مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان:
ورودیهای جدید دانشگاهها باید غربالگری شود
با حضور مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، دهمین گردهمایی سالانه روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور در دانشگاه ارومیه آغاز به کار کرد.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، ابراهیم نعیمی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در مراسم آغاز دهمین گردهمایی سالانه روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور در دانشگاه ارومیه گفت: سلام گرم معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان را به همه شما ابلاغ میکنم که متاسفانه به دلیل جلسه فوق العاده با مقام عالی وزارت و جمعی از مسئولان امکان حضور ایشان در این گردهمایی میسر نشد.
او گفت: دکتر داداشپور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان به عنوان فرمانده فعالیتهای دانشجویی، نقش تحول گرایانه و مسئولیت پذیرانه را با روحیه جهادی و اقدامات موثر در حوزه ستادی سیاستگذاری و جهت دهی میکند تا شاهد رسیدن به نقطه مطلوب باشیم.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم ضمن تمجید از تلاش ۲۵ ماهه همه بخشهای حوزه سلامت در خط مقدم مبارزه با همه گیری کرونا افزود: فشار زیادی در این مدت به همه بخشها به خصوص مدافعان سلامت از لحاظ روحی و روانی و جسمی وارد شد.
نعیمی خاطر نشان کرد: به عنوان دفتر مشاوره و سلامت و به عنوان متولی سلامت، قطعا ضعفهایی داریم و هر چند متولی بیماری نیستیم ولی تمرکز ما بر بیماریزدایی و درمان است و رویکرد جدید ما تغییر سیاستگذاریها و آییننامهها برای ارتقاء سلامت جسمانی و روانی، اجتماعی و معنوی است.
نعیمی گفت: دانشآموزی که وارد دانشگاه میشود باید انسان متعالی در همه ابعاد دانش، علمی، انسانی و معنوی باشد و در همه ابعاد انسان رشد یافته بسیار اهمیت ویژه دارد.
او ادامه داد: مراکز نگهداری و سالمندان پر از پدران و مادرانی است که امیدوار بودند فرزندانشان ترقی و رسیدن به مدارج بالا باشد و در این خصوص با مهارت آموزی برای دانشجویان نسبت به تربیت دانشجویان با تعهد به اخلاق و تربیت انسان متعالی تلاش کنیم.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با اشاره به جمعبندی تغییر و بازنگری آییننامه بیان کرد: در بحث hse و محیط زیست به دنبال جهت دهی به فعالیتهای دانشگاهها هستیم ضمن اینکه تلاش داریم رویکرد مراکز بهداشت و درمان از رویکرد انفعالی خارج و به سمت فعالتر شدن حرکت کنیم به طوریکه باید امکانات را به جای تمرکز کامل به درمان، به ارائه آموزشهای لازم برای حفظ سلامت پیش برویم.
او تاکید کرد: ورودیهای جدید دانشگاهها باید غربالگری شود و با دریافت دیتاهای مربوط به آنها، اطلاعات را تکمیل و بعد از جمع بندی، دادهها را به مراکز ارسال کنیم ضمن اینکه یکی از چالشهای اساسی ما به روز نبودن اطلاعات و دادههاست که باید این مورد رفع شود.
نعیمی افزود: امسال طراحی و برنامه ریزی اولین جشنواره ملی سلامت دانشجویان کشور انجام گرفت که اختتامیه آن روز ۱۴ آذر با حضور مقام عالی وزارت و قبل از روز دانشجو برگزار خواهدشد تا گفتمان سلامت وارد حوزه دانشگاه شود.
وی حضور فعالانهتر را در رویکرد جدید بیان و افزود: محور اصلی این حضور، پیشگیری، آموزش و توانمندسازی است و کانونهای همیاران سلامت جسم نیز در این خصوص فعال شده است.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت: حضور دانشجویان در انجام فعالیتها بسیار اهمیت دارد و در این خصوص با افزایش فعالیت دانشجویان در این حوزه، شاهد فعالتر شدن نظام سلامت در دانشگاهها خواهیم بود.
نعیمی گفت: در سامانه الکترونیکی مشاوره (سام) تغییراتی ایجاد شد تا نظام ارزیابی ((سام hse) ) که امروز رونمایی خواهدشد به سمت اطلاعات به روز حرکت کند، باید تاکید کنم بروزرسانی اطلاعات باید اولویت اساسی باشد و این اتفاق نیازمند اصلاحات و ارتقاهای لازم است.
احمد علیجانپور رییس دانشگاه ارومیه نیز گفت: ارائه خدمات مراکر بهداشت و درمان علاوه بر حوزه دانشجویی، بر حوزه اساتید و کارکنان نیز اهمیت ویژه دارد و با توجه به این وظیفه خطیر برای سلامتی جامعه دانشگاهی، برگزاری این گردهماییها برای ارتقای دانش و بحث و گفت و گو در خصوص شیوهها و راهکارهای جدید ضروری است و تلاش ما توجه به سلامت جسمی و سلامت روحی و روانی دانشجویان و جامعه دانشگاهی کشور است.
در ادامه علیجانپور به موضوع تعطیلی مراکز مشاوره و درمانگاهی در ۲ سال اخیر بخاطر کرونا اشاره و افزود: بعد از بازگشایی دوباره دانشگاهها، علاوه بر مسائل معمول به عنوان وظیفه ذاتی درمانگاهها و مراکز مشاوره، بحث کرونا نیز مورد توجه است.
او در خصوص درمانگاه دانشگاه ارومیه نیز گفت: این مرکز طی فعالیت ۱۵ساله خود بدون مجوز قطعی و فقط با موافقت اصولی فعال بود و در ۶ ماه اخیر با همراهی دکتر جوادی مسائل و پیش نیازها مرتفع و مجوز درمانگاه شبانهروزی اخذ شد و اکنون با نیروهایی چون ۶ پزشک عمومی، ۳ پرستار، ۲ پزشک متخصص زنان و داخلی و ۲ راننده و یک آمبولانس به صورت شبانه روزی در حال ارائه خدمت است ضمن اینکه مرکز مشاوره نیز با حضور ۹ مشاور در حد ارشد و دکترا در حال فعالیت است و خدمات خود را علاوه بر مرکز در خوابگاهها ارائه میدهند.
رئیس دانشگاه ارومیه با تمجید از فعالیتهای صورت گرفته در این مرکز گفت: با توجه به اینکه بعد سلامت جسم و روح دانشجویان نیازمند پشتیبانیهای جدی است، مشکلات جسمی و روحی در بین آحاد دانشجوها نیازمند شناسایی و غربالگری اساسی است و با دانستن این موضوع که این قشر به عنوان عزیزدردانههای خانواده خود محسوب میشوند و به صورت امانت در دانشگاه ضور دارند، سلامتی آنها بسیار مهم و با اهمیت است.
در حاشیه این گردهمایی، سامانه سام hse با هدف گسترش فرهنگ hse رونمایی شد.
به گفته بهمن آبادی معاون پژوهشکده سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیر، این سامانه در اصل شبکه اجتماعی برای دانشجوبان دانشگاهها است که با مشارکت دانشجوها برای بالابردن فرهنگ hse فعالیت خواهدداشت.
قرار است طی دو روز در این گردهمایی ۶ کمیسیون تخصصی «بررسی آئین نامه سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاهها»، «HSE»، «ایدز»، «تغذیه»، «بیماریهای شایع جوانان» و «چالشهای درمان در دانشگاهها» نیز برگزار شود.