خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی:

«برنامه محوری» جایگزین «کتاب محوری» می‌شود

«برنامه محوری» جایگزین «کتاب محوری» می‌شود
کد خبر : ۱۱۵۰۶۶۳

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: «برنامه محوری» را جایگزین «کتاب محوری» کنیم اما باید توجه داشته باشیم که به هیچ عنوان از کتاب خداحافظی نخواهیم کرد و کتاب در برنامه معنا پیدا خواهد کرد.

به گزارش ایلنا، حسن ملکی در نشست شورای هماهنگی و پیگیری اقدامات تحولی بر لزوم توجه به خِرَدورزی در اقدامات پیش رو تأکید و اظهار کرد: ما در مسیر و مدار تحول قرار داریم؛ لذا باید خود را با بخشی از این روند سازگار کنیم اما از سوی دیگر باید برای مواجهه منطقی و بومی با این امر آماده شویم. بدیهی است که امروز دانش آموزان در عرصه فناوری نسبت به معلمان خود پیشتاز هستند و باید به آن توجه کنیم.

وی درباره اقدامات ضروری در دوران پساکرونا، گفت: یکی از اقدامات این است که هر چه سریعتر از تجربیات سایر کشورها مطلع شویم. نکته دوم این است که در تدوین برنامه پساکرونا از ظرفیت بیرون از سازمان و وزارتخانه نیز استفاده کنیم و نظرات نخبگان و اقداماتی که انجام شده را نیز، داشته باشیم و از آن مطلع شویم.

ملکی تصریح کرد: مسأله دیگر تقویت مهارت معلمان در جهت آموزش‌های ترکیبی است و در این امر تردیدی نیست زیرا این مساله جزو زیرساخت‌هاست و در این راستا باید هیأت اندیشه ورز را فعال‌تر کنیم و از این بخش بهره برداری پررنگ‌تری داشته باشیم.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم «برنامه محوری» را جایگزین «کتاب محوری» کنیم اما باید توجه داشته باشیم که به هیچ عنوان از کتاب خداحافظی نخواهیم کرد و کتاب در برنامه معنا پیدا خواهد کرد. در این میان باید الگویی که تعریف می‌شود، منعطف و بومی باشد البته آنچه که کشورهای دیگر انجام می‌دهند به عنوان تجربه استفاده خواهد شد اما آنچه که طراحی می‌شود باید مختص خود ما باشد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی بر لزوم توجه به اصول سلبی در این مسیر تأکید و عنوان کرد: در این مسیر نباید به بهانه بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات، آموزش‌های سنتی خود را تضعیف کنیم و باید توجه کنیم که اعتبارزدایی از آموزش‌های سنتی سم است. و در نظر داشته باشیم که صرفاً از فناوری برای محقق شدن «فلسفه اسناد تحولی» استفاده خواهیم کرد.

ملکی افزود: باید برنامه درسی «یادگیری ترکیبی» را در معنای درست کلمه مورد استفاده قرار دهیم که به معنای ترکیب دو سبک آموختن است. در این مسیر باید سبکی که فضای مجازی ایجاب می‌کند و سبکی که فضای سنتی به دنبال دارد را ترکیب کنیم. در پساکرونا هم ابزار ارتباطات و هم فضای سنتی وجود دارد لذا باید به چگونگی این امر بیاندیشیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز