خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

احتمال برگزاری باقی کلاس‌های عملی در تابستان/ دانشجویان در صورت ابتلای خانواده‌شان به کرونا می‌توانند درخواست مرخصی دهند

احتمال برگزاری باقی کلاس‌های عملی در تابستان/ دانشجویان در صورت ابتلای خانواده‌شان به کرونا می‌توانند درخواست مرخصی دهند
کد خبر : ۱۰۶۵۴۶۷

مدیرآموزشی دانشگاه تربیت مدرس گفت: برای نیم‌سال جاری، یعنی نیم سال دوم ۹۹-۴۰۰ اگر شرایط مهیا باشد در تابستان برنامه‌ریزی برای برگزاری سایر کلاسهای عملی باقیمانده در نظر خواهیم گرفت.

«مسعود موسوی شفائی» مدیرکل آموزش دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره شرایط ادامه فعالیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها بیان کرد: در برهه‌هایی که ویروس کووید۱۹ فروکش پیدا می‌کرد با هماهنگی مرکز بهداشت، دانشگاه تربیت مدرس و سطح‌بندی که آن‌ها تعیین می‌کردند، دروس عملی را برای دانشکده‌های مختلف سهمیه‌بندی می‌کردیم. 

وی توضیح داد: ما دروس دانشجویانی که واحد عملی داشتند را به این ترتیب برنامه ریزی کردیم که در یک بازه بین دو هفته تا ۲۰ روز تحت نظارت مرکز بهداشت و با رعایت پروتکل‌ها مجوز حضور در خوابگاه برای آن‌ها گرفته می‌شد. 

موسوی شفائی بیان کرد: پیش از عید توانستیم این کار را انجام دهیم که دروس عملی باقی مانده نیم سال دوم ۹۸-۹۹ را به اتمام برسانیم و دروس عملی نیم‌سال اول ۹۹-۱۴۰۰ دوره دکترا را توانستیم در بهمن ماه برگزار کنیم. بعد از آن دروس عملی کارشناسی ارشد نیم‌سال اول ۹۹-۱۴۰۰ دانشکده‌های بزرگ دانشگاه تربیت مدرس را برگزار کردیم. 

مدیرآموزشی دانشگاه تربیت مدرس درباره دوره‌های آموزش عملی گروه‌های پزشکی گفت: طبق سهمیه‌بندی که داشتیم، بیشترین دروس عملی مربوط به دانشکده‌های پزشکی، هنر و معماری و کشاورزی است، زیرا اینها جمع بزرگی از دانشجویان بودند. از این رو یک بازه ۱۷ تا ۱۸ روزه را در نظر گرفتیم تا آن‌ها به صورت فشرده توانستند در خوابگاه‌ها با رعایت پروتکل‌ها حضور داشته باشند و دروس عملی‌شان برگزار شود. 

موسوی شفائی درباره دروس باقیمانده عملی که هنوز برگزار نشده‌اند، گفت: در حال حاضر دروس عملی که از نیم‌سال اول ۱۳۹۹.۱۴۰۰ باقی مانده مربوط به چند دانشکده‌ای است که تعداد دانشجوی کمتری داشتند، اما با توجه به شرایط فعلی امکان برگزاری کلاس عملی برای این تعداد وجود ندارد، بنابراین صبر می‌کنیم وقتی از شرایط قرمز بیرون آمدیم و مجوزها توسط مرکز بهداشت صادر شد با هماهنگی معاونت دانشجویی دوباره خوابگاه‌هایی به اینها داده شود و بتوانیم کلاس عملی را از سر بگیریم، اما فعلا منتفی است. 

وی تاکید کرد: در حال حاضر در این خصوص عقب افتادگی خاصی نداریم و دروس عملی نیم‌سال اول ۱۳۹.۱۴۰۰ برای حدود ۸۰ درصد دانشجویان را توانستیم برگزار کنیم، اما ۲۰ درصد از دانشجویان هم باقی مانده‌اند که عمدتا در مقطع کارشناسی ارشد هستند و یا دانشکده‌هایی که تعداد کمی دروس عملی داشتند. در اولین فرصت که شرایط اجازه دهد کلاس‌های عملی این گروه‌ها را هم برنامه ریزی می‌کنیم. 

