رئیس سازمان املاک شهرداری تهران در گفتوگو با ایلنا:
فریز املاکِ شهرداری در سامانه شهرسازی/ صدور پروانه روی برخی پلاکهای شهرداری!/سرانجام وضعیت مغایرت ۲۰ هزارتایی املاک در گزارش حسابرسی سال ۹۳
رئیس سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران درباره بازشماری املاک شهرداری تهران با بیان اینکه تقریبا حدود ۴۰ درصد بازشماری در سال گذشته انجام شد، گفت: در سال ۹۸ حدود دو هزار پرونده خوانده شد و در سال ۹۹ نیز بیش از ۲۴ هزار پرونده خوانده شده است
«محمد نادر محمد زاده» رئیس سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به سوالی درباره ثبت اسناد شهرداری تهران در قالب طرح کاداستر گفت: سال گذشته تفاهمنامهای با سازمان ثبت اسناد کشور بین شهرداری و این سازمان در قالب ۱۳ بند منعقد شد. این ۱۳ بند در سه بخش تقسیم بنده شده که یک بخش آن در جهت صیانت و حفاظت از املاک شهرداری است، یک بخش از آن در حوزه مستندسازی و تدقیق داراییهای شهرداری و بخش سوم تسهیل اموری است که مردم میتوانند از این فرایند اتفاق افتاده بهرهمند شوند و کارهای آنها سرعت و دقت بیشتری پیدا کند و از دوباره کاری جلوگیری شود.
محمدزاده ادامه داد: در بخش صیانت میتوانیم بگوییم ۱۰۰ درصد از بندهای تفاهمنامه اجرا شده است و تمام املاک شهرداری تهران در لایحههای ثبتی کشور و ثبت استان تهران استقرار پیدا کردهاند و تقریبا میتوانیم مطمئن باشیم برای هیچ ملکی از شهرداری تهران که تاکنون شناسایی شده است، بدون اینکه بررسی ملکی اتفاق افتد، نمیشود تعرض ثبتی صورت گیرد.
رئیس سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران افزود: در حوزه مستندسازی و تدقیق نیز این کار آغاز شده است و بخش قابل توجهی از اسناد تک برگی شده است و با روشهایی که در این تفاهمنامه قرار دارد، با پیشرفت هر مرحله سرعت کار افزایش مییابد.
او با بیان اینکه تسهیل امور مربوط به سامانه شهرسازی یکی از مهمترین بخشها بوده است، گفت: هم شهرداری تهران و هم ثبت اسناد یک سامانه مهم در زمینه شهرسازی دارند و اینکه این دو سامانه اطلاعات یکدیگر را بخوانند و نیازی به کار دستی نباشد، یک زمینه نرم افزاری نیاز دارد.
فریز املاک شهرداری در سامانه شهرسازی
محمدزاده گفت: هر دو سازمان تقریبا از سامانه استفاده میکنند و اطلاعات املاک و اسناد و راستی آزماییها را از سامانه ثبت انجام میدهیم، اما این امکان هنوز به صورت سیستمی نیست و با مراجعه در سامانه ثبت این اختیار را پیدا کردهایم.
او افزود: تقریبا دادههای سامانهای در ماههای پایانی سال ۹۹ برقرار شدند و امیدواریم در نیمه اول سال جاری و احتمالا بهار چند اقدام را برای ارتباطات ثبتی انجام دهیم.
او با بیان اینکه یک اقدام دیگر مربوط به نقل و انتقالات در دفترخانهها است تا دیگر نیازی به مراجعه به شهرداری نباشد، مگر اینکه ساختمان دچار مشکل پایان کار و یا موضوع شهرسازی باشد، گفت: در غیراینصورت در دفترخانه امکان پاسخدهی به استعلامات فراهم میشود. در حوزه پایان کار در حال طی کردن مراحل کار هستیم که نقشه شهرداری برای صدور صورت مجلس تفکیکی پایان کار ارسال شود و اقدامات مربوط به این سامانه نیز در حال اتمام است.
محمدزاده تاکید کرد: این اقدام علاوه بر اینکه دقت و سرعت ما را بالا میبرد، ممیزی آتی شهرداری را نیز در حد قابل توجهی کاهش میدهد، چرا که صورت وضعیتهای تفکیکی بعد از استقرار در سامانه سازمان ثبت، در سامانه شهرداری نیز مستقر میشوند و همزمان همان کدی را در سازمان ثبت داریم که در معاونت شهرسازی و در شهرداری قرار دارد.
رئیس سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهرا ادامه داد: تقریبا تمام ۱۳ بند تصمیمات توافقنامه یا کامل اجرا شده یا در حال اجرا است. در وضعیت فعلی بخش قابل توجهی از نیازها را به صورت مستقیم از سامانههای ثبت اسناد و شهرداری انجام میدهیم، اما هنوز اتوماتیک نیستند.
بازشماری بیش از ۲۴ هزار پرونده املاک شهرداری در سامانه کاداستر
محمدزاده ادامه داد: چند اقدام موازی در شهرداری در حال انجام است، نخست اینکه در سامانه شهرسازی املاک را فریز کردیم، چرا که دیده شده است شهرداری بر روی پلاکهای خود نیز پروانه صادر کرده است و این کار را در سامانه شهرداری به شکلی قرار دادیم که دیگر این اتفاق نمیافتد.
او درباره بازشماری املاک شهرداری تهران گفت: تقریبا حدود ۴۰ درصد بازشماری در سال گذشته انجام شد. در سال ۹۸ حدود دو هزار پرونده خوانده شد و در سال ۹۹ بیش از ۲۴ هزار پرونده خوانده شده است و اکنون به مرز ۳۰ هزار مورد رسیدهایم و امیدواریم بازشماری پروندههای املاک شهرداری در سال ۱۴۰۰ به صورت کامل انجام شود.
محمدزاده اضافه کرد: علاوه بر این بر روی پلاک طرشت یک کار خاص انجام شد و داراییهای بخش عمومی از اراضی موات که در این پلاک قرار داشت، مشخص شد.
سرانجام وضعیت مغایرت ۲۰ هزارتایی املاک شهرداری تهران در گزارش حسابرسی سال ۹۳
او در پاسخ به این سوال که در گزارش حسابرسی سال ۹۳ سازمان املاک مغایرت ۲۰ هزار موردی در املاک شهرداری گزارش شده بود، آیا وضعیت این املاک نیز در این سامانه تعیین تکلیف شدهاند؟ گفت: بله، همه املاک در لایههای سازمان ثبت قرار گرفتهاند و سیستم در حال تکمیل است.
محمدزاده درباره علت دستی بودن سیستم نیز گفت: علت اینکه سیستم هنوز به صورت دستی است به این دلیل است که هر دو مجموعه سامانه دارند و کارها در حال انجام است تا این دو سامانه بتوانند اطلاعات یکدیگر را بخوانند و تبادل دادهها سیستمی شود.