مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خبر داد:
طراحی الگوی ورزشی بومیسازی شده بر اساس مبانی طبایرانی
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تدوین الگوی ورزشی بومی بر اساس مبانی طب ایرانی خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از وبدا، نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ورزش در طب ایرانی یکی از مهمترین اصول ششگانه حفظ سلامتی است؛ گفت: حکمای بزرگ طبایرانی همچون بوعلی سینا، حکیم جرجانی، عقیلی شیرازی و علاءالدوله رازی ورزش را مهمترین عامل حفظ و ارتقاء سلامتی برشمردهاند.
وی افزود: در صورتی که ورزش به صورت اصولی و صحیح انجام بگیرد مقوّی و اصلاح کننده بدن است. در منابع طب ایرانی علاوه بر توصیه کلی به ورزش در خصوص مبانی و اصول ورزش، نوع، زمان و میزان ورزش و اقدامات قبل و بعد از آن نیز توصیههایی وجود دارد.
حسینی یکتا اظهار داشت: کارگروه ورزش دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت به دلیل اهمیت ورزش در سلامت مردم، از سال گذشته تاکنون طراحی و تدوین الگوی ورزشی بومیسازی شده بر اساس مبانی طبایرانی را در دست تهیه دارد. این کارگروه متشکل از متخصصین طب ایرانی و متخصصین مرتبط با حوزه ورزش میباشد که با نگاهی جامع و با در نظر گرفتن تمام زوایای این موضوع، همچنین با احاطه بر هر دو حوزه دانش طب ایرانی و طب رایج، این مهم را در دستور کار دارد.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان این که در طبایرانی، سلامت روح و روان به اندازه سلامت جسم در حفظ تندرستی افراد نقش دارد، تصریح کرد: حکمای بزرگ ما همچون ابنسینا ورزشی را مناسب میدانند که علاوه بر جسم، بعد روحانی را نیز در نظر بگیرد؛ لذا الگوی ورزشی بومی ما نیز بر همین اساس طراحی و تدوین شده است و جنبههای ملی، مذهبی و حماسی مرتبط با تمدن کشور عزیزمان هم در آن قرار داده شده است.
وی افزود: این الگوی ورزشی، کوتاه مدت و بدون نیاز به امکانات طراحی شده تا همه افراد با شرایط جسمی، مزاجی و شغلی مختلف بتوانند در بین کارهای روزانه و در هر زمان و مکانی بتوانند آن را انجام دهند.