مدیرآموزشی دانشگاه تربیت مدرس افزود: برای نیم سال جاری هم یعنی نیم سال دوم ۹۹-۴۰۰ اگر شرایط مهیا باشد در تابستان یک برنامه ریزی برای برگزاری سایر کلاس‌های عملی باقیمانده در نظر خواهیم گرفت. 

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به این که وضعیت قرمز یک هفته بعد از تعطیلات اعلام شد، خیلی از دانشجویان به خوابگاه‌ها برگشته بودند، آیا در حال حاضر دانشجویان در خوابگاه‌ها حضور دارند و یا به شهرهایشان برگشتند؟ گفت: خیر، هیچ دانشجویی در خوابگاه‌ها نیست و دروس عملی به صورت حضوری برگزار نشده است. 

موسوی بیان کرد: ما سه یا چهار مدل دانشجو داشتیم که با مجوز مرکز بهداشت حضور پیدا می‌کردند؛ برخی از دانشجویان در فاز پژوهشی هستند؛ یعنی روی کارهای پایان نامه و رساله‌شان در آزمایشگاه کار می‌کنند. این دسته از افراد در شرایطی که وضعیت قرمز نبود، تا پیش از عید حضور پیدا کردند و بعد از عید برگشت‌شان با مجوز معاونت پژوهشی بوده، ولی به محض این که شرایط قرمز شد معاونت پژوهشی اعلام ممنوعیت کرد و خوابگاه‌ها را تخلیه کردند. 

وی افزود: ما دروس عملی قبل از عید را تمام کرده بودیم و دانشجویی نداشتیم که بابت دروس عملی و آموزشی در فاز آموزشی در خوابگاه باشد به همین دلیل بازگشت دانشجو را به آن معنا نداشتیم و فقط دانشجویانی بودند که در فاز پژوهشی کار رساله انجام می‌دادند. به صورت طبیعی، دانشجویان بعد از تعطیلات فروردین ماه معمولا هفته اول به دانشگاه‌ها برنمی‌گردند و قبل از این که بخواهند برگردند شرایط این گونه اعلام شد، بنابراین تعداد کسانی که حضور داشتند هم کم بود و اکنون در خوابگاه دانشجویی نداریم. 

وی در پاسخ به این سوال تاکنون چه تعداد از دانشجویان درخواست مرخصی دادند و با چقدر از آن‌ها موافقت شد؟ گفت: در تمام طول سال ۱۳۹۹ و تا به حال روال کاری ما به این ترتیب بوده که اگر دانشجویی در مرحله آموزشی است و ترم مصوب دارد؛ در صورت ابتلا خودش یا خانواده می‌تواند درخواست مرخصی بدهد، اما اگر خودش گرفتار شده، باید اسنادش را به مرکز پزشکی ما بدهد. یا اگر به هر نوعی به اینترنت دسترسی ندارد می‌تواند نسبت مرخصی اقدام کند. در خصوص حذف ترم یا مرخصی بدون احتساب سنوات با نهایت همکاری برخورد شده است. 

مدیرآموزشی دانشگاه تربیت مدرس درباره شیوه مرخصی دانشجویان پژوهشی گفت: روال کار برای دانشجویانی که در فاز پژوهشی بودند بدین ترتیب است؛ در صورتی که استاد راهنما تایید کند دانشجو به خاطر شرایط کرونایی امکان دسترسی به آزمایشگاه نداشته یا محدودیت‌های کرونایی داشته و یا بیماری یا هر مشکل دیگری داشته است، استاد راهنما و مدیر گروه آن را تایید کنند. سپس تایید آن‌ها به دست معاونت پژوهشی دانشگاه خواهد رسید و معاونت پژوهشی دانشگاه، مدیریت پژوهشی و امور آزمایشگاه آن را تایید می‌کردند و ما هم فقط این سنوات را اعمال می‌کردیم؛ یعنی حتی یک مورد نداریم که کسی را برگردانده باشیم. 

موسوی شفائی در پایان و در خصوص میزان ابتلای دانشجویان این دانشگاه به کرونا بیان کرد: مرکز بهداشت دانشگاه ما به صورت هفتگی آمار ابتلای دانشجویان و کارکنان و اساتید را برای ما می‌فرستد، اما مسئول اعلام آمار در این زمینه رئیس مرکز بهداشت است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز