خبرگزاری کار ایران

در گفت‌و‌گو با ایلنا مطرح شد:

ذخیره‌سازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب در ۷۵۰ مخزن برای مواقع بحرانی/ سرانجام جابجایی درختان در موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

ذخیره‌سازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب در ۷۵۰ مخزن برای مواقع بحرانی/ سرانجام جابجایی درختان در موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
کد خبر : ۱۲۲۰۴۲۳

مدیر عامل سازمان بوستان ها و فضای سبز تهران گفت: در ۷۵۰ منبع ذخیره آب نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب برای مواقع بحران ذخیره کرده ایم.

«علی محمد مختاری» مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به سوالی درباره‌ عدم همکاری وزارت نیرو در تامین پساب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز شهر تهران گفت: با وزارت نیرو قراردادی داریم، اما وزارت نیرو است که باید منابع آبی را تامین کند و جایگزین منابع آبی ما کند. وقتی چاهی را از رده خارج می‌کنیم و دیگر از آب شرب برای آبیاری استفاده نمی‌کنیم می‌خواهیم پساب را جایگزین آب‌های زیرزمینی کنیم و وظیفه وزارت نیرو است که این پساب را به ما بدهد. ما هزینه آن را هم پرداخت می‌کنیم، چرا که این گیاهان سرمایه طبیعی و ملی ما هستند و با توجه به شرایط آب و هوایی تهران وجود آن‌ها ضروری است و همه‌ی ارگان‌ها موظف هستند که در این زمینه همکاری کنند. 

او با تاکید بر استفاده از گونه‌های مقاوم به کم آبی در شهر تهران گفت: سازمان‌ها نیز موظف هستند در زمینه تامین پساب‌های تصفیه شده به ما کمک کنند و در جاهایی که چاه‌ها را از رده خارج می‌کنیم پساب را در اختیار ما بگذارند. 

مختاری با اشاره به آمار آبیاری فضای سبز تهران به صورت مکانیزه گفت: الان ۷۰ درصد فضای سبز تهران به صورت مکانیزه و با آبیاری قطره‌ای و بارانی آبیاری می‌شوند تا در مصرف آب به ویژه در تابستان و بهار صرفه جویی شود. 

مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که ۴۰۰ حلقه چاهی که برای آبیاری فضای سبز پایتخت استفاده می‌شوند، چقدر از آب زیرزمینی تهران را شامل می‌شوند؟ گفت: در حال از رده خارج کردن چاه‌های زیرزمینی هستیم و ۱۰۳ چاه را از رده خارج کردیم و اگر پساب را دریافت کنیم دیگر از منابع آب زیرزمینی استفاده نمی‌کنیم. 

او ادامه داد: ما نزدیک به ۷ میلیون مترمکعب از آب چاه‌ها برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌کردیم که پساب جایگزین آن‌ها شده و ۷ میلیون مترمکعب در دست اقدام است و تا یک ماه دیگر اضافه می‌شوند و ۱۴ میلیون مترمکعب می‌شود. در مناطقی که کمبود آب داریم از پساب استفاده می‌کنیم. همچنین سال‌هاست که آب‌های جاری و نزولات آسمانی را ذخیره می‌کنیم. 

مختاری گفت: در ۷۵۰ منبع ذخیره آب نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب برای مواقع بحران ذخیره کرده ایم. سعی داریم تا افق ۱۴۱۰ براساس قراردادی که با وزارت نیرو منعقد شده این وزارتخانه به ما پساب تحویل دهد و هرجایی که به ما پساب بدهند فورا آن را جایگزین آب خام می‌کنیم. 

مختاری در واکنش به جابجایی درختان توسط شهرداری منطقه یک در محله چیذر اظهار کرد: گزارشی رسید مبنی بر جابجایی درخت و دستور بررسی دادم تا ببینیم در چه قسمتی این اتفاق افتاده و اگر صحیح باشد از طریق مراجع ذی صلاح برخورد قانونی می‌شود. دستور شهردار تهران است که در زمینه حفظ و حراست از فضای سبز و گونه‌های گیاهی تابع قانون باشیم. 

مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران با اشاره به لزوم وجود مجوز در جابجایی درختان اظهار کرد: جابجایی درخت و مجوز جابجایی باید در فصل خواب درخت انجام شود و الان فصل جابجایی نیست. اگر کسی بدون مجوز این کار را انجام دهد اقدامی غیرمجاز است و تنها براساس مجوز کمیسیون ماده ۷ که قانون مشخص کرده مجوز جابجایی صادر می‌شود که آن هم در فصل مناسب است. بنابراین در صورتی که جابجایی خارج از این مجوز باشد توسط مراجع قضایی با آن برخورد می‌شود. 

او درباره سرانجام رسیدگی به موضوع جابجایی درختان در موسسه ژیوفیزیک دانشگاه تهران گفت: همچنان مسئله در دست رسیدگی است. به دانشگاه تاکید شد که جابجایی باید در فصل مناسب باشد و آن‌ها نیز قبول کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز