متخصص کودکان:
بخشهای پی آی سی یوی پر از کودکان مبتلا به امیکرون است
متخصص کودکان و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: با توجه به گستردگی امیکرون و سرعت انتشار آن، این ویروس می تواند قربانیان بیشتری بگیرد.
به گزارش ایلنا، «ناصر کلانتری»، متخصص کودکان و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه در انتهای الوند، اظهار کرد: تفاوت امیکرون با دیگر سویهها این است که کودکان هم درگیر میشوند. هیچ گروه سنی از سویههای کرونا مصون نبودند اما شیوع این بیماری بیشتر در بین بزرگسالان بود و اما کودکان دومین گروهی هستند که درگیر امیکرون میشوند.
وی ادامه داد: متاسفانه با توجه به ساده انگاری و سهل انگاری خانوادهها در قبال امیکرون به دلیل برخی اظهارات در وسایل ارتباط جمعی مختلف، نگرانیها نسبت به این بیماری کمتر شده است. متاسفانه مردم بچهها را به مهدکودک میفرستند و سیستم هم مدارس را باز میکند.
متخصص کودکان و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: شاید شدت علائم امیکرون کمتر باشد اما کشندگی و عارضه امیکرون بالاست و شیوع این بیماری نیز بسیار بیشتر است که این گستردگی میتواند آمار مرگ و میر را افزایش دهد.
کلانتری ادامه داد: بخشهای پی آی سی یوی ما پر از کودکان مبتلا به امیکرون است. در یکماه اخیر بیش از نیمی از کودکان مراجعه کننده به من با علائم اومیکرون هستند و اغلب والدین آنان نیز علائم حداقلی امیکرون را دارند.
به گفته وی، در بخش کووید ناقلان بیعلامت داریم و کودکان نیز میتوانند جز این گروه باشند.
متخصص کودکان و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی توضیح داد: مردم در کوچه و بازار شاید ماسک بزنند که آنهم استاندارد نیست و مدتها از مصرف آن گذشته است. در دورهمیها هم که رعایتها انجام نمیشود و اغلب در خانه تهویهای وجود ندارد و در دوماه اخیر بیشترین میزان ابتلا در دورهمیهای خانوادگی بوده است. توصیه میکنم این را رعایت کنند و منزل یکدیگر نروند ودر نهایت با ماسک به مهمانیهای خود بروند و پنجرهای را باز بگذارند.
کلانتری اظهار کرد: اگر بچهای بدون هیچ علامت قبلی به یکباره با تب از خواب بیدار شد احتمال انفولانزا بیشتر است و این بیماری حاد شروع میشود. بیشتر بدن درد و سردرد و تب بالا را درآنفولانزا داریم.
وی گفت: امیکرون و سرماخوردگی شبیه هم هستند با ابریزش شروع میشوند و بچه مبتلا به امیکرون معمولا کسالت بیشتری دارد و اشتهایش کم میشود و البته این ۱۰۰ درصد نیست. بدن درد در امیکرون برای کودک بیشتر است و والدین باید به این مورد دقت کنند.
متخصص کودکان و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی افزود: در کووید ۱۹ گاه علائم گوارشی بین بچهها رخ میدهد اما در سرماخوردگی اینگونه نیست. در هر دو حالت بهتر است هرعلائمی دیدیم فکر کنیم امیکرون است و تا دو هفته قرنطینه کنیم. طول دوره بیماری در کودک تا ۱۰ روز هم هست اما میانگین زمان بیماری ۳ هفته است. در سرماخوردگی کودک نهایت پس از ۵ روز تبش قطع میشود اما در امیکرون حالت زیگزاکی است.