایی میشود و بزرگترین مجتمع ایستگاهی در غرب آسیا هفته آینده در اکباتان به متراژ هفت هکتار به بهره برداری خواهد رسید که این اقدامات در بخش میان مدت است.
وی به توسعه حمل و نقل عمومی پیرامون ۳۲۵ ایستگاه مترو شهر اشاره کرد و افزود: در حوزه رفع ترافیک، ایجاد هویت، معماری ایرانی- اسلامی و مواردی از این قبیل مورد توجه ما در برنامههای بلند مدت است که در این زمینه پارسلهایی اطراف ایستگاهها پیش بینی شده است. به دنبال این هستیم که الگوها را مرتبط کرده و خدمات یکپارچهای در این زمینه ارائه دهیم.
شهردار تهران با بیان اینکه شرکت مپنا در خطوط مترو با شهرداری همکاری دارد، گفت: کارگروه مشترک با این شرکت تشکیل شده و دو هفته پیش بازدید ششساعته از این شرکت صورت گرفت و قرارداد خط ۱۱ را با این شرکت منعقد میکنیم. قابلیتهایی در کشور ما وجود دارد که میتواند چرخه علم و فناوری و دانش بنیان را برجسته کند.
۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار تکمیل خطوط مترو بر اساس مولدسازی
وی افزود: ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار تکمیل خطوط مترو بر اساس مولدسازی پایدار صورت میگیرد تا معضل ترافیک، آلودگی هوا و مشکلات پیرامونی برطرف و آرامش و آسایش مردم تأمین شود.
زاکانی با بیان اینکه سه ایستگاه منطقه هفت با شعاع ۸۰۰ متر در کمیسیون ماده پنج مطرح خواهد شد، خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که بر اساس توسعه شهر مبتنی بر مجتمعهای ایستگاهی، چند ایستگاه خط هفت را افتتاح کنیم.
وی به تحویل دو هزار و ۲۲۵ دستگاه اتوبوس به شهرداری در ابتدای فعالیت خود در شهرداری گفت: ۱۷۵ دستگاه اتوبوس خریداری شد و تعدادی نیز مورد بازسازی قرار گرفت. امسال سه هزار و ۳۵۰ دستگاه از طریق نوسازی و بازسازی به ناوگان اتوبوسرانی اضافه خواهد شد که نوسازی با مشارکت دولت است. دو هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس نیز بازسازی خواهد شد که در این راستا ۱۹۰ دستگاه اتوبوس به چرخه بازگشته است.
بنا براعلام سایت شهر، شهردار تهران با بیان اینکه اتوبوسهای دست دوم خارجی دستگاههای تا پنج سال کارکرده هستند، اظهار کرد: اولویت ما اتوبوسهای تولیدی داخلی است اما اقدامات مبتنی بر نیاز صورت میگیرد. مردم نمیتوانند معطل بمانند. خرید این اتوبوسها متعلق به بخش خصوصی است و مرتبط با شهرداری نیست و افرادی که در رسانهها به این موضوع پرداختهاند از آرزوی خود سخن گفته اند.
وی با بیان اینکه مدت زمان صدور پروانه از ۳۶۵ روز به بین دو تا پنج ماه بدون حذف فرآیندها کاهش یافته است، تصریح کرد: این کاهش زمان به پروانه ساخت مرتبط است که در برخی مناطق دو ماه و در برخی مناطق تا پنج ماه است. به توفیقاتی دست پیدا کردیم اما راضی نیستیم و اقدامات را در کمیسیون ماده هفت و بحث نما دنبال میکنیم که زمان کاهش پیدا کند.
زاکانی با اعلام اینکه تهران یک میلیون واحد مسکن کم دارد، گفت: دو هزار و ۸۱۸ هکتار بافت فرسوده و راکد شهر شناسایی شده تا مسکن در آن بارگذاری شود و در این زمینه امسال خبرهای خوبی برای مردم خواهیم داشت.