رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا:
فاز ۳ تست واکسن کرونا خیلی تعیینکننده است
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: انتظار میرود تا دو ماه دیگر به مجموعه ۱۱ واکسن کرونای تولید داخل، باز هم واکسن اضافه شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «مصطفی قانعی» دبیر استفاده توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری و رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، بیان کرد: اگر تقسیم بندی کنیم یک سری از واکسنهای کرونا از صفر تا صد تولید داخل است و یکسری تولید قراردادی یا مشترک تولیدی است و یکسری هم وارداتی است.
وی در رابطه با چگونگی توزیع عمومی واکسنهای داخلی، ادامه داد: ۱۶ روز بعد از اینکه واکسن تولید میشود، اجازهی ورود به بازار را میگیرد و این موضوع هر روز تحلیل میشود حتی امکان دارد تحلیلهای بینابینی موفقی داشته باشد که همان تحلیلها امکان اجازه برای واکسیناسیون را بگیرد.
قانعی در پاسخ به اینکه چرا در کشور ما روی واکسنهای مختلف کار میشود، گفت: کشورهایی مثل چین، آمریکا، انگلیس چندین نوع واکسن دارند ولی علت اینکه ما از ابتدا چند پلتفرم را شروع کردیم به دلیل احتمال شکست بود که در دنیا شاهد آن بودیم که برخی اصلا به نتیجه نرسیدند چون فاز ۳ خیلی تعیین کننده است یعنی اگر عارضه جدی باشد دوباره باید از اول روی فرمولاسیون واکسن کار شود که همین چندین ماه کار را عقب میاندازد.
وی افزود: بنابراین چون تحریم اجازه نمیدهد ما همهی ریسک را روی یک واکسن بگذاریم و از اول قابل پیشبینی بود ما با دنیای سرمایه داریای مواجه هستیم که ثروتمندان واکسن را خریدند، مواد اولیه را تهیه کردند و دستور دادند تا مواد اولیه را به جاهای دیگر ندهند.
قانعی در پایان گفت: اینها چالشهای جدی بود که باعث شد با چندین واکسن جلو برویم، چون زیر ساختهای واکسن چیز پیچیدهایی است و هر واکسن زیرساختش با واکسن دیگر متفاوت است.