تفاهمِ فدراسیون فوتبال و سازمان حفاظت محیطزیست/ از هایدگر تا کانت و سهراب سپهری در مورد فوتبال سخن گفتهاند
فدراسیون فوتبال و سازمان حفاظت محیط زیست برای پرداختن به مسوولیت اجتماعی و حفظ محیط زیست تفاهم کردند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معاون آموزش و مشارکتهای مردمی با اشاره به ظرفیت موجود در حوزه فوتبال و نیازهای سازمان حفاظت محیط زیست، بر نابودی تمدنها در پیعدم حفظ محیط زیست، تاکید کرد: با اهمیت مقوله فوتبال کاملا آشنا هستیم و میخواهیم پیوندی بین دو مقوله فوتبال و محیط زیست ایجاد کنیم تا از یک سو سازمان حفاظت محیط زیست از بستر ارزشمند فوتبال بهره ببرد و از سوی دیگر فدراسیون، بیش از پیش به مسوولیت اجتماعی خود بپردازد و نشان دهد علاوه بر لذت و تفریح، به کارهای عام المنفعه نیز توجه دارد.
نورالله مرادی با اشاره به اینکه یک مسابقه فوتبال در جام جهانی برابر است با اینکه اسم یک کشور، ۱۸۰ دقیقه در شبکههای ملی، بین المللی، محلی و در کل فضای مجازی مطرح شود، گفت: فوتبال بستر فوقالعادهای است همچنان که فلاسفه و داستاننویسان از هایدگر تا کانت و سهراب سپهری نیز درمورد فوتبال سخن گفته اند. فوتبال زبان جهانی است و شاهدیم که مقوله فوتبال وارد حوزههای مختلف چون فلسفه و محیط زیست شده است.
وی با اشاره به تاثیرگذاری گسترده فوتبال، تصریح کرد: آقای دکتر عزیزیخادم، رییس فدراسیون فوتبال تاکید داشتند که این اتفاق بیافتد و مقرر شد نشستی داشته باشیم تا با همکاری فدراسیون فوتبال و سازمان حفاظت محیطزیست، اتفاق خوبی برای کشور بیافتد.
وی افزود: در گفتگوهایی که با آقای عزیزی خادم، رئیس فدراسیون فوتبال داشتیم تأکید شد تا کارگروهی مشترک بین سازمان حفاظت محیطزیست و فدراسیون فوتبال برای پیشبرد اهداف تشکیل شود.
ایجاد کارگروه مشترک بین فدراسیون فوتبال و سازمان حفاظت محیطزیست
در ادامه محمود عبایی، مشاور امور راهبردی و پژوهشی فدراسیون فوتبال خطاب به مسئولین سازمان حفاظت محیطزیست، گفت: در کنار شما هستیم و دست شمارا به گرمی میفشاریم.
وی افزود: فوتبال یک ابر پدیده است که میتوان پس از دوران پستمدرن برای آن قالب جدیدی را تعریف کرد. همچنین میتواند اثرات مفید ملی - اجتماعی داشته باشد. فوتبال در ایران و جهان جایگاهی خاص دارد و تا حدی میتواند عامل انسجام بین اقوام باشد.
عبایی بابیان اینکه ملت ما به دلیل تحریمهای ظالمانه نشاط اجتماعی خود را ازدستداده است، یادآور شد: فوتبال میتواند تا حدودی این شرایط را جبران کند. ما بهعنوان اعضای کوچک جامعه فوتبال، به اهمیت آن واقف وامانت دار این سرمایه اجتماعی هستیم؛ با توجه به رویکرد رئیس فدراسیون فوتبال، علاقهمندیم این سرمایه اجتماعی را با دیگر سرمایههای اجتماعی پیوند دهیم تا برای کشور خیروبرکت داشته باشد.
مشاور امور راهبردی و پژوهشی فدراسیون فوتبال اظهار کرد: سبک زندگی مردم ایران بهگونهای است که منابع آب، خاک و هوا اتلاف میشود چراکه الگوی مصرف ما گرفتار مشکلات اساسی است بنابراین در ارتباط با منابع آلاینده، فضای سبز، آب، خاک، هوا و… نیاز به آموزش حس میشود؛ این کار را میتوان از طریق فوتبالیستها، برنامه و جوایز یا تولید فیلم و کلیپ که قهرمانان فوتبال در آن حضورداشته باشند و سبک جدیدی از زندگی را ارائه دهند، انجام داد.
در پایان این نشست مقرر شد کارگروهی ویژه در خصوص همکاریهای مشترک سازمان حفاظت محیطزیست و فدراسیون فوتبال تشکیل و مصوبات و تصمیمات کارگروه بهدقت اجرایی شود؛ همچنین تفاهمنامه مشترک میان سازمان حفاظت محیطزیست و فدراسیون فوتبال به امضای روسای هر دو مجموعه برسد.
گفتنی است در این جلسه مسئولان فدراسیون فوتبال، معاون آموزش و مشارکتهای مردمی، مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی و مسئولیت اجتماعی و رئیس مرکز آموزش محیطزیست و تربیت محیطبان سازمان حفاظت محیطزیست حضور داشتند.