خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

اعلام میزان عوارض واکسن برکت/ ایمنی ۸۰ درصدی برای افرادی که تاکنون کرونایی نشدند/ امکان تولید ماهانه یک و نیم تا سه میلیون دز

اعلام میزان عوارض واکسن برکت/ ایمنی ۸۰ درصدی برای افرادی که تاکنون کرونایی نشدند/ امکان تولید ماهانه یک و نیم تا سه میلیون دز
کد خبر : ۱۰۸۳۹۱۶

مجری مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا گفت: طبق نتایجی که به دست آوردیم، واکسن کوو ایران برکت، بیش از ۸۰ درصد افرادی را که قبلا با ویروس در ارتباط نبودند را در برابر انواع خفیف و شدید بیماری کرونا ایمن می‌کند.

«محمدرضا صالحی» مجری مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به وضعیت روند فازهای واکسن برکت ساخت داخل، بیان کرد: واکسن کوو ایران برکت تقریبا فاز یک را کامل به پایان رسانده، برای فاز دو هم تقریبا می‌توان گفت که در حد نتایج اولیه به پایان رسیده است، هرچند که نتایج نهایی را باید آماده کنیم، اما نتایج اولیه خیلی امیدوارکننده بوده است.

وی ادامه داد: این نتایج چه از نظر ایمنی‌زایی بالا و چه از نظر بی‌ضرر بودن خوب بوده و ما حدس می‌زنیم، طبق نتایجی که به دست آوردیم این واکسن موفقیت‌آمیز باشد و بیش از ۸۰ درصد افرادی را که قبلاً با ویروس در ارتباط نبودند را در برابر انواع خفیف و شدید بیماری ایمن کند.

صالحی در مورد عوارض واکسن افزود: در واقع میزان عوارضی که واکسن داشته، کمتر از ۲۵ درصد در افراد بوده که همه‌ی عوارض هم از نوع خفیف بوده است و عارضه‌ی متوسط یا شدید گزارش نشده است.

وی ادامه داد: الان در میانه‌های فاز ۳ هستیم که بیش از ده هزار داوطلب در این مرحله واکسن یا واکسن نما را دریافت کردند، مجموع داوطلب‌های فاز ۳، ۲۰ هزار نفر هستند که نیمی از آنها واکسن دریافت کردند.

صالحی گفت: خوشبختانه شرایط به خوبی پیش می‌رود و فکر می‌کنم ظرف دو هفته‌ی آینده بقیه شهرستان‌ها را برای مطالعه اضافه کنیم، در همین راستا دو روز گذشته هم استان البرز را اضافه کردیم.

مجری مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا در رابطه با دپوی مقداری از تولیدات واکسن برکت، افزود: در رابطه با دپو باید بگویم، که شرکت ایران برکت، امکانات تولید انبوه واکسن را فراهم کرده و دوستان در ایران برکت موفق شدند تا ظرفیت حدود یک و نیم میلیون دز را تولید کنند و کنار بگذارند، اما استفاده از این یک و نیم میلیون دز نیازمند این است که نتایج نهایی آن تایید شود.

وی گفت: وزارت بهداشت بر اساس نتیجه‌ای که ما اعلام می‌کنیم تصمیم می‌گیرد که واکسن ایران برکت به سبد واکسیناسیون کشوری اضافه شود.

صالحی در مورد شرایط نگهداری واکسن ایران برکت ادامه داد: واکسن ها بر اساس پلتفرم‌های مختلف نگهداری‌‌های متفاوتی دارند، به طور مثال واکسن فایزر در یخچال‌هایی با دمای منفی ۶۰ درجه سانتی‌گراد باید نگهداری شود، حال واکسن سینوفارم یا برکت نیاز به دمای بسیار سرد ندارد و در دمای یخچال بین ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد قابل نگهداری هستند و از این نظر مشکلی برای نگهداری واکسن‌های دپو شده نخواهیم داشت.

وی با اشاره به اثربخشی واکسن در برابر جهش‌های ویروسی، بیان کرد: بررسی بر روی جهش ویروس و مقاومت واکسن کم کم در دنیا در حال انجام شدن است، به طور مثال اخیرا در مورد واکسن آسترازنیکا مقاله‌ای معتبر منتشر شد که نشان داده بود این واکسن در برابر ویروس آفریقایی خیلی قوی نیست.

صالحی افزود: طبق بررسی که ما انجام دادیم واکسن در برابر ویروس ووهان و بریتانیایی موثر است و در مورد سایر جهش‌هایی که در دنیا اتفاق می‌افتد مثل هندی، آفریقایی و برزیلی هنوز آزمایشی انجام ندادیم، چون دسترسی هم به آنها خیلی آسان نیست، اما به محض اینکه به این جهش‌ها دسترسی داشته باشیم روی آنها هم بررسی را انجام خواهیم داد.

وی در مورد تولید انبوه گفت: طبق چیزی که می‌دانم در حال حاضر امکان تولید در حد یک و نیم تا ۳ میلیون دز در ماه برای واکسن برکت وجود دارد و این میزان طبق گفته‌ی کارشناس‌های واکسن برکت در ماه‌های آینده بالغ بر ده میلیون دز خواهد رسید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز