مخدوش شدن کتیبه قاجاری چشمه علی با رنگ مو/کوتاهی در نگهداری از میراث تاریخی
عضو شورای شهر تهران گفت: کتیبه قاجاری موجود در چشمهعلی در شهر تاریخی ری روز گذشته توسط افرادی ناشناس با رنگ مو مخدوش شد و این نشان میدهد نگهداری از میراث تاریخی و هویتی ما چه اندازه درخطر هستند و تا چه اندازه در این مراقبت کوتاهی میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت نظری در جریان دویست و نودمین جلسه شورای شهر تهران در تذکری گفت: دیروز اتفاقی در یکی از کتیبههای تاریخی پایتخت افتاده که قلب هرکسی که دل در گرو هویت ایران دارد را به درد میآورد.
او با اشاره به مخدوش شدن کتیبه قاجاری موجود در چشمهعلی در شهر تاریخی ری روز گذشته توسط افرادی ناشناس با رنگ مو گفت: این نشان میدهد نگهداری از میراث تاریخی و هویتی ما چه اندازه درخطر هستند و تا چه اندازه در این مراقبت کوتاهی میشود.
نظری گفت: البته جای خرسندی است که این خرابکاری طبق گفته کارشناسان قابل ترمیم است، اما اگر اقدام جدی و اساسی برای محافظت از این آثار انجام نشود، نمیتوانیم هویت و میراث تاریخی خود را به نسلهای آینده منتقل کنیم و از این منظر تاریخ قطعا از ما به نیکی یاد نخواهد کرد.
او همچنین با اشاره به روز شوراها گفت: در آستانه نهم اردیبهشت ماه روز شوراها هستیم. 22 سال از آغاز به کار نهاد شورا در کشورمان میگذرد، اما شوراها هیچگاه به جایگاه واقعی خود نرسیدهاند. متاسفانه در تمام این سالها نهاد شورا از سوی دیگر قوا و دستگاهها تحت فشار و هجمه بوده و هربار که قانون شوراها اصلاح شد، از بخشی از اختیارات و توان نیمبند آن نیز کاسته شده است.
نظری ضمن ابراز امیدواری از اینکه به جایگاه شوراها توجه شود، گفت: با توجه به جایگاه شوراها صرف نظر از گرایشات و تفکرات سیاسی و اجتماعی، در دفاع از این نهاد 22 ساله مدنی در کشور همراه شوند. امیدوارم در آینده بتوانیم شاهد سه تحول در حوزه قوانین و مقررات باشیم.
عضو شورای شهر با اشاره به این تحولات گفت: نخست اینکه قانون شوراها با محوریت مدیریت یکپارچه شهری اصلاح شود. ضرورت اصلاح قانون شوراها بیشتر از تصویب قانونی مجزا با عنوان مدیریت یکپارچه شهری ایجاب میکند. دوم اینکه در قانون مندرس شهرداریها بازنگری شود و الزامات روزآمد اداره شهر در آن پیشبینی شود و سوم اینکه مرجعی اختصاصی برای تصویب مقررات شهری ایجاد شود. بیتردید شورای عالی استانها بهترین مرجع برای تصویب مقررات کلان شهری و روستایی است و با وجود موانع قانونی، از هرنظر بر هیات وزیران ارجحیت دارد.
او با اشاره به بیتوجهی رسانهها و فضاهای عمومی به روز شوراها گفت: همانطور که مستحضرید همه ساله هفتههایی مانند دولت، قوه قضاییه، ناجا و ... بسیار مورد توجه قرار میگیرد و به فرصتی تبدیل میشود تا دستاوردها و خدمات این دستگاهها به مردم اعلام شود. اما متاسفانه برای روز شوراها با دهها هزار عضو در سراسر کشور، اقدام رسانهای چندانی انجام نشده و نمیشود.
امیدوارم مجموعه روابط عمومیها در مدیریت شهری و نیز رسانههای مختلف اعم از صداوسیما، روزنامهها، خبرگزاریها و ... نسبت به این روز و حتی هفته شوراها حساسیت و توجه بیشتری داشته باشند. شاید ایجاد هفته شوراها، بتواند ذهنها را نسبت به این نهاد مدنی حساستر و روشنتر کند.