بررسی دوباره پرونده رپر معروف در دادگاه
پرونده رپر معروف در شعبه هشتم دادگاه کیفری یک استان دوباره بررسی شد.
به گزارش ایلنا، ۲۴مرداد سال۹۶، مأموران کلانتری ۱۴۵ ونک از مرگ مشکوک مرد ۶۶ساله به نام هوشنگ در بیمارستان فیروزگر تهران مطلع شدند. بعد از تحقیقات اولیه مشخص شد جسد متعلق به ناپدری خواننده رپ به نام حمیدرضا امیری صفت معروف به حمید صفت است که در جریان درگیری با وی مصدوم و به بیمارستان منتقل شده است.
با انتقال جسد به پزشکی قانونی حمید به عنوان مظنون به قتل بازداشت شد. او در جریان بازجوییها جرمش را انکار کرد و مدعی بود قتل عمدی نبوده است. صفت درباره این ماجرا گفته بود: «روز قبل از حادثه برادرم که مقیم امریکاست تماس گرفت و گفت با مادرم تماس گرفته است اما حال مادرم خوب نبوده و از شوهرش گلایه داشته است. به خاطر نگرانی برادرم به خانه مادرم رفتم که متوجه شدم پدرخواندهام هوشنگ بار دیگر مادرم را کتک زدهاست. او شب قبل نیز مادرم را مقابل چشمان مهمانانهای آلمانیاش کتک زده بود. همین باعث درگیری ما شد. در آن درگیری هوشنگ به آشپزخانه رفت و می خواست با چاقو حمله کند به همین خاطر برای ترساندن او گلدانی برداشتم و به دیوار کوبیدم. سپس با دستم چند ضربه به سرش زد اما ضربه دیگری به سر و صورت او نزدم.»
بعد از اظهارات متهم وی بنا به نظر پزشکی قانونی که علت فوت را خونریزی و آسیب مغزی بر اثر اصابت جسم سخت اعلام کرده بود راهی زندان شد اما با اعتراض وکیل متهم او با قرار وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. بعد از آزادی متهم پرونده بار دیگر به هیئت ۹نفره پزشکی قانونی فرستاده شد تا اینکه کارشناسان اعلام کردند عمل متهم به نوعی کشنده نبوده و بیماری مقتول نیز در مرگ او نقش داشته است.
با اعلام این نظریه، پرونده به دادگاه کیفری یک استان تهران ارسال شد، اما با اعتراض دوباره اولیایدم پرونده به دادسرای امور جنایی منتقل سپس به دستور قاضی ساسان غلامی، بازپرس شعبه سوم دادسرای امور جنایی به هیئت ۱۱نفره پزشکی قانونی فرستاده شد تا اینکه کارشناسان طی گزارشی نقش بیماری مقتول در قتل را تأیید کردند. به این ترتیب کیفرخواست بنا به ماده۲۹۰ قانون مجازات اسلامی مبنی بر اینکه اگر کسی آگاهی داشته باشد که فرد بیمار است و با او درگیر شود، گرچه عمل نوعاً کشنده نباشد، به اتهام قتل عمد در ۱۰۰صفحه تنظیم و صادر شد.
محاکمه اول و صدور حکم قصاص
متهم بعد از صدور کیفرخواست در اولین جلسه رسیدگی به پرونده مقابل هئیت قضایی شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران قرار گرفت. جلسه اول به دلیل قرائت طولانی کیفرخواست به روز بعد موکول شد. در روز دوم رسیدگی به پرونده، هئیت قضایی قبل از شروع جلسه برای بررسی نظریه پزشکی قانونی و ویدئو اسکن مقتول با پزشک فوق متخصص جلسه ای تشکیل دادند. بعد از اتمام آن جلسه رسمیت جلسه محاکمه اعلام سپس یکی از پسران مقتول در جایگاه قرار گرفت و درخواست قصاص کرد.
در ادامه متهم در جایگاه قرار گرفت و با انکار جرمش به سئوالات هئیت قضایی پاسخ داده و از خودش دفاع کرد. وی در این باره گفت: «ضربات کشنده نبود. روزی که بازداشت شدم قرار شد مادرم به آنجا احضار شود. نمیخواستم او به آن مکان بیاید این شد که ضربات سخت با دستم را قبول کردم.»
متهم در آن جلسه بنا به درخواست نماینده دادستان مبنی بر تشدید قرار بازداشت موقت، به دستور هئیت قضایی بازداشت و راهی زندان شد. سپس با حکم قضایی به قصاص محکوم شد.
نقض حکم قصاص و محاکمه دوم
این حکم با اعتراض وکلای متهم به دیوان عالی کشور فرستاده شد تا اینکه رأی صادره از سوی شعبه ۳۹ دیوان نقض و به شعبه همعرض ارجاع داده شد. به این ترتیب پرونده بار دیگر روی میز هئیت قضایی شعبه هشتم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی رحمانیان قرار گرفت. بعد از اعلام رسمیت جلسه، نماینده دادستان متن کیفرخواست را قرائت کرد. سپس وکیل اولیای دم در غیاب آنها بار دیگر درخواست قصاص کرد.در ادامه متهم که از زندان به دادگاه اعزام شده بود در جایگاه قرار گرفت. او درباره اتهامش گفت: «قتل عمدی را قبول ندارم. من در آن درگیری ناپدری ام را هل دادم و ضرباتی که به او وارد شد کشنده نبود.»
قاضی پرسید: آیا از سابقه بیماری های ناپدری ات اطلاع داشتی؟
متهم پاسخ داد: خیر. باور کنید نمی دانستم از داروهای خاص استفاده میکند. هوشنگ هشت ماه از سال را در آلمان زندگی می کرد و من اطلاعی از جزئیات زندگی او نداشتم. من و او رابطه خوبی با هم داشتیم. با هم به رستوران و تفریح می رفتیم. حتی چند روز قبل از این ماجرا او برایم تولد گرفت و با این که بیماری قند داشت از کیک تولدم خورد. ولی آدم درون گرایی بود و هیچ وقت از بیماری هایش صحبت نمی کرد و بروز نمی داد.
او در ادامه گفت: گاهی اوقات همراه هوشنگ به باشگاه می رفتم. چند باری دیده بودم که با دستگاه قند خونش را اندازه می گیرد اما از دیگر بیماریهایش اطلاعی نداشتم حتی نمی دانستم بیماری هپاتیت C دارد.
قاضی با پرسش درباره بیماری ناپدری متهم پرسید: از عمل فنر قلب او چطور؟ مطلع بودی؟
متهم در پاسخ به این سوال گفت: خیر. فقط روزی متوجه شدم او از آلمان تماس گرفته و با مادرم صحبت می کند. بعد گوشی را گرفتم و حالش را پرسیدم که گفت خوبم و فقط کمی ناراحتی قلبی دارم و رفته ام پیش دکتر. بیشتر از این توضیحی نداد. بعد از حادثه و در روزهایی که بیمارستان بود از مادرش شنیدم که عمل قلب کرده بود و داروهای خاص مصرف می کرد.
قاضی مجددا پرسید: آیا از اختلاف او با مادرت خبر داشتی؟
متهم پاسخ داد: هوشنگ مردی تندخو و عصبانی بود به همین خاطر آنها با هم اختلاف داشتند اما اختلاف آنها مانند هر زن و شوهر دیگری خیلی جدی نبود. من همیشه در بحث آنها سعی می کردم به مادرم تذکر بدهم اما هرگز به خودم اجازه نمی دادم به ناپدری ام تذکر بدهم بلکه از او خواهش می کردم که کمی آرام باشد. مهریه مادرم ۱۴ سکه بود و اگر آنها اختلاف شدیدی داشتند و مقتول از زندگی با مادرم خسته شده بود می توانست به راحتی مادرم را طلاق بدهد.
قاضی درباره ورزش حرفه ای متهم هم پرسید: آیا شما به صورت حرف ای ورزش می کردید؟
متهم در ادامه پاسخ داد: خیر. قبل از حادثه به خاطر سلامتی و لاغری مشغول ورزش بودم. در جلسه دادگاه قبلی هم گفتم که ورزش بوکس را بعد از آزادی از زندان به صورت حرفهای شروع کردم.
قاضی گفت: شما چند سال را همراه پدرخوانده و مادرت زندگی کردی ؟
متهم با اشاره به این موضوع گفت: در ده سال زندگی مشترک مادرم با مقتول، من ۵ سال اول را با پدرم زندگی کردم سپس سه سال با مادرم و ناپدری ام. اما این دو سال آخر زندگی مستقلی داشتم و تنها بودم.
قاضی ادامه داد: آیا مقتول بعد از درگیری با شما سرحال بود یا روی زمین افتاده بود؟
متهم تصریح کرد: او سر حال بود. ما به اصرار دخترش خانه را ترک کردیم. بعد از اینکه مادرم را به خانه پدربزرگم بردم ساعتی بعد تماس گرفت و گفت مقتول در بیمارستان است. در گزارشات بود که متوجه شدیم او با پای خودش تا پای ماشین اورژانس رفته بود و قبل از آن نیز ساعتی با همسایه ها صحبت کرده بود.
متهم در آخر گفت: «باور کنید من و مقتول رابطه خوبی داشتیم و هیچ انگیزه ای برای قتل او نداشتم. چهار سال است به خاطر کش و قوس های پرونده بازداشت هستم و جوانی ام هدر می رود. باور کنید حقیقت را گفته-ام.»
در پایان هئیت قضایی ادامه جلسه را برای استعلام از کارشناسان پزشکی قانونی به تاریخ دیگری موکول کرد.